„Izrada misnice za Papu posebna je čast“

25.05.2011.

Misnice u sve četiri liturgijske boje jedan su od brojnih darova koji će se, povodom apostolskog pohoda našoj zemlji, darovati papi Benediktu XVI. Dar će mu daruju Unija redovničkih poglavarica i Konferencija redovničkih poglavara.

Misnice su izradile četiri sestre reda „Kćeri Božje ljubavi“, a krase ih motivi dvaju križeva isprepletenih u pleteru, dva prekrižena ključa kao simbol Vatikana te natpis „IHS“, otkrila je za papa.hr jedna od sestara koja je izrađivala ovaj dar.

„Papin dolazak je velika stvar, a rad na ovome daru mnogo mi znači jer radim na slavu Božju“, istaknula je sestra. Izrada ovih misnica trajala je oko dva mjeseca i to ručnom tehnikom na starinskim strojevima. Sestre su posao podijelile na način kojim i inače izrađuju misnic. Dok je jedna radila nacrte simbola, ostale su krojile i vezle.

Pripadnice reda „Kćeri Božje ljubavi“ radile su misnice i za oba pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, 1994. i 1998, a svaku su tada, kao i danas, izrađivale u potpunoj predanosti, svijesne da će biti nošena na samoj euharistiji.

Izvor: papa.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.