U Rimu je završilo bdjenje povodom proglašenja Pape Ivana Pavla II

01.05.2011.

Kako je izgledalo bdjenje.
Prijevod sa talijanskog sa službene stranice Vatikana.

Bdijenje 30. travnja
(Circo Massimo, na 20 do 22,30)

Smisao našeg sna.

Bdjenje slavlje imaju poseban značaj za Crkvu.

Oni uvijek se pripremaju za veliki dar, u našem slučaju da beatifikacije sluge Božjega Ivana Pavla II.

Trenutak razmišljanja i molitve okupljanje u večernjim satima.

Trenutak zajedništva u kojem zajednici dolazi zajedno i postaje jedno srce i jedna duša pred Bogom, u našem slučaju biskupije u Rimu, koji se okupljaju u molitvi u posebnom prigodom proglašenja blaženim Ivana Pavla II biskupa u Rimu.

Spavanje je odgovoran za ponašanje novinara Safiria Leccese.

Proslava će biti animirani by zbor biskupije Rim i orkestar Konzervatorija S. Cecilia provodi monsinjor Marco Frisina uz glavni pjevač Gianni Proietti. Gosti će također biti zbor filipinski zajednice u Rimu i zbor Gaudium Poloniae "obavljaju dvije tradicionalne pjesme.



Proslava memorije.

Sveci su u Crkvi bogatom ostavštinom milosti i vjere.

Prvi dio bdjenja bit će slavlje memorije koja će živjeti u društvu riječi i geste pape Ivana Pavla II, konkretan način našeg velikog duhovne baštine nove blagoslovljeni biti u mogućnosti da žive danas.

Na pozornici će se velika reprodukcija slike Marije, Salus Populi Romani, sveca zaštitnika grada Rima. Neki predstavnici župa i biskupije kapelanska služba u bolnicama će odati počast Presvete Bogorodice u procesiji noseći baklju koja će postaviti ispred pozornice.

U kreće zbor će ponovno proživjeti zadnjih mjeseci pontifikata Ivana Pavla II, obilježen patnjom.

Tada ćemo imati vrijedno svjedočanstvo nekih suradnike pape, dr. sc. Joaquín Navarro-Valls i kardinala Stanislawa Dziwisza zatražio i dirljivo svjedočanstvo sestre Marie Simon-Pierre, čije je čudesno iscjeljenje je otvoren put za proglašenje blaženim. Tu su i neki kratki video čuti svjedočanstva nekih mladih ljudi u Rimu na važnost primjera i riječi blagoslovljeni u njihovim životima.

Na kraju ovog prvog dijela mi ćemo pjevati pjesmu "Totus tuus", u sastavu mons. Frisina na 50. i svećeničko ređenje Ivana Pavla II mnogo puta i nastupao u njegovu prisutnost u biskupijske proslave.



Proslava svete krunice

U drugom dijelu će se fokusirati na sve svjetleći Misterije Sveta Liturgija Rosario. Otajstva svjetla su uvedeni upravo papa Ivan Pavao II.

Slavlje će započeti s pjevanjem blaženog Ivana Pavla II "Otvorite vrata Kristu" koju je napisao mons. Frisina tekst sažima ključne sadržaj pontifikata Ivana Pavla II. Refren sadrži poziv na "raširenih naša srca ljubav Božju", koji je papa je počeo svoga pontifikata.

Će uslijediti uvođenje kardinal Agostino Vallini Vicario, koji će predstaviti sintezu duhovnog i pastoralnog karaktera blaženica.

Slijedi moljenje krunice slavit će se u izravnu vezu s 5 marijanskim svetištima diljem svijeta. Svaki od otajstva krunice bit će vezane uz namjeru molitve, draga Ivana Pavla II:

Svetište Łagniewniki u Krakow - Namjera Molitva: Mladi.

Sanctuary Kawekamo - Bugando (Tanzanija) - Želja za molitvu: obitelji.

Svetište Notre Dame du Libanon - Harissa Libanon - Namjera Molitva, evangelizacija.

Bazilika Sancta Maria de Guadalupe - Mexico City - Namjera molitve: nada i mir naroda.

svetište Fatima - Namjera Molitva: Crkva.

Na kraju ćemo imati radost da prisutnost S. Otac koje vode iz Apostolske palače reći će završna molitva i podjeljujem svoj apostolski blagoslov svim sudionicima.

Tijekom pjevanje Salve Regina svi prisutni bit će pozvani da upale svoje svijeće kao znak zahvale Bogu i pobožnosti prema Djevici Mariji.

Za hodočasnike koji žele osam crkava u Starom Gradu možete ostati u molitvi tijekom noći.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.