Povijest ljudske gluposti

ponedjeljak, 23.08.2021.

Kako ugasiti mobitel

Mobitel je naša video-audio veza sa svijetom i djeluje u oba smjera, mobitel u našoj kući je oko i uho u našoj kući, samo što ne znamo čije oko i čije uho. Izgleda da je davno prošlo vrijeme Sanadera i Hernadia, kad se jednostavno moglo izvaditi baterija iz mobitela. Svi se sjećamo legendarnih snimki iz jednog zagrebačkog restorana, koje su od Hernandia napravile nacionalno blago a od Sanadera hrvatsko smeće, ali svakome po zaslugama.

Kad ste zadnji put pokušali ugasiti svoj mobitel? Jeli uspjelo? Možete li spriječiti da vas netko nazove? Ako možete, recite mi kako (uvijek postoje pametniji). Možda će se Kovidtalibani pitati zašto se, osim što se neću cijepiti, želim isključiti iz veze s bilo kim i s cijelim svijetom, što to želim sakriti? Kovidtalibani su zabrinuti za naše tijelo, naše viruse i bakterije, baš poput nekad inkvizicija za naše duše, pa je bolje tijelo spaliti nego da duša propadne. Ali naši virusi i bakterije, s kojim živimo u simbiozi, nam omogućuju život, bez njih bismo ubrzo umrli, baš kao što i čovjek gubi dušu bez svoje privatnosti.

Nedavno sam gledao neke filmove gdje u situacijama sličnim Sanader-Hernandi intimi, ljudi stavljaju mobitele u hladnjak (?), djeluje li to? Ako djeluje, očekuje da počnu dizajnirati hladnjake s pretincem za mobitele, možda i sa usb priključkom, da ga usput i punimo...
- 07:38 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.