JURAJFEST 2011

03.05.2011.

Vrijeme: 21. svibanj · 16:00 - 19:00
Lokacija: Maksimir, glavni ulaz -mala pozornica

Više informacija
Mladi župe sv. Jeronima, potaknuti idejom župnika Tomislava Petranovića, objedinili su prednosti i blagodati svoje župe s glazbenim interesima i pretvorili ih u dobru priliku za druženje i evangelizaciju, nazvavši je - JURAJFEST! To je koncert, smotra glazbenih sastava, koji izvode pjesme prema vlastitom izboru, bilo autorske ili već izvođene.
Blizina parka Maksimir, kapelica svetog Jurja smještena u parku, blagdan sveca koji ...je najčešće obilježen toplim proljetnim vremenom, pozornica sa širokim gledalištem u samoj blizini župne crkve, mnogobrojni kontakti i prijateljstva, samo su neki od razloga zašto smo se odlučili za JURAJFEST. Prije svega, želja nam je okupiti što veći broj zagrebačkih crkvenih zborova mladih i 3duhovnih3 bendova, kako bi uz druženje i međusobnu pomoć podijelili iskustva, ideje i materijale, bolje se povezali, a istodobno navijestili svoju kršćansku radost i ljubav izvan granica Crkve, 3u svijetu3.
Premijerni JURAJFEST dogodio se 2009. godine. Nije bilo lako, bili smo u svemu novi, bez iskustva. Vjerojatno mnogo toga nije bilo onako kako smo očekivali, ali jedno je sigurno: JURAJFEST je 3rođen3. Sada nam preostaje da malo pametniji i uz puno dobrodošle pomoći nastavimo s radom i pretvorimo JURAJFEST u tradiciju. Ne tradiciju župe sv. Jeronima, niti parka Maksimir, već u tradiciju Zagrebačke nadbiskupije i svih njezinih mladih žitelja. Neka ovo postane zajednički projekt Bogu na slavu, kao i za dobrobit nas i svih onih, koje Gospodin na taj način želi privući k sebi!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.