Bogat kazališno-koncertni program

11.07.2011.

Klupsko-kazališna scena Amadeo i za ovu je godinu pripremila bogat program kazališnih i koncertnih događanja koja će se odvijati tijekom čitavog ljeta u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na Gornjem gradu. Riječ je o dvanaestoj manifestaciji, u okviru koje se u prosjeku održi šezdesetak predstava i koncerata ozbiljne, jazz i etno glazbe što ih izvode renomirani umjetnici iz Hrvatske i inozemstva.
Ovogodišnja manifestacija odvijat će se do 31. srpnja te nakon kraće stanke nastaviti od 18. kolovoza do 3. rujna. Atraktivnost ovoj manifestaciji daje i prostor koji arhitekturom i akustikom pruža sjajan okvir za održavanje kazališnih predstava i koncerata. Središtem atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, koji je Scena Amadeo u cijelosti obnovila 2003. godine, dominira kamenospisna karta Hrvatske sastavljena od 2500 kamenih pločica prikupljenih iz čitave Hrvatske. Atrij je popločen i karakterističnim hrvatskim kamenom, dok je u dvorištu izveden jedinstven geološki stup. Prema ideji slavnog pijanista Ive Pogorelića u atriju je postavljena podna i bočna rasvjeta, a električni priključci su izrađeni prema potrebama muzeja i Scene Amadeo.
U proteklih jedanaest godina u okviru ove manifestacije izvedeno je 589 predstava, koncerata i filmova, a organiziran je i velik broj izložbi. Osim za odrasle, predstave se održavaju i za djecu s početkom u 10 sati, a mogu se otkazati u slučaju kiše.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.