MLADI IZ DUBROVNAČKE BISKUPIJE HODOČASTILI U VUKOVAR

19.11.2012.

Mladi Dubrovačke biskupije i ove godine hodočastili su u Vukovar u prigodi Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Dva autobusa mladih krenula su iz Dubrovnika u petak 16. studenog, a vratili su se u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak 19. studenog.

U subotu 17. studenog mladi su obišli mjesta najvećeg stradanja Vukovaraca poput bolnice i Ovčare, pogledali su muzej, pošli do legendarne Trpinjske ceste, vojarne i do križa na Dunavu. Navečer su se okupili na misi u župi u kojoj su tu noć po prespavali po obiteljima. Misu je predvodio predstojnik Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije koje je organiziralo hodočašće don Marin Lučić.

U nedjelju 18. studenog s više tisuća domoljuba iz cijele Hrvatske sudjelovali su u Koloni sjećanja te na misi na Memorijalnom groblju koju je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Erico. Posebnost ovog hodočašća je bio i susret s hrvatskim generalom Mladenom Markačem koji je, dva dana nakon oslobađajuće pravomoćne presude suda u Hagu, stigao u Vukovar.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.