Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

31.07.2021., subota

Bivša baza


Vjerojatno zadnja nedjelja na kontinentu prije transfera na obalu, protekla je u nastavku iščekivanja. Iščekivanja da će se netko prijaviti za nedjeljni trening, te ispitnog leta za PPL(A) dozvolu ili "skill test-a" po okupatorskoj terminologiji. Odaziva za trening nije bilo, ali se ipak letjelo. Mali "žućo" je u međuvremenu popravljen dobivši motor iz dulje vremena prizemljenog 9A-CCG. Pa se nakon mjesec dana letenja i 9:30h naleta na većem bratu Cessni 172N "Tripl Delta", opet vratilo u "Majka". Slabiji motor, manja krila, ali zato živahniji odaziv na komandama, osobnost je "Majkića". Od povratka u pogon na njemu je odrađeno još 2:20h naleta, sastavljenog od aerodromskih krugova, pilotažnih zona i navigacijske rute po Zagorju.

Placenici

Navedna ruta je iskorištena za izviđanje bivše baze, na koju se računalo od samih početaka ustrojavanja Plaćenika. Bila je to prva baza "RP" u kojoj su odrađivani prvi snježni treninzi, kao i prvi ozbiljni treninzi iz mesarije. U toj bazi odrađivane su prve obuke iz termičke obrade mesa ispod peke, kao i ozbiljniji airsoft manevri pod nazivom "Vratit će se Valter".

Placenici

Petstotina postova i 11 godina kasnije, interni airsoft treninzi sa 26 boraca su postali stvar prošlosti. Nekoć bilo, sad se spominjalo. Jer na žalost život nas nosi tako kako nas nosi. S protokom vremena mijenjaju se određene okolnosti, a samim time i naši prioriteti. Zbog toga se na kraju moralo odustati i od te baze. Prvo razumski i emocionalno, a zatim operativno i logistički. Život je prekratak da bi ga trošili na one koji to ne zaslužuju. Šteta, ali ako nešto ne ide, bolje se maknuti. Jer koga nema, bez njega se mora. Obuka se, kao i sam život nastavljaju s njima ili bez njih. Idemo dalje...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.