Najave događanja za 3.1.2011.

02.01.2011.

U tjednu koji je ispred nas nema puno događanja jer su svečenici pretežno na blagolovima obitelji.
SKAC nije objavio dali će u ponedjeljak biti vjeronauka u Palmi.
Isto tako don Damir Stojić nije obavio temu za studenski vjeronauk tako da nemam informaciju za ova dva važnija događaja u gradu Zagrebu.
Za ponedjeljak 3. siječnja izdvojit ću samo dvije zanimljive najave:

- (IKA) – U sjemeništu Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca na Svetom Duhu u Zagrebu od 3. do 6. siječnja 2011. godine održat će se duhovne vježbe za ministrante.
Duhovne vježbe namijenjene su ministrantima koji razmišljaju o duhovnom pozivu i izbližega žele upoznati franjevački način života.
Prijave i dodatne obavijesti mogu se dobiti kod fra Ivana Penava, telefon 01 3909 206, 098 928 7039, elektronska pošta ivanpenava@gmail.com

- (IKA) – Katehetska zimska škola za vjeroučitelje osnovnih škola održat će se od 3. do 5. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati o temi „Vjeronauk u društvenom i humanističkom području suvremene škole - "U početku bijaše Riječ" (Iv 1,1) - Božja riječ – izvor i nadahnuće u vjeronaučnoj nastavi". Školu organizira Nacionalni katehetski ured HBK u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Škola započinje u ponedjeljak, 3. siječnja u 9 sati, a tijekom njezina održavanja predviđena su predavanja o temama "U početku bijaše Riječ". Bog u ljudskoj riječi – različitost Božjega govora u Bibliji" (prof. dr. sc. Marinko Vidović); „Uronjen u Božju Riječ. Duhovnost vjeroučitelja kao temelj ophođenja prema učeniku" (prof. dr. sc. Tomislav Ivančić); "Riječ je više od svega što možemo razumjeti". Suvremeni odnos prema riječi kao znak ophođenja prema drugomu" (prof. dr. sc. Ante Vučković); „Prema izvrsnoj komunikaciji u nastavi. O osobnim izričajima učitelja i pravilima komunikacije" (mr. sc. Dijana Garašić); „Ljudskim riječima i znakovima o Bogu. O ne-verbalnim metodama rada u vjeronaučnoj nastavi" (prof. Jelena Janeš i prof. Ana Majnarić Radošević).
Na katehetskoj školi bit će održane i pedagoške radionice o temama „Stvaralačko izražavanje", „Bibliodrama" i „Dramske igre i tehnike u nastavi".
U utorak 4. siječnja u 17.30 sati bit će tradicionalni susret s Malim koncilom.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.