Noč u Rimu i Vatikanu

01.05.2011.

Press Room je smješten u zgradi koja se nalazi iza pozornice ulaz putem Grčka 5. To će biti otvoren od 18:00-23:00 sati. Tu će također biti veliki prostor za novinare, fotografe i operateri u Circus Maximus na prirodni rast koji se nalazi na Via dei Cerchi.

"Bijela noć" molitve za grad Rim

Roma će živjeti za prvi put "bijela noć" u molitvi. Uz zaključak od Krunice, bdijenje čekanja i pripreme za proglašenje blaženim i dalje tijekom cijele noći. S početkom u 23 možete nastaviti moliti do zore u središtu osam crkava koje se nalaze na putu koji vodi od Circus Maximus u bazilici svetog Petra S. Anastasia, S. Bartolomej Otok, S. Agone Agnese na trgu Piazza Navona (sa skupinom mladih Poljaka), S. Mark na Capitol Hillu, sveto ime Isusovo u Argentini, S. Maria u Vallicella, S. Andrea della Valle i S. Giovanni dei Fiorentini.

Mladih u Rimu, čelnici ove noći vjere, pozivajući hodočasnike da uđu u Crkvu i ujedine u molitvi. Tijekom noći, slijedeći zajednički obrazac usvojen u crkvama koji su uključeni, će naizmjenično sljedeće faze: čitanje i razmišljajući o Božjoj riječi "Došli smo mu se klanjaju" (Mt 2, 2SS), "Tko ti reći da sam ja" (Mt 16,15 i dalje); šutnje i klanjanja, čitanja nekih tekstova Ivana Pavla II za mlade ljude. Svjedočanstva nekih mladih ljudi, pjesme izvode skupine mladih, moleći krunicu i vijenac Božanskoga milosrđa.

U ovih osam crkve, hodočasnici mogu živjeti sakrament pomirenja, mnogi svećenici su ponudili njihovu dostupnost ispovijedao.

Usluge stanice završeci Caritasa posvećena bl. Ivana Pavla II

Kantini za siromašne i Centar za slušanje Caritas u Rimu završeci stanica će biti posvećena Blaženoj Ivana Pavla II. To je znak ljubavi koja promiče biskupije u Rimu u znak sjećanja na svoga ljubljenoga biskup, podsjetiti svojoj pastoralnoj brizi za siromašne.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.