Svjetski dan mladih za sve mlade

07.08.2011.

Oko 4.000 hendikepirane mlade sudjelovat će na Svjetskom danu mladih.

Madrid, 2. kolovoza, 2011. - Otvaranje Svjetskog dana mladih je ivica bliže uz svaki dolazi dan. Svi last minute pojedinosti za ovaj veliki blagdan za mlade, to je sve od mladih, su u tijeku. Za to da se stvarnost, organizacija dići sve potrebne logističke napore kako bi se osiguralo da je više od 4.000 mladih s invaliditetom, koji se očekuje na svjetski dan mladih, mogu sudjelovati u događaju. Također 1500 mladih će biti podnesen na centre koji su prilagodljivi i dostupne za njih, i 600 volontera iz svjetski dan mladih će biti na ruku da imaju tendenciju da svoje potrebe.

Osim toga tu će biti kućni šator u "Parque del Retiro", gdje mladi iz cijelog svijeta mogu dobiti informacije o volonterstva za invalidne osobe, među različitim crkvenih udruženja. To će također biti prilika za pregled 25 nagrađenih fotografija koji su sudjelovali u foto natjecanju "s različitim prvi pogled".

Susret za njih s Benediktom XVI.

Maria Jose Gonzalez, osoba odgovorna za kućni prostor za svjetski dan mladih, objašnjava: "Ovi mladi će imati povlašteni mjesta i bit će uključeni u glavnom događaje svjetski dan mladih. Osim toga, Sveti Otac je zatražio susret s zastupljenost iz ove skupine na "Fundacion Instituto San Jose", u subotu 20. kolovoza.

Invalide mladih će također imati zastupanje na večeru da Sveti Otac će s 12 mladih iz različitih dijelova svijeta u petak 19. na nuncijature.

Primaju se kućni šatora: mjesto za razmjenu

Primaju se kućni šator je izvanredan inicijativu. Šator će biti smješten u "Parque del Retiro", pod temom "hendikepirani u ljubavi" tema koja ima za cilj privući mlade bliže stvarnosti svijeta invaliditetom i volonterstva s onima koji pate invaliditetom. Unutar ovog šator će biti različite stoji koji će predstavljati različite organizacije u crkvi koji su uključeni u invalide, kao što su "Fundacion Juan XXIII", ministarstva koji su uključeni s gluhim ovdje u Španjolskoj, gostoljubivost Lourdes i Caritasa Španjolske. Osim toga u ovom šatoru bit će radionicu koja će se moći popraviti invalidskim kolicima u slučaju da popravak svibanj biti potrebno.

S druge strane, u tom prostoru bit će izlagati od 25 nagrađenih fotografija u iz fotografskog natjecanja "s različitim pogled", u kojoj mladih kroz ove slike su izložene temu invaliditetom unutar crkve. Šator će biti otvoren od 16. kolovoza do 19., 11:00-10:00.

Magnetska sklopove za gluhe i nagluhe

Potrebne su mjere poduzete i sve je dobro osmišljenog kako bi se osiguralo da osobe s posebnim potrebama mogu sudjelovati u događajima sa Svetim Ocem u istom svojstvu, kao i ostali. Na Cibeles, magnetski petlja će biti smještena u jednoj od zona, tako da mladi koji su gluhe i nagluhe ne naiđete na bilo kakve probleme ili smetnje sa zvukom, to magnetska petlja pretvara audio signal koji se čuje od svih nas u magnetskom polje koje se osjeća u slušalice. To je moguće, zahvaljujući velikodušnosti Confederacion de Familias Espańoli de personas Sordas FIAPAS.

Osim toga u Cibeles i Cuatro Vientos vizualno i gluhe i nagluhe će imati mogućnost gledanja događaja na divovski zaslon. Prijavite jeziku prevoditelja i titlovi će se pojaviti na ekranima.

Preferencijalni zone

Evo neke dodatne zone gdje se mladi s posebnim potrebama bit će dodijeljena.
U četvrtak 18. kolovoz u Plaza de la Independencia, za mlade je dobrodošlice nagrada za Svetog Oca, tu će biti dodijeljen prostor za 200 fizički i psihički hendikepirane mladeži. Ovo područje također rezerviran samo za one koji su bolesni i za svoje drugove. Posebna invalide sobe ostatak će biti u blizini, na istom području.
Nakon ovog događaja, Njegova Svetost Papa će odbora-mobile i putovanja u La Plaza de Cibeles, gdje među mnoštvo onih koji ga čekaju, posebno područje je rezervirano za dodatne mladih s posebnim potrebama i bit će posebnim potrebama šator u blizini po, s WC objekte i vode fontane.

Sljedeći dan tijekom Via Crucis koje će ići od debelog crijeva na Cibeles, one s audio i vizualnim invaliditetom će se vratiti na istom području koja je dodijeljena im prethodnog dana. Mentalno i fizički hendikepiranih će biti dodijeljen prostor na središnjem Boulevard of Paseo de Recoletos, preko Nacionalne knjižnice "Biblioteca Nacional", ovo područje ne predstavlja bilo arhitektonskih barijera za njih, čime se omogućuje 220 mladih, slijediti blisko , oba koraka Velikog tjedna, a Sveti Otac.

Na Cuatro Vientos one s posebnim potrebama bit će smještena na obje strane glavnog oltara. Dvije parcele zemljišta su sredstva za tu svrhu. Ovaj prvi parcela na lijevoj strani oltara će biti dodijeljen onima s vizualnim i slušnim invaliditetom, ovo područje je više od 2.000 m2.
Drugom području, mjerenje više od 3.000m2, će biti dodijeljen onima s tjelesnim invaliditetom, te mladih stiže u autobuse. Na kraju bdjenja da će se vratiti u svoje prenoćište, a vratit će se sljedećeg jutra sudjelovati u svjetski dan mladih završnoj misi zaključne mise, koji će se slavi Sveti Otac, održat će se u nedjelja, 21. kolovoz u 9: 30AM. Posebnim potrebama ostatak sobe i vode fontane bit će smještena u istom području.

OBAVIJEST: Oni koji su gluhe i nagluhe mogu prijaviti Hitna služba ispunjavanjem obrasca na www.madrid112.es Ovaj sustav funkcionira putem tekstualnih poruka (SMS) između centralne stanice od 112 i stranku koja im omogućava da pronađete u roku od 3 minuta.

U hitnom slučaju, za one s teškoćama u razvoju i njihovim drugovima, tu je 24 sata telefonski broj na raspolaganju (91177 50 08) koordinira ALARES. Ovaj broj će ostati aktivni tijekom cijelog tjedna svjetski dan mladih.

Za sva pitanja vezana uz invalidska kolica možete nazvati 667 18 19 66.

Dodatne informacije za hodočasnike s posebnim potrebama

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.