Objavljena zbirka liturgijskih pjesama "Zajedno u Kristu"

02.06.2011.

Zbirku su, u izdanju "Glasa Koncila", priredili Odbor Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji
Zagreb, (IKA) - U nakladi Glasa Koncila objavljena je zbirka liturgijskih pjesama "Zajedno u Kristu" za euharistijsko slavlje koje će u nedjelju 5. lipnja predvoditi papa Benedikt XVI. prigodom apostolskoga pohoda Hrvatskoj i Prvoga nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

Skladbe su prilagođene za mješoviti zbor uz pratnju orgulja za kojima će biti prof. Neven Kraljić, Puhački simfonijski orkestar Hrvatske vojske i Gudački orkestar Glazbenog učilišta škole "Elly Bašić" iz Zagreba.

Zbirku su priredili Odbor Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a uredili su je Miroslav Martinjak, Maruša Bartolić i Ante Crnčević.

Pjesme će tijekom euharistijskog slavlja, pod ravnanjem dirigenata prof. Miroslava Martinjaka i prof. Tomislava Fačinija, izvoditi Združeni zbor župa grada Zagreba koji čine članovi dvadeset i šest zagrebačkih župnih zborova.

Zbirka donosi obrađenu VIII. gregorijansku misu "De angelis" Miroslava Martinjaka za mješoviti zbor i puk te liturgijske skladbe hrvatskih skladatelja, pjesme za sudjelovanje u pretprogramu kao i pjevne dijelove mise u kojima narod sudjeluje svojim odgovorima.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.