Akcija za gradnju kuće bolesne udovice Glorije Mosquera i njenom sinu

18.07.2011.

Glorija i Gerardo Gabilanez Mosquera bili su uzorna kršćanska obitelj. Imali su desetero djece, od kojih je jedno preminulo. Nisu imali vlastitu kuću ni posjed.

Bili su desna ruka misionarkama Službenicama Milosrđa u Ekvadoru, u misiji Palo Quemado, gdje su pomagali u podučavanju djece i odraslih te u pripremanju za sakramente. Redovito su sudjelovali u „mingama“, tj. zajedničkim besplatnim radovima čišćenja puteva do različitih misijskih postaja, izgradnji seoskih drvenih škola, izgradnji kapelica i župne crkve, spašavanju osoba od ugriza zmija i na koji god način je trebalo pomoći. Jedna njihova kći postala je i časna sestra.

Gerardo je radio kao nadničar na tuđim imanjima. Kad se jednu večer vraćao kući s posla, na putu je doživio srčani udar i preminuo. Pronađen je tek nakon tri dana.

Glorija je tada bila u trećem mjesecu trudnoće, noseći malenog Maikola. Nakon očeve smrti veća su djeca otišla od kuće služiti i raditi na tuđim imanjima, kako bi preživjeli.

Glorija je u međuvremenu teško oboljela od šećerne bolesti i umalo izgubila vid. Unatoč lošem zdravstvenom stanju, svaki dan odlazi u potragu za poslom kako bi za sebe i sina Maikola priskrbila štogod hrane. Žive u jednoj trošnoj sobici.

Uz pomoć djece Glorija je uspjela započeti zidanje nove kuće blokovima. Radovi su u međuvremenu zaustavljeni jer nemaju novaca za potreban materijal i radnike.

Kako bi olakšali život Gloriji i njenoj obitelji, udruga Zdenac iz Splita pokrenula je akciju za završetak radova na kući te njeno opremanje.

Za skromnu kuću Glorie i njenog sina potrebno je prikupiti iznos od 5000 eura, kako bi im omogućili dostojan dom i olakšali životnu situaciju u kojoj se nalaze.

Pozivamo sve ljude dobr volje da se pridruže ovoj akciji pomoći i vrate nadu Gloriji i njenom sinu, koji žive u vrlo teškim uvjetima.

Akcija traje do rujna 2011 godine.

Ukoliko želite povratnu informaciju o rezultatima akcije za Gloriju, javite nam se nakon izvršene uplate.

Vaše podatke (ime, prezime, kućnu adresu, broj telefona, mobitela, e-mail adresu) možete javiti telefonski, poslati faksom (021 377 572) ili e-mailom ( udruga.zdenac@gmail.comOva e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

Podaci za uplatu iz Hrvatske:
Primatelj: Udruga Zdenac
Ante Petravića 1
21000 Split
Žiro račun: 2330003-1100166170
Poziv na broj: 90
Opis plaćanja: kuća za Gloriju

Uplata iz drugih država:
Primatelj: Udruga Zdenac
Ante Petravića 1
21000 Split

Devizni račun: 20016000001
SWIFT SOGEHR22
IBAN: HR 79 23300031100166170
Poziv na broj: 90
Opis plaćanja: kuća za Gloriju

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.