Kadeti Hrvatske vojske i pitomci Policijske akademije na susretu s Papom

03.06.2011.

Vojna biskupija će na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji sudjelovati na misnom slavlju s oko 1 300 vjernika. Bdijenju s mladima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića pridružit će se i kadeti Hrvatske vojske s Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", odnosno vojne kapelanije sv. Mihovila arkanđela.

Stotinjak kadeta predvodit će vojni kapelan p. Zoran Vujičić sa suradnicima. Susretu će se pridružiti jednako toliko pitomaca Policijske akademije, odnosno vjernika policijske kapelanije sv. Mihaela arkanđela. Pitomce će predvoditi kapelan Policijske akademije i vikar za pastoral Vojne biskupije, don Josip Stanić sa suradnicima.

Ovi mladi ljudi, koji se spremaju služiti svome narodu kroz vojsku i policiju, raduju se susretu i poticajima Papinog posjeta u životu pojedinca i cijelog društva.

Vojna biskupija posljednjih dana dobiva pozdrave od časnika i vojnih kapelana susjednih zemalja u kojima naglašavaju da se mole za uspješnost posjeta Svetog Oca koji će hrvatskim građanima donijeti duhovne plodove.

Izvor: Vojni ordinarij

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.