Put vjere Moderne dan hodočašća: hodanje na Cuatro Vientos

29.07.2011.


Plano_senda_final_1July 21 - U srednjem vijeku muškarci i žene vjere koji su putovali u Svetu zemlju kako bi vidjeli mjesta Isusova života se obilježava s tetovažama pokazati da su napravili putovanje. S dolaskom modernih prijevoznih sredstava, danas jedina zapreka za stvaranje takvog putovanja je trošak. Možda tada, vrijeme je da ponovno hvatanje vrijednost hodočašća: putovanje koje ostavlja prostor za molitvu i djelovanje Duha Svetoga.

Umjesto prelaska oceana, Svjetski dan mladih hodočasnika će imati priliku provesti dan donošenja hodočašće preko Madrid kako bi dobili Cuatro Vientos ZB gdje molitveno bdjenje, a zaključne mise će se održati 20. kolovoz i 21..Hodočašće Ruta započinje u središtu Madrida, u Principe Pio kolodvor i prolazi kroz parkove i zelene površine sve do Cuatro Vientos.

Prema Alejandro Chico je svjetski dan mladih Logistika Depatment, put namjerno je planirano da prolaze kroz parkove, jer je to hladnije nego hodajući gradskim ulicama, a time i lakše okrenuti hoda u iskustvo.

Ako se hodočasnici imaju teško vrijeme s topline i jednostavno ne mogu shvatiti ideju hodanje punih osam kilometeres, postoje dvije točke na kojima trasa intesects s javnim prijevozom. Laguna kolodvor je oko pola puta preko trase. Oba metro ("Kružna", broj 6) i prigradskim željeznički Cercanias zaustaviti Laguna. U međuvremenu, Aluche stanice je 20 minuta hoda od Cuatro Vientos i kako je "Casa de Campo" metro linija i Cercanias zaustaviti na Aluche. Stanica je također jedan od glavnih koncentrator za autobuse tu uslugu grada i okolnih prigradskih područja. 20. kolovoza uslugu shuttle bus će se izvoditi od Aluche do Cuatro Vientos otprilike svakih pet minuta.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.