Najave događanja od 25.7 do 31.7.2011.

24.07.2011.

- Dicmo Donje, (IKA) – Za proslavu sv. Jakova apostola, svog župnog patrona, istoimena kliška župa Dicmo Donje duhovno se pripravlja trodnevnicom od petka 22. do nedjelje 24. srpnja. Pobožnosti s propovijedanom misom su u petak i subotu u 18 sati, a u subotu nakon mise, uz Godinu obitelji, predstavljanje je programa obiteljske udruge "Četiri plus". Mise predvodi župnik don Vlado Strikić.
U nedjelju 24. srpnja u 20 sati molitveno je bdjenje i blagoslov s Presvetim.
Na sam blagdan sv. Jakova, u ponedjeljak 25. srpnja, misu u 8 sati predslavi kliški dekan i župnik don Vlado, svečana koncelebracija počinje procesijom u 10.30 sati. Predslavi je dr. don Ivan Tadić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučlišta u Splitu. Večernju misu u 18 sati predvodi don Jakov Rančić, župnik Konjskog.

- Vrpolje Kninsko, (IKA) – Župa sv. Jakova apostola u Vrpolju Kninskom u ponedjeljak 25. srpnja slavi blagdan svog župnog patrona. Dvije su blagdanske mise, svečana prijepodnevna koja u 10 počinje procesijom s kipom nebeskog zaštitnika kroz selo, a nastavlja se u 10.30 sati ispred župne crkve svetog naslovnika. Predvodi je fra Josip Jukić, župnik Lišana, uz mjesnog župnika fra Antu Čavku te franjevce kninskog i visovačkog samostana i Kninskog dekanata.
U 19 sati misu za djecu predslavi župnik fra Ante.
Za proslavu svetkovine vjernici se pripravljaju trodnevnicom od 22. do 24. srpnja. U 19 sati predslavi je župnik fra Ante. U subotu je nakon večernje mise molitva s odrješenjem za pale branitelje i sve pokojne iz župe kod 350 godina starog duba između župne kuće i crkve, a u nedjelju na uočnicu blagdana tri su mise te "svetkovina pita", zakuska s bosanskim pitama koje speku i donesu župljanke te svi zajedno blaguju. Župa je teško postradalau srpskoj agresiji, župna crkva teško je oštećena i obnovljena 2000., a nakon oslobođenja velikim su je dijelom naselili prognani Hrvati iz Bosne.

- Jadranovo, (IKA) – Sv. Jakova, župnog patrona Jadranova kraj Crikvenice, župa slavi na blagdan nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 25. srpnja. Svečanu misu u 11 sati predslavi vojni biskup Juraj Jezerinac.

- Cista Velika, (IKA) – Sv. Jakova apostola, svog nebeskog zaštitnika, stara imotska župa Cista Velika slavi u ponedjeljak 25. srpnja. Svečano euharistijsko slavlje počinje u 10.30 sati velikom procesijom s kipom svetog nebeskog zaštitnika oko crkve te cestom kroz mjesto. Povratkom u crkvu nastavlja se svečana koncelebracija koju predvodi umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Ante Jurić, koji će posvetiti novi oltar te blagosloviti novi ambon i krstionicu. Koncelebriraju župnik don Dane Guč i svećenici Imotskog dekanata.
Župnoj svetkovini prethodi trodnevnica od 22. do 24. srpnja. U 19 sati su pobožnosti, a propovijedne mise predslavi fra Maro Jurišić. Župa i sutradan, u utorak 26. srpnja slavi župne supatrone, Joakima i Anu, roditelje BDM, a svečanu misu u 10.30 sat predvodi fra Mario.

- Kornić, (IKA) – Stara župa Sv. Jakova apostola u Korniću na otoku Krku, blagdan svog župnog patrona slavi u ponedjeljak 25. srpnja. Svečanu misu u 10 sati predvodi mons. Nikola Radić, nekada župnik u Korniću, a sada Risike. Blagdansku misu u 19 sati predvodi domaći župnik don Ante Peranić.
Za proslavu župnog patrona vjernička se zajednica duhovno pripravlja trodnevnicom od petka 22. do nedjelje 24. srpnja. Misa u petak je u 20 sati, u subotu u 16.30 sati, a u nedjelju nakon župne mise u 10 sati. Na samu župnu svetkovinu sv. Jakova, nakon poldane mise ispred crkve je nastup mjesne folklorne skupine Kornić te zakuska koju priređuje župnik, a navečer je pučka fešta.

