Najave događanja za 20. lipnja 2011

19.06.2011.

- Sisak, (IKA) – U Pastoralnom centru Katedralne župe Uzvišenja sv. Križa bit će održano predstavljanje knjige "Riječ o obitelji – Lectio divina o obiteljskom životu". Svečanost predstavljanja u ponedjeljak 20. lipnja u 19.30 sati. Knjigu će predstaviti sisački biskup Vlado Košić, fra Mario Cifrak i Mirna i Zoran Novosel.

- Kloštar Ivanić, (IKA) - Franjevački samostan Sv. Ivana u Kloštar Ivaniću i Ogranak Matice hrvatske u Kloštar Ivaniću organiziraju po treći put kulturno-vjersku manifestaciju Dani franjevačke kulture, koja će se održati od 27. svibnja do 24. lipnja u Kloštar Ivaniću u povodu Dana Općine Kloštar Ivanić i njezina zaštitnika sv. Ivana Krstitelja, koji se slavi 24. lipnja.
Program za počinje u petak 27. svibnja u 20 sati predavanjem don Dejana Turze „Kotorska biskupija i djelovanje franjevaca u njoj". Don Dejan Turza je svećenik Kotorske biskupije, upravitelj župa Lepetani i Donja Lastva i povjerenik za pastoral mladih Kotorske biskupije. Student je postdiplomskoga studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizira ekumenizam.
U nedjelju, 12. lipnja u 16 sati je predstavljanje jednoga dijela Kronike franjevačkoga samostana Kloštar Ivanića. Tema je „Neke oznake franjevačke kulture prema kronici franjevačkoga samostana Kloštar Ivanić". Kronika franjevačkoga samostana Kloštar Ivanić je za povijest Kloštar Ivanića i ivanićkoga kraja od velike vrijednosti. Predavanje će imati fra Petar Cvekan.
U nedjelju 19. lipnja u 19 sati održat će se tribina „Volontiranje DA ili NE!". Povod je 20. obljetnica Župnoga Caritasa Kloštar Ivanića (1991.-2011.) koja se obilježava ove godine. Tribina želi prikazati volontiranje općenito te u raznim situacijama: župni caritas, pučka kuhinja, starački dom, dom za djecu s posebnim potrebama. Izlagači su predstavnik Župnog Caritasa Kloštar Ivanića te s. Anna Marie Bogdanović, Katarina Bilandžić, Josip Majić.
U petak 24. lipnja u 19 sati je koncert u župnoj crkvi Sv. Marije na kojem će nastupiti fra Miroslav Petrac. On će predstaviti svoj novi nosač zvuka Isus u mojoj lađi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.