Papini telegrami predsjednicima država

07.06.2011.

Na povratku s apostolskog pohoda Hrvatskoj 5. lipnja, papa Benedikt XVI. poslao je telegrame predsjednicima država kojima je prolazio zrakoplov na putu do rimske zračne luke Ciampino. Kako je objavljeno na službenoj internetskoj stranici Svete Stolice, Papin je zrakoplov iz međunarodne zračne luke "Zagreb" poletio u 20.34, a na putu je letio zračnim prostorom Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Italije.

Predsjedavajućem Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Nebojši Radmanoviću Sveti Otac je poručio: "Prelijećući zračni prostor Republike Bosne i Hercegovine na povratku s pastirskog putovanja u Hrvatsku želim uputiti Vama gospodine predsjedavajući srdačan pozdrav te zazvati nad sve građane Vaše drage zemlje obilje mira i napretka."

Talijanskom predsjedniku Giorgiu Napolitanu u svom je telegramu Benedikt XVI. istaknuo: "Na povratku s apostolskog putovanja u Hrvatskoj, upućujem Vama gospodine predsjedničke i dragom talijanskom narodu svoj srdačan pozdrav ujedinjen s posebnom molitvom za slogu i za dobro cijele nacije kojoj udijeljujem posebni apostolski blagoslov."

Zrakoplov kojim je putovao Sveti Otac na Ciampino je sletio u 21.30, a priopćenje Svete Stolice ističe da je Papa odmah otputovao u Vatikan.

Autor: D.L.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.