- Trogir, (IKA) - Župa Sv. Jakova apostola – Trogir/Čiovo svečano slavi zaštitnika župe sv. Jakova apostola u ponedjeljak 25. srpnja. Misu u 9 sati predvodi župnik fra Ivo Sadrić, a u 19 sati koncelebriranu misu trogirskog dekanata predvodi fra Miroslav Bustruc, župnik Bristivice i Prapatnice. U 20 sati na trgu Sv. Jakova održava se koncert u povodu blagdana zaštitnika župe. Nastupaju: KUD 'Kvadrilja', klapa 'Stivanja', Trogirski kanti, klapa 'Labišnica' i diplar Zdravko Muselin, puhački kvartet Sv. Jakov, Lovro Rogulj – violončelo, Jure Radačić – violončelo, Veronika Ćudina – violina, solo pjevači: Dijana Viljac i Dina Stipčić. Kroz program vodi Miranda Franić.

- Šibenik, (IKA) – Na blagdan sv. Jakova, naslovnika šibenske katedrale, 25. srpnja misna slavlja u katedrali su u 9.30, 11 i 20 sati. Svečanu večernju euharistiju predvodit će šibenski biskup Ante Ivas.

- Vinišće, (IKA) - Blagdan sv. Jakova slavi i župa Presvetog Srca Isusova u Vinišću. Misu misu pokraj kapelice podignute u čast toga sveca služit će 25. srpnja u 8.30 sati viniški župnik don Ivan Simunić. Župnik i vijeće odlučili su da se kod svake kapelice na spomendan sveca kojemu je kapelica posvećena slavi misa. Tako će i 26. srpnja bit proslavljena i sv. Ana, krunica i misa su s početkom u 18.30 sati te blagoslov kapele, podignute na temeljima stare, inače porušene po nalogu tadašnje komunističke mjesne vlasti. Kapela je građena darovima mještana u istom stilu. Kip i sliku blagoslovit će viniški župnik u nedjelju 24. srpnja na misi u župnoj crkvi s početkom u 10 sati.

- Imotski, (IKA) – Devetnicom od nedjelje 24. srpnja do ponedjeljka 1. kolovoza, župa i grad Imotski te cijela Imotska krajina, pripravljaju se za proslavu Gospa od anđela, svoje nebeske zaštitnice. Blagdan koji je u franjevačkoj povijesti poznatiji kao Porcijunkula, u Imotskoj se krajini najsvečanije slavi otkada su franjevci na tim prostorima.
Kroz šest večeri u župnoj i samostanskoj crkvi Sv. Frane u gradu u 18.30 sati krunica je s molitvom Gospi od anđela, u 19 sati propovijedana misa, a posljednja tri dana svečana trodnevnica je u crkvici Gospe od anđela na povijesnoj imotskoj tvrđi ponad grada još iz turskoga doba, zvanoj Topana. Točno u podne u ponedjeljak 1. kolovoza otvara se porcijunkulski oprost, koji vrijedi do utorka 2. kolovoza navečer. Uvjet za dobivanje oprosta je ispovjediti se, sudjelovati u misi, pristupiti pričesti te moliti na nakanu Svetoga Oca. Oprost potječe još od samog sv. Franje. Navečer 1. kolovoza u 21 sat u crkvi Sv. Frane u gradu molitveno je bdjenje.
Blagdan Gospe od anđela u franjevačkom se Redu slavi kao dan Franjina obraćenja, koje se dogodilo 1208. g. dok je Franjo žarko molio u maloj crkvici Gospe od anđela podno Asiza, koja se nalazila na posjedu benediktinaca. Ta je crkvica uskoro postala okupljalište svih franjevaca. Godine 1216. papa Honorije III. obdario je crkvicu posebnim oprostom za sve one koji je toga dana pohode, ispovjede se, sudjeluju i misi te se pričeste i izmole na nakanu Svetoga Oca. Taj komadić zemlje (porciunkula) s crkvicom Gospe od anđela postala je poruka pomirbe za sve vjernike da poput Franje mogu doživjeti Božju milost i osjetiti njegovo milosrđe. Poslije se oprost iz Porcijunkule, kako je ubrzo nazvana crkvica, prenio i na ostale franjevačke crkve, a onda i na sve franjevačke župe, pod jednakim uvjetima. Danas je nad starom crkvicom, koja je jedno od najvažnijih franjevačkih mjesta, pa se smatra i kolijevkom franjevaštva, na koje je Franjo s braćom najradije dolazio i slušao evanđelje o poslanju apostola, bazilika Gospe od anđela, mjesto velikog hodočašća.

