Zagreb: Treći Caritasov "Susret solidarnosti"

25.08.2012.

Podijeljeni darovi za 130 djece - 80 torbi sa školskim priborom za prvašiće i 50 bicikala za djecu predškolske dobi
Zagreb, (IKA) - Zahvaljujući brojnim donatorima, Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom početka nove školske godine darivao je 130 djece školskim torbama, priborom, papučama i biciklima. Program, koji je održan u subotu 25. kolovoza u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, započeo je predstavom "Lovac luka" u izvedbi kazališta "Svarog" iz Zagreba. Slijedila je zahvala donatorima i podjela prigodnih darova za 130 djece - 80 torbi sa školskim priborom za prvašiće i 50 bicikala za djecu predškolske dobi. U podjeli darova sudjelovao je i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Jerneić.

"Cilj ove akcije je pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja i obiteljima s više djece prilikom opremanja za školu njihove djece koja polaze u prvi razred. U ovom nimalo lakom vremenu, vremenu materijalne krize, ali još više moralne krize i poremećenih životnih vrjednota, vremenu u kojem su višebrojne obitelji nerijetko društveno marginalizirane i prepuštene samima sebi, i ovom akcijom upravo takvim obiteljima želimo pokazati da nisu same. U Caritasu i u Crkvi ne samo da za njih uvijek ima mjesta nego su i dobrodošle, a naše poslanje djelotvorne ljubavi u svijetu ostvaruje se upravo kroz pomoć i podršku koju im pružamo tijekom čitave godine na ovakve i slične načine. Jer rad i postojanje Caritasa dobiva smisao i opravdanje upravo u brizi za potrebite. Sretni smo što smo i ove godine, zahvaljujući brojnim darovateljima, mogli osigurati prekrasne školske torbe i pribor, bilježnice i druge lijepe darove. Dok svim roditeljima čestitam za hrabrost i odvažnost u otvorenosti daru života, svim prvašićima želim radostan početak novog životnog razdoblja - prve školske godine", istaknula je u pozdravu okupljenim roditeljima s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Prigodne darove i održavanje Susreta solidarnosti omogućili su darovatelji: Narodne novine d.d., Veble commerce d.o.o., Sretna knjiga d.o.o., Fokus d.o.o., Limes plus d.o.o., Mozaik knjiga d.o.o., Novi Tehnozagreb d.o.o., Alfa d.d., Mar-Mar d.o.o., TOZ Penkala, Tvornica olovaka Zagreb d.d., IMA-Peroković d.o.o., Klemm sigurnost d.o.o., Emitri d.o.o., AGM nakladnička kuća - podružnica Zagrebačkoga holdinga d.o.o., Promissum promet d.o.o., Ugostiteljski obrt "Pony", PAPIRO MAX d.o.o., Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Kazalište "Svarog", General Market d.o.o., digitalni copy-print centar Ars kopija d.o.o., Profil International d.o.o., proizvodnja obuće i trgovina Ivančica d.d., Borovo d.d. i RAM3 d.o.o., kojima je zagrebački Caritas uime svojih korisnika od srca zahvalio.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.