Svetom Misom službeno završio SDM "Vidimo se u Riu 2013."

21.08.2011.

Papa Benedikt XVI. predvodio je jutros oko 10 sati, misu na aerodromu „Cuatro Vientos“ u okolici Madrida. Na svečanoj misi kojom ujedno i završava službeni dio Svjetskog dana mladih, sudjelovalo je više od milijun mladih (gotovo 2 milijuna).

„Ne možete pronaći i ljubiti Krista i ne podijeliti tu radost sa svijetom. Stoga, draga mladeži, ne čuvajte sebično Krista; podijelite s drugima radost vaše vjere. Svijetu je potrebno vaše svjedočanstvo. Svijetu je izrazito potreban Bog“, riječi su kojima je Sveti Otac započeo svetu misu.

Papa se u svom obraćanju mladim hodočasnicima upitao - kakve veze sa sadašnjošću može imati netko tko je živio prije toliko godina i odmah ponudio odgovor „Vjera se ne potvrđuje samom identifikacijom s likom Isusa Krista, već se očituje u osobnom kontaktu s njime, pristupanjem njemu kao živoj osobi – svojom inteligencijom, voljom i osjećajima jer Krist živi u svakom od nas!“

PAPA – „ODGOVORITE KRISTU S VELIKODUŠNOŠĆU I HRABROŠĆU KAKO SAMO MLADO SRCE ZNA“

U svom obraćanju mladima papa je naglasio važnost zajedništva Crkve te je izrazio želju da se zajedništvo koje se osjeća tijekom SDM-a prenese u sve župe, u sva mjesta gdje se ljudi sastaju u ime Krista te je glasno poručio: „Dragi mladi, recite Isusu znam da si ti Božji sin koji je dao svoj život za mene. Želim te slijedit vjerno i voditi se tvojim riječima."

Papin domaćin, kardinal Antonio Maria Rouco Varela zahvalio je Svetom Ocu na dolasku i zaključio kako je sada pravo vrijeme reći „DA – KRISTU“ .

„VIDIMO SE U RIJU 2013.“

Na kraju svečanog misnog slavlja, papa je izrekao dugo očekivanu rečenicu „Vidimo se u Rio de Janeiru 2013.“, čime je potvrdio nagađanja da će se slijedeći susret mladih održati u Brazilu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.