- Gornje Prekrižje, (IKA) – Uz blagdan sv. Ane, 26. srpnja, majke Blažene Djevice Marije te uz dan blagoslova crkve Bl. Alojzija Stepinca i Kraljice Hrvata u Jezerinama, filijali svoje rodne župe Sv. Mihaela i sv. Ane u Gornjem Prekrižju kraj Krašića, vojni biskup Juraj Jezerinac u nedjelju 24. srpnja u 11 sati predslavi svečanu poldanicu u Jezerinama. I na sam blagdan sv. Ane u utorak 26. srpnja, biskup Jezerinc predvodi svečanu misu u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Mihaela i Sv. Ane u Gornjem Prekrižju, župi koja Anino svečano slavi kao svoje godišnje proštenje.

- Split, (IKA) – Devetnicom koja počinje u petak 22. srpnja u 18.30 sati u crkvi Presvetog Srca Isusova isusovačke rezidencije s novicijatom na splitskom Manušu, i završava 30. srpnja, na uočnicu blagdana sv. Ignacija Loyole, splitski isusovci s vjernicima koji dolaze na misna slavlja u njihovu samostansku crkvu, pripravljaju se za nedjelju 31. srpnja, proslavu sv. Ignacija, utemeljitelja Družbe Isusove (1540.) Mise kroz devetnicu predvode isusovci iz kuće i ovogodišnji mladomisnik o. Smiljan Miličević, a propovijedaju novaci. U subotu 30. srpnja na uočnicu blagdana u misnom slavlju u 18.30 sati blagoslov je vode sv. Ignacija. Na samo Ignacijevo u nedjelju 31. srpnja, jutarnja misa je u 7, svečana je večernja koncelebracija. U 18.30 sati predslavi je i propovijeda o. Luka Lučić, dugogodšnji isusovački misionar u Zambiji i Malawiju.

- Trogir, (IKA) - Uz blagdan sv. Jakova u organizaciji župnog ureda sv. Lovre, T-arsa & Trio Traguriensisa, Udruge sv. Jakova i Nik Soric Photography 26. srpnja s početkom u 20.30 sati održat će se koncert u trogirskoj katedrali Sv. Lovre na kojem nastupaju: mezzosopranistica Nelli Manuilenko, bas Alexei Tanovitski, pijanistica Olga Cinkoburova i Trio Traguriensis. Na programu su, među ostalima, djela Čajkovskog, Rahmanjinova, Debussyja, Gotovca, Hatzea itd. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske radiotelevizije, Slobodne Dalmacije i Grada Trogira.

- Ludbreg, (IKA) - Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodit će misu u utorak 26. srpnja u 19 sati u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u prigodi XVIII. hoda FRAMA-e "Putovima srca".

- Dol, (IKA) – Blagdan sv. Ane majke BDM, u vjerničkom puku čašćene kao zaštitnice majki, trudnica, dojilja i male djece, u jedinoj i najstarijoj svetičinoj crkvi na otoku Hvaru sagrađenoj na predjelu župe sv. Mihovila u Dolu zvanom Dol sv. Ane, od davnina se svečano slavi.
Na Anino, u utorak 26. srpnja, svečana počinje u 10.30 sati ophodom kroz Dol sv. Ane. Obišašće a potom koncelebriranu misu predvodi i propovijeda ovogodišnji mladomisnik don Marko Plančić u koncelebraciji s dolskim župnikom don Mariom Zelanovićem i otočkim svećenicima. Svečanu pjevanu Večernju s misom u 19 sati predvodi župnik Zelanović, a vjernici, osobito trudnice i mlade majke, ostaju do kasnih večernjih sati u ophodu oko oltara s kipom nebeske zaštitnice.

