Ljetni kamp na Velebitu

25.06.2011.

VELIKI LOM – SJEVERNI VELEBIT
18. – 24. srpnja 2011.

Dragi mladi, članovi HPD Sv. Patrika, planinari…
Planina nas još jednom zove u svoje okrilje da bismo je strpljivo upoznavali, uvijek iznova. Ljetni kamp ove godine održat će se od ponedjeljka, 18. srpnja do subote, 24. srpnja. To je običaj naše udruge već niz godina.
Smjestiti ćemo se u poznatoj dolini Velikog Loma (oko 1200 m): pod šatorima, u skromnim uvjetima, kraj logorske vatre, u tišini koju nosi planina. Naše zajedništvo samo će produbiti tu ljepotu.
Posjetit ćemo najljepše dijelove Sjevernog Velebita, vidjeti svemoć Božju na vrhovima i kukovima. Naužiti se pogleda na more i otoke, ali i pogleda u dubine svog srca.
Radosno vas očekujemo, ali i napominjemo da je sudjelovanje na vlastitu odgovornost.

ŠTO TREBA PONIJETI?
šator (dio šatora posjeduje društvo, ali treba najaviti želju njihovog korištenja prilikom prijava), a iznajmljivanje se plaća 100 kuna.
vreću za spavanje, podmetač, možda i manju deku
osobnu odjeću i obuću za tjedan dana (računati na tople dane, ali i izrazito hladne noći)
čvrste tenisice/gojzerice za hod
manji ruksak i boce za vodu za svakodnevno planinarenje
zaštitu od sunca, ali obavezno i kišnu kabanicu za slučaj kiše
baterijsku lampu s rezervnim baterijama
pribor za osobnu higijenu
osobne dokumente

OKVIRNI PLAN TABORA
ponedjeljak, 18. srpnja
Polazak je iz Zagreba, s parkirališta kod Stare Save u 7, 00 sati. Prijevoz ovisi o broju prijavljenih, ali obično je osobnim automobilima, pa prilikom prijava napomenite imate li automobil kojim možete voziti ili trebate prijevoz – troškovi goriva i cestarina se plaća zajednički, u dogovoru s vozačem i nije uključeno u cijenu.
Slijedi vožnja prema Krasnom, posljednje zaustavljanje u naselju i odlazak do Velikog Loma. Nakon dolaska će se organizirati tabor, podići šatori i smjestiti stvari uz međusobno upoznavanje sudionika i mjesta na kojem ćemo boraviti.

utorak, 19. srpnja – petak, 22. srpnja
Kamp je organiziran tako da nakon jutarnje higijene, molitve i doručka, slijedi uspon na neki od okolnih atraktivnih vrhunaca koji čine NP Sjeverni Velebit ili stroge rezervate prirode uz vodstvo iskusnog vodiča – ovisno o vremenskim uvjetima. Ručak će biti na putu, od suhe hrane koju ćete dobiti svako jutro, a ponesite i plastične boce u kojima ćete nositi tekućinu za hod. Nakon povratka u kamp biti će topla večera, a zatim druženje uz logorsku vatru.

subota, 23. srpnja
Nakon doručka slijedi raspremanje tabora, završni osvrt na zajednički provedeno vrijeme i povratak prema Zagrebu.
Ako netko želi produžiti svoj boravak za još jedan dan, može prilikom prijava nadoplatiti za boravak do nedjelje u kom slučaju ostaje na proslavi s pečenjem janjeta na ražnju koja se odvija u subotu navečer… što preporučamo.

INFORMACIJE I PRIJAVE
Prijave se primaju do 11. srpnja, ali bolje čim prije jer je broj sudionika ograničen.
Informacije možete dobiti od:
Tomislava 091/373-6050 tomislav.martinelli@udruga-marjan.hr
ili
Anite 091/571-3840 banita.1@gmail.com
U osnovnu cijenu je uključen cjelodnevni boravak na području nacionalnog parka (ulaznice) od ponedjeljka do subote, tri obroka svaki dan (od čega najmanje jedan kuhani – topli obrok), iskusni vodič po planini i svi troškovi organizacije.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.