NAĐI VREMENA - novi nosač zvuka VIS-a Snaga Mira

17.02.2011.

Prenosim sa Duhove scene

Početkom godine objavljen je novi album duhovne glazbe pod nazivom “Nađi vremena…” VIS-a Snaga Mira.

Na albumu se nalazi novih 14 autorskih skladbi duhovne glazbe, raznih autora, članova VIS-a, koje su nastale tijekom rada i molitve. Slažući notu po notu, riječ po riječ, u ozračju molitvene tišine, nastale su ove prekrasne pjevajuće molitve, u kojima autori i izvođači svjedoče da su Boga susreli i s Njim podijelili svoju životnu stvarnost.

Kroz pjesme se odražava poslanje VIS-a Snaga Mira, koje je pjevati radosnu vijest i doticati kroz glazbu duše umornu svakodnevnicu čovjeka, krijepiti mu dušu i buditi nadu u bolje sutra. Radi toga je i sa namjerom odabrana fotografija na naslovnici nosača zvuka na lokaciji u Slavoniji – vukovarska ravnica!

Nosač zvuka Nađi vremena… svojim naslovom i pripadajućom naslovnom pjesmom Nađi vremena, želi poručiti današnjem čovjeku da zastane i nađe vremena za vrednote u životu, za čovjeka pokraj sebe, za ljubav, za prijatelja, za smijeh… Da se okrene od svojih briga i užurbanosti, te u svijetu oko sebe prepozna vrednote koje ga čine više čovjekom.

Nosač zvuka objavljen je u izdanju Zajednice Molitva i Riječ, Područna zajednica Dugo Selo, koji je objavio i prvi nosač zvuka VIS-a Snaga Mira “Pogledaj Nebo”. Autor projekta je Snježana Foretić, dugogodišnja aktivna članica Zajednice Molitva i Riječ, u čijem poslanju djeluje, kao i u pastoralu mladih župe sv. Martina u Dugom Selu.

Snimanje, miks i mastering povjeren je Toniju Eteroviću, studiju “Toneter”, koji je svojom stručnošću, angažiranošću i vjernošću ovom vrijednom projektu osigurao iznimnu kvalitetu i vrijednost. Gosp. Toni Eterović autor je i mnogih aranžmana pjesama na albumu.

Grafično oblikovanje povjereno je Ivanu Foretiću, dipl. ing. arh., koji se krije pod pseudonimom 4etich, koji je i autor fotografije na naslovnici nosača zvuka.

Popratnu glazbu izveli su, te autorske glazbene aranžmane osigurali vjeran dvojac pod pseudonimom Disco & Fitz (Ivan Foretić i Filip Foretić – gitare i perkusije – “Zakon Neba” – kom.). Autorske aranžmane na flauti izvela je članica VIS-a Kristina Mamić.

U ostvarenju ovog vrijednog i iznimnog nosača zvuka pomogli su gosti na albumu sa mnogo predanosti Hrvoje Foretić-tenor, Andreja Komljenović – harmonika i Ivana Foretić, dipl. fonetičar i prof. povijesti.

Pjesme sa nosača zvuka Pogledaj Nebo našle su svoje mjesto na radio postajama Katolički radio, Radio Marija, Radio Sljeme, te Radio Mir Međugorje, kao i u domovima mnogih ljudi širom svijeta. Nadam se da će tako i CD interesantnog naslova s porukom Nađi vremena…zainteresirati javnost, prije svega one kojima je čovjek na prvom mjestu, koji vjeruju u evangelizaciju i duhovnu obnovu društva.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.