- Imotska Poljica, (IKA) – Trodnevnicom od subote 23. do ponedjeljka 25. srpnja Poljica Imotska, stara župa sv. Ane, pripravlja se za proslavu svoje nebeske zaštitnice, u utorak 26. srpnja.
Na blagdan svetice koja se u vjerničkom puku časti kao zaštitnica mladih majki, trudnica, dojilja i male djece, četiri su mise - u 7, 9, 10.30 te u 18 sati. Jutarnja bogoslužja u staroj župnoj crkvi predslavi župnik don Petar Čondić, a središnje misno slavlje je u 10.30 sati. Počinje velikom procesijom u kojoj muževi nose cvijećem urešen kip nebeske zaštitnice kroz selo. Povratkom u crkvu nastavlja se svečano bogoslužje, predvodi ga fra Ivica Udovičić, ravnatelj Franjevačkog sjemeništa u Sinju, u suslavlju sa župnikom don Petrom te svećenicima Imotskog dekanata i šire. Pjeva mješoviti župni zbor. Blagdan završava večernjom misom u 18 sati, s blagoslovom majki, trudnica i djece.
Imotska Poljica stara su župa, postojala je prije Turaka, a kao župa obnovljena je po oslobođenju, 1774.

- Knin, (IKA) – U utorak 26. srpnja, uz proslavu blagdana sv. Ane, u istoimenoj crkvi u Kosovu kod Knina održava se zavjetno hodočašće, ove godine o 70. obljetnici četničkog pokolja hrvatskih katoličkih hodočasnika iz Drvara i Bosanskog Petrovca s njihovim župnikom, koji su se vlakom vraćali s proslave sv. Ane u Kosovu 1941. Na putu su goloruke hodočasnike iz zasjede napali i poklali četnici zloglasnog Dinarskog korpusa popa Đujića. Spomen-hodočašće na mjesto stradanja hrvatskih vjernika, uz proslavu Anina, priređuju župa i franjevački samostan Sv. Ante Padovanskoga u Kninu. Na sam blagdan 26. srpnja u crkvi Sv. Ane u Kosovu u 9 počinje ispovjedanje, u 10 je procesija, a euharistijsko slavlje nastavlja se u 10.30 sati. Predvodi ga dr. fra Željko Tolić, provincijal splitske Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja s franjevcima iz kninskog samostana i župa samostanskog okružja te iz župa s bosanske strane granice.

- Zagreb, (IKA) – Župa sv. Ane u zagrebačkom naselju Rudeš, kojom upravljaju salezijanci, u utorak 26. srpnja, na blagdan sv. Ane, majke BDM, svečano slavi svoje župno proštenje. Vjernička se zajednica pripravlja duhovno trodnevnicom od 23. do 25. srpnja, uočnice župne svetkovine. U 18 sati u župnoj crkvi propovijedane mise predvode salezijanci, župnik don Petar Belina i don Ivo Zečević te Marko Zadravec, pastoralni pomoćnik župe sv. Marka Križevčanina na zagrebačkoj Selskoj cesti.
Na sam blagdan nebeske zaštitnice, 26. srpnja, mise su u 7, 9, 10.30 te u 11.45 sati, a svečana je večernja koncelebracija. U 18 sati predslavi je isusovac o. Jure Bosančić. Pjeva mješoviti župni zbor.

- Dicmo Donje, (IKA) – Sv. Joakima i Anu, roditelje Blažene Djevice Marije, župa Dicmo Donje u Kliškom dekanatu svečano slavi u utorak 26. srpnja na blagdan sužupnih patrona. Prva jutarnja misa je u 8, predslavi je župnik i kliški dekan don Vlado Strkić, a svečana blagdanska služba Božja u 10.30 sati. Počinje procesijom s kipom sv. Ane kroz selo Predslavi je dekan i župnik solinske župe Sv. Kaja i policijski kapelan don Stjepan Lončar. Blagdan završava večernjom misom 18 sati s blagoslovom trudnica, mladih majki i male djece. Predslavi je don Franko Prnjak, ovogodišnji mladomisnik. Župa čuva stari običaj da se na blagdan sv. Ane u misi blagoslivaju mlade majke s malom djecom, dojilje i trudnice, kojih je majka BDM od davnina u vjerničkm puku zaštitnica.

