Obitelji pišu Svetom Ocu

03.06.2011.

Mnogobrojna pisma upućena Svetom Ocu, uoči pohoda Svetoga Oca Hrvatskoj, dolaze u redakciju papa.hr. Ovo su samo neka od brojnih hrvatskih svjedočanstava ljubavi i odanosti Svetom Ocu.

„Kako nas je Bog spojio, odlučili smo Njemu iz zahvalnosti, te zbog nas samih živjeti u predbračnoj čistoći.“
„Dragi Sveti Oče! Mi smo Kristina i Karlo, mladi par nešto više od godinu dana. Bog je vodio naše putove i spojio ih na jedan put, put s Bogom. Prije nego smo prohodali, naši razgovori i druženja su bili usredotočeni oko molitve. U početku smo odlučili moliti krunicu u isto vrijeme, poslije preko mobitela, dok se nismo počeli nalaziti kako bi zajedno molili i, naravno, kako bi provodili vrijeme. Kako nas je Bog spojio, odlučili smo Njemu iz zahvalnosti, te zbog nas samih, živjeti u predbračnoj čistoći. Možemo posvjedočiti kako nas zbog toga Bog obilno blagoslivlja i čuva, kako nas uči i otvara jedno drugome. Iako imamo padove, zbog temelja u molitvi i povjerenja u Boga i jedan u drugog, ustajemo i nastavljamo dalje svojim putem s Bogom prema zajedničkom cilju: bračnom životu prožetom ljubavlju, vjerom i zajedništvom“, poručili su Karlo Bambir i Kristina Jelić iz Varaždina.

„Dragi Oče! Hvala vam što mislite na naše hrvatske obitelji. Hvala što ste obitelj stavili u srce vašeg pohoda. Mi smo mlada obitelj. Tri godine smo u braku i imamo dvoje djece. Živjeli smo predbračnu čistoću, zajedno smo molili i to smo nastavili u braku. Djecu vodimo na misu. Naš sin koji ima 2 godine već zna male molitve, a nas ponekad podsjeti da se trebamo pomoliti prije jela. Bog nas je blagoslovio u mnogočemu“, napisala nam je obitelj Kosor s Kalija na otoku Ugljanu.

„Svjedoci smo da nauk predbračne čistoće u kojem smo bili poučavani na tradicionalni način danas nailazi na poteškoće koje potiču na traženje novih načina prijenosa tih vrijednosti na našu djecu. Stoga podržavamo sve napore koji se čine kako bi se iznašli novi načini da bi naša djeca i naraštaj kojem oni pripadaju na njima prihvatljiv način bili odgajani u tom duhu, za koji znamo da itekako ima izvorište, uporište i blagoslov u majčinskom nauku Crkve“, napisala nam je obitelj Železnjak.


Papa dolazi povodom Nacionalnog dana obitelj zato su sve molitve upućene upravo očuvanju obitelji i obiteljskih vrijednosti.

„Sveti Oče! Zahvalni smo Gospodinu što Vas je poslao u našu domovinu. Radosna srca iščekujemo Vaš dolazak i Vaš susret s obiteljima. Iskreno vjerujemo da će Vaš dolazak i Vaše riječi potaknuti mnoge bračne parove na svetije življenje bračnog života. Radosni u molitvi za vaš dolazak, zahvaljujemo Gospodinu što ćete pohoditi našu Hrvatsku domovinu, te dati novu snagu našim obiteljima, za autentičnije življenje našeg poslanja u ovom svijetu. Zajedno u Kristu“, poručili su Jasenka i Danijel Lovrenčić iz Koprivnice.

„Sveti Oče, dobrodošli u našu Hrvatsku! Divno je biti i osjećati se član velike obitelji – SVETE CRKVE. Naša obitelj, koja se sastoji od nas supružnika i četvero dječice živimo od Riječi Božje, svakodnevno otkrivajući dobrotu i milost Božju. Unatoč mnogim izazovima svijeta, u aktivnom odnosu s Ocem, te napajajući se Sv. Sakramentima osjećamo veliku snagu, zaštitu i ljubav koja nas vodi k jednom životu ispunjenom mirom i ljubavlju za bližnjega“, napisali su nam Zdravko i supruga Darinka te djeca Jelena, Matija, Pavla i Mario iz Svetog Martina na Muri.

„Uvijek nas tješi to da je Bog samo milosrđe i da onima koji ga ljube sve okreće na dobro. Vjerujemo da će nas njegova providnost i dalje voditi i da predajući se Bogu budemo ostvarili svoje poslanje – postati sve više nalik Svetoj obitelji“, poručili su Martina i Antonio Stanešić iz Đurđevca.

Mi računamo s Bogom, njegovom milošću i s Crkvom kojoj je Krist glava, a mi pojedinačno udovi.

„Sveti Oče! Raduje nas što ćete svojim dolaskom probuditi nadu i vjeru Hrvatskoga naroda. Na mnogim područjima našega društva osjeća se pritisak liberalnoga društva, a s druge strane indiferentnost vjernika i pastira Crkve. Svima nam je potrebna Božja milost kako bi nas preobrazila i povela putem Isusa Krista koji je sam za sebe rekao da je „Put, Istina i Život.“ Mnogi su izazovi koji se danas stavljaju pred ljude, vjernike – mlade i stare. Nas dvoje, unatoč svim poteškoćama, unatoč tome što i nakon šest godina braka nemamo djecu, želimo ostati vjerni jedno drugome, u ljubavi koju Bog ulijeva u nas po svojoj milosti. Mi računamo s Bogom, njegovom milošću i s Crkvom kojoj je Krist glava, a mi pojedinačno udovi. Stoga Vam zahvaljujemo što dolazite na poseban način ohrabriti mlade i obitelji. Želimo Vam obilje Božjeg blagoslova u životu, a napose u preodgovornoj zadaći pastira Crkve. Lijepo Vas pozdravljaju vaši Tanja i Željko Perković.“

Autor: D. K.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.