Interliber – 35. međunarodni sajam knjiga i učila

13.11.2012.

Ideje koje su mi promijenile život uvijek su mi došle čitajući knjige. ~ BELL HOOKS

Interliber, 35. međunarodni sajam knjiga i učila i ove godine otvara vrata svim ljubiteljima knjige.

Svake godine desetak tisuća posjetitelja očekuje mjesec studeni. Upravo u tome mjesecu zaljubljenici u pisanu riječ i knjige posjećuju poznatu oazu koja okuplja sve nakladnike i njihova povoljna izdanja na jednome mjestu.

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održat će se od 13. do 18. studenoga 2012., u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma. Sajam se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ulaz za posjetitelje bit će besplatan te otvoren od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 21 sat.

Osim prodaje knjiga, na ovogodišnjem Interliberu bit će postavljene izložbe starih dječjih slikovnica, francuskoga stripa, dječje književnosti u inozemstvu te će biti uređena pozornica za predstavljanje novih naslova, kao i na dosadašnjim sajmovima.

Novost ove godine bit će i tzv. autorski kutak, odnosno prostor, gdje će autori razgovarati s posjetiteljima i potpisivati svoje knjige.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavit će na svojem štandu, u paviljonu 6, knjigu Danka Plevnika Tolle lege – Za slobodu čitanja te ostala nova izdanja, kao i suvenire poput nakita s glagoljaškim slovima, majice s logom NSK, replike starih božićnih čestitaka i sl.

Uz izdanja i suvenire, Knjižnica će ove godine kao nositeljica projekta BookCrossing u Hrvatskoj na Interliberu postaviti mjesto za BookCrossing kako bi se ova plemenita ideja širila među nakladnicima, knjižarima, ali ponajprije među posjetiteljima Sajma.

U sklopu Sajma održat će se mnoga predstavljanja knjiga, nastupi pisaca i nakladnika te stručna predavanja, a posebna pozornost bit će posvećena najmlađim ljubiteljima knjige koje čekaju brojna iznenađenja u paviljonima.

Dragi ljubitelji knjige, Inteliber je sajam koji jednostavno trebate posjetiti!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.