Čeka se samo potvrda Svetoga Oca SDM 2013. u Rio de Janeiru?

02.08.2011.

Rio de Janeiro u srpnju 2013. trebao bi biti mjesto gdje će se mladi cijeloga svijeta okupiti sa Svetim Ocem na 28. Svjetskom danu mladih.

Kako piše Vatican Insider, Rio je izborio pobjedu u nadmetanju s glavnim gradom Južne Koreje – Seulom pa će tako, prije Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine, ovaj brazilski grad 'okupirati' katolička mladež.

Eduardo Paes, gradonačelnik Rio de Janeira, na konferenciji za novinare održanoj prošloga tjedna najavio je posjet Svetoga Oca povodom Svjetskog dana mladih 2013., pišu brazilski mediji. Dodavši kako će ova informacija biti službeno potvrđena u kolovozu, Paes je zaključio kako je Rio de Janeiro spreman ugostiti Svetoga Oca, a već se sada procjenjuje kako bi 28. Svjetskom danu mladih moglo prisustvovati 600 tisuća mladih vjernika.

Službena potvrda trebala bi doći od pape Benedikta XVI. na kraju završnog misnog slavlja ovogodišnjeg Svjetskog dana mladih – u nedjelju, 21. kolovoza na madridskom aerodromu Cuatro Vientos.

Svjetski dan mladih u svojim se počecima održavao svake dvije godine, no posljednjih se godina održava u trogodišnjim intervalima. Zbog preklapanja s velikim sportskim događajima, interval je sada smanjen te bi se Svjetski dani mladih i u budućnosti mogli održavati svake dvije, umjesto tri godine.

Brazil je najveća katolička zemlja na svijetu. Od ukupno 185 milijuna stanovnika Brazila, 145 milijuna su katolici. Rio de Janeiro, sa svojih 6.3 milijuna stanovnika, drugi je po veličini grad u Brazilu, a 26. u svijetu. Simbol Rio de Janeira je 38 metara visok kip Krista Otkupitelja na brdu Corcovado iznad grada izgrađen na 709 metara nadmorske visine.
Autor: Valentina Gusić

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.