Mrežna stranica o životu i djelu mons. Ivana Šeše

31.08.2012.

ĐAKOVO/BOKA KOTORSKA (TU) – Ususret petoj obljetnici smrti svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. Ivana Šeše (17. 11. 1939. – 19. 1. 2008.) don Dejan Turza, svećenik Kotorske biskupije, uz suglasnost svoga biskupa mons. Ilije Janjića, pokrenuo je inicijativu prikupljanja podataka o životu i djelu ovoga pokojnog svećenika, poznatoga po svojoj dobroti i širokom osmjehu. Ordinarijat Đakovačko-osječke nadbiskupije odobrio je inicijativu, a njezini rezultati objedinjeni su na posebnoj mrežnoj stranici http://ivanseso.org/ .

"Pet godina nakon smrti mons. Šeše želja nam je putem suvremenih medija ukazati na život i djelo ovoga uzornog svećenika koji je ostavio pozitivan trag ne samo u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, nego i cijeloj regiji. Kroz svoj život pokazao je kako suosjećati s malim čovjekom, a u njemu je, prema svjedočenju onih koji su ga poznavali, u punini zasjala ljepota široke slavonske duše ", istaknuo je vlč. Turza i pojasnio: "Ova inicijativa potaknuta je i riječima nadbiskupa đakovačko-osječkog, mons. Marina Srakića koje je izgovorio prigodom ukopa mons. Šeše ističući da je on ´Gospodinu služio u svoj svojoj poniznosti i jednostavnosti, vedrini i optimizmu, te da je doista bio „ribar ljudi„. Bacao je mreže u more života i širio svoje srce, činio sve što je mogao samo da pridobije svakoga tko je tražio pomoć ili ohrabrenje, samo da nitko ne potone. Sve je rješavao spontano, bez ikakve računice. Svojim životom posvjedočio je da se Crkva ne rađa prije svega iz dobre organizacije, nego iz dobre duše, tj. duhovnih, uzvišenih i plemenitih ideala.´"

Vlč. Turza rodom je iz Osijeka, rodnog grada mons. Šeše. Upravitelj je dvije župe u Kotorskoj biskupiji, povjerenik za pastoral mladih, aktivan u biskupijskom pastoral braka i obitelji te specijalizant iz ekumenske teologije na KBF-u u Zagrebu. Mons. Šeši zahvalan je za ohrabrenje u svećeničkom pozivu, a posebno za njegov živi primjer da se može biti sretan i dinamičan svećenik, što je imao prilike iskusiti prateći svećenika Šešu kroz nekoliko dana u njegovim aktivnostima.

Nova mrežna stranica još je u izradi, a svi koji su poznavali mons. Šešu pozvani su uključiti se svjedočanstvom, fotografijom, audio ili video zapisom. Sve navedeno moguće je dostaviti putem e-mail adrese: tdejan1@gmail.com (ili tiskovni.ured@djos.hr ) te poštom na adresu: don Dejan Turza, p.p. 14, 20213 Čilipi. M. Kuveždanin

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.