Gužva na zahvalnoj misu za papu Ivana Pavla II

02.05.2011.

Prevod sa radio Vatikana

Deseci tisuća ljudi su se vratili da ispunite St. Peter's Square jutros da prisustvuju misi zahvalnosti za beatifikaciju Ivana Pavla II. Pod predsjedanjem državnog tajnika kardinala Tarcisia Bertonea, proslava otvorena s adresom počast kardinal nadbiskup Krakowa, Stanislawa Dziwisza zatražio, papa Ivan Pavao II nazvao "velikim apostolom Božanskoga milosrđa u Saint Faustine Kowalske zajedno.

Svjedok, Pastir, Papa, Sv. Četiri naslova kao četiri lica prizme kroz koju se prelamaju Crkve zahvalnost za beatifikaciju Ivana Pavla II. Ispred mnoštva sljedeći dan - umorni, ali sretni da se tamo opet za ovo vrijeme molitve zbor - kardinal Tarcisio Bertone je napravio dijamant sjaj opet zasluge i vrline nova blaženica. Čovjek je rekao: "Bog živi" i da je to "vodič u prijelazu između dva tisućljeća", s kompasom Evanđelja, ova knjiga nježno zatvara udarac na njegov lijes, prije šest godina, gotovo da se nagovijestiti 'događaj jučer, početak života nakon života:

"To je kao da vjetar Duha htio označiti kraj ljudskog i duhovnog života Karol Wojtyla, sve osvijetljeno Kristovo evanđelje. Iz ove knjige, otkrio je Božji plan za čovječanstvo, za sebe, ali i naučili Krista, njegovo lice, njegovu ljubav, da je Karol je uvijek poziv na odgovornost. "

Njegova beatifikacija je veliki dar previše, što ga čini teško "izraziti ono što on osjeća cijelu Crkvu", kazao je na početku svečanosti, kardinal Dziwisza zatražio. Bivši osobni tajnik pape Ivana Pavla II naglasio je jutros misa - slavi sljedeće posebne liturgiji se koristi 22. listopada svake godine - je nekako inauguraciji "javno bogoslužje" Ivana Pavla II. Dakle, zahvalio Italiji po tome što je odan "drugi dom" poljski papa Benedikt XVI., a posebno zbog toga što "uvijek čuva sjećanja"

"Mi smo zahvalni Svetom Ocu je odluka da se otvori proces beatifikacije i kanonizacije Sluge Božjega, za potvrdu herojske kreposti i čudesa, a za odabir Nedjelja božanskog milosrđa kao dan njegove beatifikacije. Vjerujemo da će ova odluka još više ojačati vjeru učenika Kristom u Bogu pun milosrđa. Blaženi Ivan Pavao II postao je, zajedno sa svetim Faustine, veliki apostol istinu. "

Apostol i čovjek intenzivne molitve. U skladu sa svim svjedočanstvo čuo od onih koji su ga poznavali osobno, kardinal Bertone nije spuštaju od molitve i dalje, stalno "Ivana Pavla II na njegovo biće nije" samo borac za socijalne i političke ideologije, "ali" branitelj dostojanstva svakog ljudskog bića, "jer je vidio kao dijete Božje:

"Danas smo zahvaliti Gospodinu što ga je dao u svojstvu svjedoka, tako uvjerljivi, tako transparentno, da nas je naučio kako bismo trebali živjeti svoju vjeru i braniti kršćanske vrijednosti, počevši od života, bez kompleksa, bez straha, kako bismo trebali svjedoka svoje vjere s hrabrošću i dosljednost, pada Blaženstva u svaki dan. "

Papa, priznao je kardinal Bertone, papa Ivan Pavao II je dao Crkvi "univerzalni screening i moralni autoritet u svijetu nikada prije poznat." Dakle, lišen snage koje su mu omogućila da do ruba svijeta, je napustio ovaj svijet daje "sve nas - rekao je državni tajnik - posljednji veliki sat u humanost i predanje u ruke Boga":

"Zahvaljujemo Gospodinu za davanje nam sveca poput njega (...) To je bio pravi čovjek, jer nerazdvojivo povezana s Onoga koji je Istina. Nakon onoga koji je Put, bio je čovjek uvijek u pokretu, uvijek težimo za najveće dobro za svaku osobu, za Crkvu i svijet i na cilj za svaki vjernik je slavu Oca. Bio je čovjek živ, jer život je pun Krista, uvijek otvorena za sve njegove milosti i darova Duha Svetoga. "

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.