Konferencija arapske katoličke mladeži

13.11.2012.

U Abu Dhabiju se od 15. do 17. studenog održava Konferencija katoličke mladeži koja je okupila tisuće mladih arapskih katolika.

Program se sastoji od koncerata i skupova kod katedrale St. Joseph, na temu 'Sve je moguće ako vjeruješ'. Cilj je pokazati katoličkoj mladeži kako da prigrle Godinu vjere.

Budućnost zajednice je na mladima i zato želimo potaknuti župe na snažnije aktivnosti u jačanju vjere mladih, istaknuo je biskup Paul Hinder iz apostolskog vikarijata za Južnu Arabiju, koja je smještena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ukazao je kako mnogi mladi, zbog skupoće, ne mogu doći na međunarodna okupljanja poput Svjetskog dana mladih, stoga smo osigurali da se na ovaj način mladi arapski katolici povežu s drugima u svijetu.

Uz biskupa Hindera, konferenciju će voditi i biskup Camillo Ballin iz apostolskog vikarijata za Sjevernu Arabiju, smještenom u Bahreinu.

Katolici u arapskim vikarijatima uglavnom su ljudi koji tu žive zbog posla. Najviše ih je iz Filipina, Afrike, Indije, Pakistana, Šri Lanke, Sirije i Libanona.

Prva konferencija katoličke mladeži u ovoj regiji održana je u Dubaiju 2009. godine.

Izvor: romereports/CNA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.