PAPA IMENOVAO APOSTOLSKOG NUNCIJA U SKOPJU

05.05.2011.

Izvor: http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=28716

Do sada je predstavništvo Svete Stolice u Skopju, u personalnoj uniji, vodio apostolski nuncij u Sloveniji

Papa Benedikt XVI. imenovao je 4. svibnja generalnog tajnika Brazilske biskupske konferencije Doma Dimasa Laru Barbosu nadbiskupom Campo Grandea u zapadnoj Braziliji. Nuncij u Bugarskoj, nadbiskup Janusz Bolonek, imenovan je nuncijem nadležnim i za Makedoniju. Novim članovima Kongregacije za proglašenje svetih imenovani su kurijalni kardinali Kurt Koch i Vealsio De Paolis.

Kardinal Koch od ljeta prošle godine vodi Papinsko vijeće za jedinstvo kršćana i član je Kongregacije za nauk vjere te za Istočne Crkve. Također je član Vijeća za međureligijski dijalog.

Nadbiskup Bolonek bio je od 2008. apostolski nuncij u Bugarskoj. Do sada je Nuncijaturu Svete Stolice u Skopju vodio apostolski nuncij u Sloveniji. Papa se iz praktičnih razloga, odlučio na novo uređenje predstavništava Svete Stolice na tom području, tvrde iz crkvenih krugova u Rimu, a prenosi Kathpress. Od oko 2 milijuna Makedonaca 70% su kršćani, većinom pravoslavni, a oko 25% je muslimana. U Makedoniji, prema podacima Svete Stolice, živi oko 30 tisuća katolika. (kta/ika)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.