Najave događanja za 16.5.2011.

16.05.2011.

- Osijek, (IKA) - Glas roditelja za djecu - GROZD organizirat će tribinu 16. svibnja u Osijeku, na Ekonomskom fakultetu u 19.30 sati, dvorana broj 14. O temama "Zašto stvarne promjene u Hrvatskoj nisu moguće bez društvenog angažmana vjernika?" "Bračni i obiteljski život - izazov i vrednota!" "Kako do zdrave i cjelovite obitelji?" govorit će Ladislav Ilčić, predsjednik udruge GROZD, Ivica Martić, član Nadbiskupijskog povjerenstva za bračni i obiteljski pastoral, a moderator će biti Tomislav Šperanda, koordinator GROZDA za istočnu Hrvatsku.
Udruga GROZD okuplja sve kojima je zajednička želja promicanje obitelji i roditeljstva. Brojni članovi su katolici, koji smatraju da su njihove vrijednosti premalo zastupljene u društvenom i političkom životu Hrvatske.

- Zagreb, (IKA) - Zbornik radova "Teologijom svjedočiti i naviještati" u čast profesoru emeritusu dr. Tomislavu Ivančiću bit će predstavljen u ponedjeljak, 16. svibnja u 19.30 sati u dvorani "Vijenac" na Kaptolu 29 u Zagrebu.
U predstavljanju zbornika sudjeluju dr. Marija Pehar, dr. Ivica Raguž i dr. Željko Tanjić.
U glazbenome dijelu programa sudjeluje zbor "Mir" zajednice "Molitva i riječ".
Zbornik je objavila Kršćanska sadašnjost.

- Slavonski Brod, (IKA) - Povodom Dana grada Slavonskog Broda i proslave 140. obljetnice osnutka Hrvatskog pjevačkog društva "Davor" Državni arhiv u Slavonskom Brodu otvara otvara izložbu na temu "Franjevački samostan i Hrvatsko pjevačko društvo 'Davor' u glazbenom životu Broda na Savi/Slavonskog Broda".
Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 16. svibnja s početkom u 19 sati u
izložbenom prostoru Državnog arhiva (A. Cesarca 1)

- Omiš, (IKA) – Omiš svečano slavi sv. Ivana Nepomuka, praškog biskupa i mučenika ispovjedne tajne, u ponedjeljak 16. Svibnja. Proslava započinje procesijom u 10.30 sati, nakon koje slijedi misa kioju predvodi gospićko-senjski biskup Mile Bogović u suslavlju sa župnikom i omiškim dekanom don Ljubom Bodrožićem, sužupnikom don Ivanom Banićem te više svećenika.

- Saborsko, (IKA) - U ponedjeljak 16. svibnja u župi Saborsko slavi se nebeski zaštitnik župe sv. Ivan Nepomuk. U 10.45 sati počinje procesija od župne crkve Sv. Ivana Nepomuka do spomenika žrtvama Domovinskog rata iz Saborskog. Slijedi misa koju predslavi vlč. Zdenko Sušić, nekadašnji župnik Saborskog a sada župnik Bilaja u Gospićkom dekanatu, u koncelebraciji mjesnog župnika fra Slavka Antunovića i svećenika Ogulinskoga dekanata.

- Zagreb, (IKA) – Na prvom programu Hrvatskoga radija u ponedjeljak 16. svibnja od 9.05 sati emitirat će se posebno izdanje emisije Susret u dijalogu u povodu dolaska Svetog Oca u našu zemlju. Analizirat će se međureligijski dijalog i ekumenizam pape Benedikta XVI., kako su njegove poruke i odluke utjecale na odnose s drugim religijama i vjerskim zajednicama. Od 9.30 može se doznati kako se pripremiti za misu i susret s Papom na hipodromu. Gost emisije je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski.

- Poštovani i dragi mladi, draga HRVATSKA KATOLIČKA ELITO!
Po svoj prilici, vi ste ona elita kojoj će, u vremenima koje slijede, biti povjereno blago pologa vjere, i čast mi je obratiti vam se. Lijepo je što ste se odlučili bdjeti sa Svetim Ocem i sa svojim istomišljenicima – s onima s kojima ćete na svojim plećima prenositi dvije tisuće godina prenošenu radosnu vijest – Evanđelje Krista našega Gospodina. Evo, sada je red na Vama..., i vaša; tvoja generacija nema alternative. Od srca vam na tome radosno čestitam, i na tome što ste odlučili bdjeti za sve one koji nisu tu, kao i za generacije koje dolaze.
Bilo je i za očekivati da će trg Bana Jelačića za vas biti premalen. Jer, današnji mladi čovjek spreman je i sposoban razvijati svoj odnos prema Bogu, ma kako se tome drugi čudili. Stoga, mi koji smo uspjeli osigurati mjesta na tom siguran sam, povijesnom bdIjenju, iskoristimo prigodu, i dobro se pripravimo za taj veliki događaj, da nam se njegov značaj što dublje i trajnije ureže u srce.
Susret s Papom je već počeo. Počeo je pripravama koje se posvuda održavaju. Mladi se već upoznaju, druže, obrađuju zadane teme, pjevaju i sjedinjuju se u Duhu Božjemu. Po župama su tako održane zadane kateheze i li se još održavaju. U našoj bazilici također su već održane dvije kateheze, te preostaju one ključne i najvažnije. a to su: tema br. 3. "Bračna ljubav!", te tema br. 4. "Mladi pred izazovom bračne ljubavi".
Možda niste ni znali da je to potrebno, te Vas Kao kapelan župe Srca Isusova, te kao duhovnik i predsjednik STUDENTSKOG KATOLIČKOG CENTRA (SKAC-a), ovim putem obavještavamo, i istovremeno pozivam da sutra, u 20.00 sati OBVEZNO dožete na predavanje o temi br. 3: BRAČNA LJUBAV" - kako bi ste se na taj način, ne samo emotivno, nego i tematski pripravili za susret sa Svetim Ocem - i sa elitom hrvatske mladeži!
U razgovor o vječnoj temi bračne ljubavi i o sakramentu braka uvest će nas ovaj put pater Antun Volenik, voditelj tečajeva priprave za brak. Pozivamo vas i potičemo da svakako dođete, i tako već sada, molitvom, razmišljanjem i međusobnim upoznavanjem otpočnete svoje pripreme za susret sa Svetim Ocem.
Vidimo se u velikoj dvorani Bazilike u Palmotićevoj 31, u ponedjeljak 16. svibnja u 20 sati.
SVI MI kojima je stalo do afirmacije kršćanskih vrijednosti, iskoristimo priliku, i naoružajmo se spoznajom pravih vrijednosti, te se učvrstimo u vjeri kako bi smo je ih mogli živjeti, u njoj se radovati i svjedočiti je.
Radosno te očekujem na vjeronaučnom susretu i ugodnom druženju nakon njega.
ponedjeljak, 20.00 sati, Palmotićeva 31, velika dvorana dvorišne zgrade.
Susret s Papom počinje sutra! Pozovi svoje prijatelje, budi s nama!
Vidimo se!
S poštovanjem: pater Ivan – Ike Mandurić, SJ

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.