- Volosko, (IKA) – U utorak 26. srpnja Vološčani će svečano proslaviti blagdan svoje nebeske zaštitnice i zaštitnice mjesta sv. Ane.
Misu u 9 sati predvodit će mladomisnik iz Jurjeva vlč. Dino Rupčić.
U 10 sati u pastoralnom centru "Bl. Alojzija Stepinca" bit će Osnivačka skupština odraslih katoličkih skauta sv. Ane.
U 19 sati svečanu misu predvodit će mladomisnik iz Zadra vlč. Roland Jelić. Nakon misnog slavlja bit će procesija ulicama Voloskog sa slikom sv. Ane i uz sudjelovanje puhačkog orkestra "Spinčići"
Nakon procesije je druženje pred crkvom uz glazbenu skupinu "Le Salpe" i žensku klapu Volosko.

- Plaški, (IKA) - Gospićko-senjski biskup Mile Bogović će na blagdan sv. Ane, nebeske zaštitnice župe Plaški, u utorak 26. srpnja predvoditi misno slavlje u 11 sati. Biskup će u toj župi dva dana ranije podijeliti sakrament krizme.

- Dubrovnik, (IKA) - Na blagdan sv. Ane, 26. srpnja, istoimena župa na Brgatu proslavit će svoju nebesku zaštitnicu. Euharistijsko slavlje u 10 sati predvodit će dubrovački biskup Mate Uzinić koji će na kraju mise blagosloviti nove vitraje na crkvi.
Misu u 7 sati predvodit će o. Ivo Plenković, OP, a večernje euharistijsko slavlje generalni vikar Dubrovačke biskupije dr. don Petar Palić. Prigodnu brošuru o novim vitrajima, djelu prof. Marijana Jakubina iz Zagreba, u crkvi Sv. Ane predstavit će akademik Luko Paljetak 24. srpnja u 10.30 sati. Prof. Jakubin je, uz ostalo, sudjelovao u obnovi Dulčićevih vitraja u crkvi Velike Gospe u Postranju, gdje je postavljeno i njegovo autorsko djelo - Sveti Josip s Isusom.

- Boričevac, (IKA) - U srijedu 27. srpnja u 11 sati gospićko-senjski biskup Mile Bogović predslavit će misno slavlje i pogovor žrtvama u Boričevcu, župi koja je doživjela velika stradanja 1941. godine. Misa je kod ostataka župne crkve Rođenja BDM.

- Trogir, (IKA) - Trogirska gradska župa Gospe od Anđela slavi u petak, 29. srpnja, blagdan sv. Marte. To je jedan od sedam župnih blagdana i svetih osoba koje najveća i najbrojnija trogirska župa časti. Misu na povijesnom lokalitetu prvog spomena Hrvata i svetom tlu svjedočanstva vjernosti hrvatskog naroda Kristu, ispred obnovljene crkve Sv. Marte u Bijaćima, podignute kao spomen obilježje na ostacima starokršćanske bazilike, u 18.30 sati, predvodi dr. don Josip Dukić, profesor splitskog KBF-a. Organiziran je i prijevoz iz Trogira, autobus polazi iznad sportske dvorane u 17.45 sati.

- Križevci, (IKA) - U rezidenciji Križevačke biskupije u Križevcima održat će se od petka 29. do nedjelje 31. srpnja duhovne vježbe svećeničkih supruga Križevačke biskupije. Križevački biskup Nikola Kekić bit će nazočan na duhovnim vježbama, predvodit će molitvu i održati nekoliko predavanja o poslanju svećeničkih supruga u pastoralu s posebnim naglaskom na vrijeme priprema za jubilej 400. obljetnice Križevačke biskupije. U nedjelju 31. srpnja služit će arhijerejsku liturgiju. Svećeničke supruge uz duhovnu okrepu to vrijeme koriste i kako bi izmijenile iskustva u tako važnom poslanju i služenju Crkve.
Križevačka biskupija kao baštinica grčke crkvene tradicije sačuvala je prvomilenijsku praksu da Crkva u svećeničko poslanje uzima oženjene muškarce.

