Mladi pristižu na susret sa Svetim Ocem

04.06.2011.

11.000 mladih sa Zagrebačkog velesajma kreće prema Trgu

Mladi iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, već od jutarnjih sati pristižu na Zagrebački velesajam gdje će biti smješteni za vrijeme susreta sa Svetim Ocem. Na velesajmu se očekuje ukupno 11.000 mladih koji će biti raspoređeni u osam paviljona.

Mlade hodočasnike dočekuje tridesetak redara koji će ih rasporediti po paviljonima i bit će im na raspolaganju cijelu noć do sutra ujutro. U svakom paviljonu hodočasnicima je osigurana voda kako bi se mogli osvježiti nakon putovanja.

„Do 15 sati bi trebali doći svi hodočasnici , koji će najkasnije u 16 sati krenuti prema Trgu. Nakon bdijenja koje će završiti u 22 sata, mladi će se na velesajam vratiti na spavanje. Buđenje je u 6 sati ujutro te mladi potom kreću što prije na Hipodrom kako bi izbjegli prometne gužve.“, rekao je jedan od vrijednih volontera iz Pastorala mladih.

„Putovali smo od 1 ujutro, a ovdje smo stigli u 9 i 30 sati. Unatoč dugom trajanju, put je bio ugodan, svi se međusobno već poznajemo jer smo iz iste župe pa je atmosfera bila uobičajeno odlična“, rekla nam je hodočasnica iz Subotice i dodala kako očekuju mnogo lijepih utisaka koje će pamtiti vrlo dugo, a u nadi do sljedećeg susreta s Papom.

Posebno raspoložena bila je skupina mladih iz Drniša: „Krenuli smo iz Drniša u 6 sati ujutro, ali nismo umorni. Jako se veselimo dolasku Svetoga Oca.“

Policijska zaštita također je prisutna u području Velesajma osobito u neposrednoj blizini paviljona kako bi sve mjere sigurnosti bile u potpunosti zadovoljene.

Pišu: D.K., S.L.M.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.