Caravaca de la Cruz

06.08.2011.

Na sjeverozapadu pokrajine Murcia je grad Caravaca de la Cruz. Među kućama širiti oko dvorca nalazi su u redu primjeri Murcia je renesansne arhitekture.

Područjem koje su okupirale Caravaca prethodno je bio naseljen od iberijski i rimski Argaric naroda, ali porijeklo je svoj sadašnji izgled nalaze se u arapskim dominacije. Nakon kršćanske rekonkviste, te područja došao da bude regulirano Reda Hrama i kasnije Red Santiago. U ovoj dobi, tijekom 16. i 17. stoljeća, Caravaca uživao svoje vrijeme najveći sjaj jer je postao političko središte golemom području. Ovaj grad stoga ima mnogo povijesnih zgrada, proizvod njegove bivše važnosti.

Jedna od glavnih karakteristika je njegov dvorac, koji se uzdiže iznad kuće Caravaca. Muslimanskih podrijetla, to je proširena u 15. stoljeću vitezovi templari i kasnije prošao u ruke Reda Santiago. Četrnaest kule čuvati Svetište Santísima y Vera Cruz, koja je sagrađena unutar u 17. stoljeću. Pročelja, što je dodan stoljeća kasnije, u baroknom stilu. Cijeli site je povijesno-umjetničke baštine status i smješten Muzej sakralne umjetnosti i povijesti.

Vjerske zgrade smatra se kruna rada Murcia je renesansne arhitekture i nalazi se u Caravaca. To je crkva Salvadora, koji je proglašen biti povijesno-umjetnički stranice. Dovršetak kulturni obilazak grada su crkva La Soledad, danas Arheološki muzej, samostan karmelićanki, koju je osnovao San Juan de la Cruz i Purísima Concepción, sagrađena u 16. stoljeću na mjestu stare crkve vitezova kaluđer bolničar San Juan de Letrán. Renesanse u stilu, u njoj ima prekrasan Mudejar kasetirani strop i baroka reredos.

Caravaca de la Cruz je peti najsvetije grad na svijetu nakon što je Santiago de Compostela, Santo Toribio de Liébana, Rimu i Jeruzalemu. Ovaj grad stoga slavi Annus Sanctus svakih sedam godina, vrijeme kada se jubilarne nagrade i plenarne, svečane i opće indulgencija dodjeljuje za sve one koji čine hodočašća.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.