- Udbina, (IKA) - Blagdan zaštitnika drevne katedrale krbavskih biskupa sv. Jakova svečano će se proslaviti u subotu 30. srpnja na Udbini. Misno slavlje u Crkvi hrvatskih mučenika u 11 sati predslavi gospićko-senjski biskup Mile Bogović u koncelebraciji članova Senjskog kaptola i više svećenika. Nakon mise slijedi molitva kod ostataka drevne katedrale krbavskih biskupa Sv. Jakova.

- Sinj, (IKA) – U svjetlu godine obitelji Udruga obitelji s četvero i više djece cetinskoga kraja organizira hodočašće obitelji Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u subotu 30. srpnja. Okupljanje djece i roditelja započinje u 8.30 sati u samostanskom dvorištu, hodočasnici i djeca dobit će kratke upute i uputiti se na put križa na Gospin grad (voditelj dekan don Stipan Ljubas). Početak križnog puta je kod bivšega vatrogasnog doma. Roditelji koji ne idu na put križa mogu boraviti u gradu, a djeca će organizirano ostati na radionici. Nakon puta križa na gradu predavanje o Alci održat će profesor Marko Duvnjak. Procesija i misa na čast Gospi Sinjskoj je u 10.30 sati a predvodi je fra Božo Vuleta. Nakon zajedničkog ručka, u popodnevnim satima u samostanu u 15 sati predavanje o obitelji, braku i duhovnosti održat će fra Ante Čovo i predsjednik CRO-BIOS-a Krešimir Miletić. Nakon toga je u 17 sati organizirani obilazak Sinja s kratkim uvidom u kulturne i povijesne znamenitosti grada (muzej Cetinskog kraja, fratarski muzej i odlazak na alkarske pripreme) uz stručna pojašnjenja na mjestu događaja. Cilj hodočašća je jačanje obitelji u kršćanskim vrednotama koje će se prenijeti na cijelu zajednicu.

- Vodnjan, (IKA) - Župnik Vodnjana Marijan Jelenić zahvalit će Bogu za pedeset godina svećeništva misnim slavljem u nedjelju 31. srpnja u 19 sati u župnoj crkvi.

- Zagreb, (IKA) – Uz blagdan sv. Jakova apostola, 25. srpnja, u istoimenoj kapelici na Medvednici staro je planinarsko proštenje. Slavi se u prvu nedjelju po blagdanu, ove godine 31. srpnja, s četiri mise za proštenjare koji dođu iz podsljemenskih župa Šestina, Gračana, Markuševca, Remeta i Bešića, hodočasnike iz župa sa zagorske strane Medvednice te brojne planinare iz Zagreba i okolice.
Pjevane i propovijedane mise u kapelici Sv. Jakova, koja pripada župi sv. Franje Ksaverskoga na zagrebačkom Ksaveru kojom upravljaju franjevci trećoredci, slave se u 9, 10.30, 12 te u 15 sati. Predvode ih župnik i gvardijan fra Nikola Barun i fra Marko Medo te provncijal fra Ivan Iko Paponja.
Središnja misa je točno u podne ispred kapelice, po tradiciji je predvodi župnik Bistre. Tijekom prijepodneva prigoda je i za sakrament pomirenja, a mnogobrojni proštenjari u pjesmi i molitvi u višekratnoj procesiji obilaze oko oltara i kapelice svetoga apostola, ispred koje su razapeti šatori s proštenjarskim licitarima te drugim svetim suvenirima. Kapelicu Sv. Jakova u srcu Medvednice prije petnaestak godina temeljito je izvana i unutra obnovio tadašnji ksaverski župnik fra Vice Blekić.

- Zagreb, (IKA) – U nedjelju 31. srpnja u župnoj i rezidencijskoj isusovačkoj crkvi - bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj 31 u Zagrebu, svečana je proslava blagdana sv. Ignacija Loyole, osnivača Družbe Isusove (1540.).
Mise su po nedjeljnom rasporedu - u 7, 8 , 9.30, 11, 12.15, 19 te u 20.30 sati. Svečana misa je biskupska poldanica u 11 sati. Predslavi je pomoćni zagrebački biskup (isusovac) Valentin Pozaić, koji će u svečanom euharistijskom slavlju za prezbitera zarediti isusovačkog đakona o. Mislava Skelina.
Proslavi Ignacijeva prethodi trodnevnica od 28. do 30. srpnja. Pobožnosti su u 18.30 sati, propovijedana misa u 19 sati. Predslave je isusovci iz rezidencije.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.