Najave ljetnih događanja - Modrave, Krapanj i Velebit

14.06.2010.

- Modrave od 11. srpnja do 22.8. Prijave u tjeku i traju do 21.6.2010. Sve informacije u SKAC-u.

- Duhovna obnova za starije od 21 godine na Modravama od 22. do 29.8. Prijave do 21.6. Sve informacije u SKAC-u.

- Krapanj 2010. Susret za studente i radničku mladež u orgarnizaciji Malog tečaja krščanstva - Kurosiljo. U terminu od 26.7 do 1.8. Smjene počinju u pravilu navedenog dana s večerom, a završavaju navedenog dana s ručkom. Prijave do popunjenosti u tajništvu u Zagrebu na telefon 01/4814 576 ili 01/4814 589 utorkom i četvrtkom od 15 do 18 sati. Za potvrdu rezervacije potrebno je u roku od tri dana nakon prijave uplatiti avans od najmanje 10 % na račun Zagrebačke banke, br.1101620926. Cijena je 720 kuna.

- Krapanj 2010. Za srednjoškolce u orgarnizaciji Malog tečaja krščanstva - Kurosiljo. Termin je 2.8 do 8.8. Smjene počinju u pravilu navedenog dana s večerom, a završavaju navedenog dana s ručkom. Prijave do popunjenosti u tajništvu u Zagrebu na telefon 01/4814 576 ili 01/4814 589 utorkom i četvrtkom od 15 do 18 sati. Za potvrdu rezervacije potrebno je u roku od tri dana nakon prijave uplatiti avans od najmanje 10 % na račun Zagrebačke banke, br.1101620926. Cijena je 720 kuna.

- LJETNI KAMP NA VELEBITU - Planina nas još jednom zove u svoje okrilje da bismo je strpljivo upoznavali, uvijek iznova. Ljetni kamp ove godine održat će se od ponedjeljka, 12. srpnja do subote, 18. srpnja. To je običaj naše udruge već niz godina. Smjestiti ćemo se u poznatoj dolini Velikog Loma (oko 1200 m): pod šatorima, u skromnim uvjetima, kraj logorske vatre, u tišini koju nosi planina. Naše zajedništvo samo će produbiti tu ljepotu. Posjetit ćemo najljepše vrhunce Sjevernog Velebita, vidjeti svemoć Božju na vrhovima i kukovima. Naužiti se pogleda na more i otoke, ali i pogleda u dubine svog srca. Uz planinarenje naš će susret imati i poneki duhovni sadržaj.
Radosno vas očekujemo!
ŠTO TREBA PONIJETI?
ţ šator (dio šatora posjeduje društvo, ali treba najaviti želju njihovog korištenja prilikom prijava, a iznajmljivanje se plaća)
ţ vreću za spavanje, podmetač, možda i manju deku
ţ osobnu odjeću i obuću za tjedan dana (računati na tople dane, ali i izrazito hladne noći)
ţ čvrste tenisice/gojzerice za hod
ţ manji ruksak i boce za vodu za svakodnevno planinarenje
ţ zaštitu od sunca, ali i kišnu kabanicu za slučaj kiše
ţ pribor za osobnu higijenu; baterijsku lampu s rezervnim baterijama
ţ osobne dokumente
OKVIRNI PLAN TABORA
ponedjeljak, 12. srpnja
Polazak je iz Zagreba, s parkirališta kod Stare Save u 7, 00 sati. Prijevoz ovisi o broju prijavljenih, ali obično je osobnim automobilima, pa prilikom prijava napomenite imate li automobil kojim možete voziti ili trebate prijevoz – troškovi goriva i cestarina se plaća zajednički, u dogovoru s vozačem i nije uključeno u cijenu.
Slijedi vožnja prema Krasnom, posljednje zaustavljanje u naselju i odlazak do Velikog Loma. Nakon dolaska će se organizirati tabor, podići šatori i smjestiti stvari uz međusobno upoznavanje sudionika i mjesta na kojem ćemo boraviti.
utorak, 13. srpnja – petak, 16. srpnja
Kamp je organiziran tako da nakon jutarnje higijene, molitve i doručka, slijedi uspon na neki od okolnih atraktivnih vrhunaca koji čine NP Sjeverni Velebit ili stroge rezervate prirode uz vodstvo iskusnog vodiča – ovisno o vremenskim uvjetima. Ručak će biti na putu, od suhe hrane koju ćete dobiti svako jutro, a ponesite i plastične boce u kojima ćete nositi tekućinu za hod. Nakon povratka u kamp biti će topla večera, a zatim druženje uz logorsku vatru.
subota, 17. srpnja
Nakon doručka slijedi raspremanje tabora, završni osvrt na zajednički provedeno vrijeme i povratak prema Zagrebu.
Ako netko želi produžiti svoj boravak za još jedan dan, može prilikom prijava nadoplatiti za boravak do nedjelje u kom slučaju ostaje na proslavi s pečenjem janjeta na ražnju koja se odvija u subotu navečer… što preporučamo.
INFORMACIJE
Martina 098/9397-251 martina.razum18@gmail.com
Vlatko vlatko.granic@gmail.com
U osnovnu cijenu je uključen cjelodnevni boravak na području nacionalnog parka (ulaznice) od ponedjeljka po subote, tri obroka svaki dan (od čega najmanje jedan kuhani – topli obrok), iskusni vodič po planini i svi troškovi organizacije.
PRIJAVE I UPLATE
Prijave se primaju do 28. lipnja.
Uplate u Agenciji „Samoborček“ uz obaveznu prethodnu najavu na mob.098/9397251 ili e-mail: martina.razum18@gmail.com

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.