Vjernici iz Gospićko-senjske biskupije na susretima s Papom

03.06.2011.

Gospić, (IKA) - Na susretu s papom Benediktom XVI. u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja u Zagreb će s prostora Gospićko-senjske biskupije stići više od 1500 vjernika.
U subotu 4. lipnja na molitvenom bdjenju na Trgu bana Jelačića sudjelovat će, prema riječima biskupijskog povjerenika za mlade mons. mr. Tomislava Rogića, oko 400 mladih iz svih dekanata biskupije. Oni će na susret krenuti autobusima u dopodnevnim satima. Mladi iz Gospićkoga dekanata pod vodstvom đakona Dine Rupčića; Slunjskoga uz vodstvo vjeroučitelja Jurja Tomljanovića; Senjskoga uz vodstvo dekana Silvija Milina te Otočkoga i Ogulinskoga dekanata koji će s više od stotinu mladih biti najzastupljeniji, a krenut će u Zagreb pod vodstvom ogulinskog dekana i povjerenika za mlade mons. Rogića.
U nedjelju na Nacionalnom danu hrvatskih katoličkih obitelji i misi na hipodromu naći će se više od tisuću hodočasnika iz Gospićko-senjske biskupije. Oni će za Zagreb kretati u ranim jutarnjim satima autobusima, izuzev više stotina vjernika iz župa Ogulinskoga dekanata koji će u Zagreb krenuti vlakom za hodočasnike u koji će se priključiti i vjernici iz Karlovca, njih oko 900.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.