Calderón de la Barca dolazi na scenu Zastupljenost "Svete godine u Madridu", pokazujući čovjeka borba između grijeha i milosti

29.07.2011.

Svjetski dan mladih u Madridu očito će imati Španjolski okus na njega. Među kulturnim aktivnostima koje izlog bogatstvo Španjolski kultura je "sakramentalno igra", "Svete godine u Madridu", djelo Calderón de la Barca, poznati pisac iz španjolskog zlatnog doba.

Calderón (1600-1681), veliki književnik i pjesnik, je prije svega izvanredan mislilac koji komunicira svoju viziju čovjeka i svijeta na pozornici.

"Calderón, veliki izumitelj jezika, briljantan krajolik dizajner, bio je uspješan u korištenju alegorija za zastupanje stvarnosti koje nadilaze granice razuma. Calderón nije umoriti istraživati dubine ljudske svijesti u svom velikom djelu", kaže Antonio Regaladu , profesor emeritus na Sveučilištu u New Yorku i stručnjak za lik Calderón de la Barca.

"Svete godine u Madridu" je alegorija čovjeka kao dvorjanin u svijetu i alegorijski dramatizira svoju borbu između grijeha i milosti.
Tijekom ove drame, čovjek zavladala bolima neodlučnosti ulazi u dvostruko fronted bitku sa svijetom i sobom u kojoj slobodne volje, milost, grijeh i sedam kapitalnih grijeha ući u igru . Usred borbe bolan, ono što najviše sjaji je pomoć milosti i čovjekove slobode izbora.

Hodočasnika koji luta veliki teatar na svijetu je predstavljen kao žive i egzistencijalne metafore, stalno podsjećajući gledatelja koji je također na tom istom putu.

sakramentalne igra

Sakramentalnim igra tipična za književnost španjolskog zlatnog doba i bili su izvorno predstavljao tijekom proslave Tijelova, u slavu otajstvu Euharistije. Pedro Calderón de la Barca je jedan od najznačajnijih pisaca ovog žanra.

"Svete godine u Madridu" je režirao i prilagođen od strane Nuria Alkorta, kreator delabarca tvrtke, posvećena istraživanju i zastupanje drame ovog majstora španjolske književnosti.
Sa svojim debi u crkvi San Jeronimo el Stvarni u listopadu 2009, Društvo je vratio taj sakramentalni igra koja nije bila zastupljena u četiri stotine godina.

Osnovne informacije o "Svete godine u Madridu"

Gdje: Teatros del Canal (C / HUP Bermúdez, 1)
Kada: Kolovoz 16, 17, i 18 (21:30).
Jezik: španjolski (u stihu).
Ulaz: besplatno za mlade registrirana za svjetski dan mladih. Limited sjedenje.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.