GRADSKI PRIJEVOZ U MADRIDU

01.08.2011.

Oblici prijevoza u Madridu:
• metro,
• metro Ligero (=light Rail) i tramvaj,
• EMT gradski autobusi,
• lokalni vlakovi-Renfe,
• prigradski autobusi,
• kokalni autobusi u drugim područjima Zajednice Madrida

Tijekom Svjetskog dana mladih preporuča se korištenje gradskog prijevoza. Hodočasnici koji su uplatili trodnevni odnosno sedmodnevni paket dobit će prijevoznu kartu i kretat će se slobodno po gradu uz pomoć te karte. Dakle, karta vrijedi 3 ili 7 dana, ovisno o uplaćenom paketu i od dana kada se prvi put koristi, ali nikako ne nakon 22.kolovoza. Karta će vrijediti za zonu T, što uključuje javni prijevoz diljem Zajednice Madrida (Comunidad de Madrid) i to za sve tipove prijevoza-metro, light rail, lokalne vlakove, madridske gradske buseve kao i za međugradske buseve Zajednice Madrid.
VAŽNO: kao i akreditacije, tako su i prijevozne karte jedinstvene za svakog hodočasnika i nisu prenosive. Bit će vam od velike koristi tijekom susreta, pa ih stoga dobro čuvajte i pripazite da ih ne izgubite, jer Organizatori vam je neće moći nadoknaditi, odnosno neće vam moći izdati novu. Zapišite na poleđini prijevozne karte broj svoje putovnice ili ID grupe. Isto tako, svaki put kada ćete koristiti kartu, tj. ulaziti u neko prijevozno sredstvo, morat ćete potvrditi svoju kartu- na metrou i željezničkim postajama isto ćete učiniti na ulaznim aparatima (na nekim postajama isto će trebati ponoviti i na izlazu iz stanice), dok će se na busevima i light railu karta potvrđivati pri samom ulasku u bus ili vlak.
Ljudi u Madridu najviše koriste podzemnu i EMT gradske buseve zbog njihove dobre umreženosti i kvalitete usluge.
U ruksaku svaki hodočasnik dobiva prijevoznu kartu Madrida, a o istome se može konzultirati i sljedeća web stranica: www.crtm.es.
METRO radi od 6.00 do 1.30 svaki dan cijele godine, osim stanice PITLS (linija 7) i tramvaja linije 9. Unatoč tome, potrebno je provjeriti za potrebne stanice na samim stanicama. Metro ima 12 linija i 237 stanica.
TRAMVAJI voze od 6.00 do 1.30.
EMT busevi voze 0-24 i postoji sveukupno 216 linija.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.