Znameniti dijelovi Madrida u srcu Svjetskog dana mladih

21.07.2011.

Središte Madrida bit će i središte glavnih događanaj Svjetskog dana mladih

Madrid se već dugo naveliko priprema kako bi u kolovozu mogao ugostiti tisuće i tisuće mladih hodočasnika, sudionika Svjetskog dana mladih. Središte Madrida mjesto je gdje će se na glavnim događanjima okupljati mladi iz svih krajeva svijeta.
Plaza de Cibeles bit će glavno mjesto događanja. Elena Jiménez Arellano, koordinatorica događanja na Plaza de Cibeles rekla je kako su odabirom ovog mjesta, osim što su svijetu htjeli pokazati ponos svoga grada, htjeli da baš to bude mejto gdje će se mladi osjećati vrlo blizu Svetom Ocu. Naime, ovdje će se održati 3 glavna događaja Svjetskog dana mladih:
16.8.-misa otvorenja
18.8.-doček Svetog Oca
19.8.-jedna od postaja križnog puta.

Sveti Otac će na Plaza de Cibeles doći iz smjera Calle Serano. Na Plaza de la Independencia će ga primiti župan Madrida i predat će mu ključeve grada. Kroz Puerta de Alcala Papa prolazi u pratnji 50 mladih s 5 kontinenata. Pri prolasku kroz vrata primit će 6 andaluzijskih konja Alvara Domecqa koji će izvesti svoju točku. Reyes Domecq, predstavnica obitelji izjavila je kako im je posebna čast na ovako posebnom događaju pokazati lijepu tradiciju rada s konjima.

Nakon kratke priredbe na Plaza de la Independencia Papa dalje kreće s papamobilom ulicama Madrida kako bi ga silno mlado mnoštvo moglo pozdraviti. Put će nastaviti prema gradskoj palači gdje će se odviti prijem.

Jiménez Arellano je istaknuo kako će za to biti dobro osiguran gradski prijevoz kako bi što više mladih moglo doći na ključna mjesta i pozdraviti Papu pri dolasku u Madrid.

U petak 19.8. Plaza de Cibeles bit će jedna od postoja križnog puta, što je preposeban svjetski događaj.

David Martin Vallés,predstavnik španjolske vanjsko-prometnih veza istaknuo je kako će se preko ovog događaja Madrid prikazati u najboljem svjetlu, ali što je još bitnije, pokazat će se dobrota i velikodušnost domaćina.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.