Imenovanja i razriješenja u Sisačkoj biskupiji

06.07.2012.

Odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji u lipnju i srpnju 2012. godine.

Mons. Marko Cvitkušić, kancelar, imenovan je prepoštom Stolnog Kaptola Svetog Križa u Sisku i razriješen službe župnika župe Uznesenja BDM u Pešćenici. Preč. Marko Karača, kanonik Stolnog Kaptola Sv. Križa imenovan je arhiđakonom Katedralnog arhiđakonata, preč. Dragutin Papić, kanonik Stolnog Kaptola Sv. Križa imenovan je arhiđakonom Gorsko-zrinskog arhiđakonata Sisačke biskupije, a preč. Tugomil Radiček, kanonik Stolnog Kaptola Sv. Križa imenovan je arhiđakonom Moslavačkog arhiđakonata Sisačke biskupije. Mons. Franjo Ćuk razriješen službe upravitelja župe Uznesenja BDM u Pokupskom.

Mons. Ivan Hren, kanonik i ekonom Zagrebačke nadbiskupije imenovan je začasnim kanonikom Stolnog Kaptola Sv. Križa u Sisku. Vladimir Hren, župnik i dekan u Sesvetskim Selima iz Zagrebačke nadbiskupije imenovan je začasnim kanonikom Stolnog Kaptola Sv. Križa u Sisku.

Mons. Antun Sente razriješen je službe župnika župe Uzvišenja Sv. Križa u Sisku, predstojnika Ureda za odnos s javnošću, člana Prezbiterskog i Ekonomskog vijeća Sisačke biskupije, te na vlastitu molbu ekskardiniran iz Sisačke biskupije i inkardiniran u Zagrebačku nadbiskupiju.

Ivica Mađer razriješen je službe upravitelja župe Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom i imenovan župnikom katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.

Ivan Faletar razriješen službe župnog vikara u župama Glini, Viduševcu, Maji i Maloj Solini te imenovan župnim vikarom u katedralnoj župi Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Fra Anto Ivanović, OFM, imenovan upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskoga u Vojniću.Fra Tomislav Jurić, OFM, razriješen službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskoga u Vojniću i imenovan župnikom župe sv. Petra i Pavla u Gvozdu. Mato Draganović, upravitelj župe Sv. Alojzija Gonzage u Popovači, imenovan je privremenim upraviteljem župe Sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj. Robert Jonjić razriješen je službe župnog vikara župe Pohoda BDM u Sisku i imenovan upraviteljem župe Uznesenja BDM u Pokupskom.

Josip Karas razriješen je službe upravitelja župe Sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj i imenovan upraviteljem župe Preobraženja Gospodnjega u Petrinji. Ivan Kljunić razriješen službe župnog vikara župe Sv. Kvirina, biskupa i mučenika u Sisku i imenovan upraviteljem župe Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom. Alfred Kolić razriješen je službe župnika župe Sv. Franje Ksavera u Viduševcu i povjerenika za ekumenizam i međureligijski dijalog u Sisačkoj biskupiji. Drago Kozić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi i na određeno vrijeme ustupljen Vojnoj biskupiji. O. Marijan Krištofić, SCJ, imenovan je upraviteljem župe Sv. Nikole biskupa u Gušću.

Janko Lulić razriješen je službe župnog vikara župe Sv. Lovre đakona i Preobraženja Gospodnjega u Petrinji i poslan na studij kanonskoga prava u Rim. Mato Malekinušić razriješen je službe župnog vikara u katedralnoj župi Uzvišenja Svetog Križa u Sisku i imenovan župnim vikarom u župi Sv. Kvirina biskupa i mučenika u Sisku. Branimir Motočić inkardiniran je u Sisačku biskupiju i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Pešćenici, te povjerenikom za ekumenizam i međureligijski dijalog u Sisačkoj biskupiji. Dario Paviša razriješen službe župnog vikara župe BDM Snježne u Kutini i Blaženog Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini te se vraća se u svoju Varaždinsku biskupiju. O. Mirko Sadak, SCJ, razriješen službe upravitelja župe Sv. Nikole biskupa u Gušću.

Fra Juro Stipić, OFM, razriješen službe upravitelja župe Sv. Petra i Pavla u Gvozdu i imenovan župnikom župe Sv. Franje Ksavera u Viduševcu. Josip Samaržija, župnik župe Sv. Lovre u Petrinji razriješen je službe upravitelja župe Preobraženja Gospodnjega u Petrinji.

Mario Stjepan Šikić razriješen je službe subsidijara župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku i imenovan upraviteljem župe Sv. Martina u Martinskoj Vesi. Damir Ceković, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe BDM Snježne u Kutini i župe Bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj slatini. Tomislav Kolar, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom župe Pohoda BDM u Sisku. Stjepan Vego imenovan je predstojnikom Ureda za odnos s javnošću Sisačke biskupije.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.