Lombardi predstavio novinarima program Papina pohoda Hrvatskoj

02.06.2011.

Ravnatelj Tiskovnog ureda prenio kako će Papa predsjedniku Josipoviću kao "dobrom poznavatelju glazbe" darovati presliku kodeksa glazbe iz Vatikanske biblioteke
Vatikan, (IKA) - Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Federico Lombardi predstavio je u utorak 31. svibnja novinarima ukratko program apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja, prenosi agencija SIR. "Velika misa" s katoličkim obiteljima na zagrebačkom hipodromu, susret s predstavnicima građanskog društva, političkog, akademskog, gospodarskog i kulturnog života te bdjenje s mladima na Trgu bana Jelačića su "najznačajniji događaji" toga pohoda, rekao je vatikanski glasnogovornik.
Nakon svečane dobrodošlice u zagrebačkoj zračnoj luci Papa će, prenio je Lombardi, otići u kurtoazni posjet hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću. Podsjećajući kako je hrvatski predsjednik i "dobar poznavatelj glazbe", Lombardi je rekao kako će Papa, koji također svira klavir, Josipoviću darovati presliku kodeksa glazbe iz Vatikanske biblioteke. Posljednji događaj prvog dana pohoda bit će bdjenje s mladima na kojem se, prema Lombardiju, očekuje 50.000 mladih.
Među temama koje će Papa dotaknuti u pet govora tijekom svojeg putovanja bit će osobito obitelj i Europa. Benedikt XVI. će u Hrvatskoj samo na početku i kraju svojih obraćanja govoriti na hrvatskome jeziku, a ostali dio govora na talijanskome jeziku uz prijevod.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.