Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

16.08.2020., nedjelja

Taborovanje 2020.


Izgleda kako će na kontinentu biti airsoft treninga i danas. Uvidom u forum, odradit će se po scenariju "Op. Drug Lord II". Iako dosadašnji apeli za grupnom slikom još nisu urodili plodom, komesarska nada umire posljednja. Za to vrijeme, boravak "političkog" na jugu iskorišten je za nastavak opremanja. Nakon dugih, na red je došla i kratka cijev. Odabran je provjereni model domaćeg proizvođača pod "3-milijuntim i nešto" serijskim brojem, što je najbolji dokaz uhodanosti njihove proizvodnje. U odnosu na stariji HS-2000A koji je prije punih 18-godina doniran sustavu unutrašnje sigurnosti RH, ovaj model ima osjetno mekanije okidanje i spremnik kapaciteta od 16 metaka. Nakon skoro dvodesetljetne pauze, bit će zadovoljstvo isprobati ga u streljani.

Placenici

Boravak na jugu je osim opremanja iskorišten i za nastavak obuke u sklopu druženja sa Plaćeničkom podružnicom 21 (koja se doduše s airsoft aktivnosti već neko vrijeme prebacila u druge vode). Pošto je zadnje taborovanje odrađeno još 2014. godine kod podružnice 20, trebalo je obnoviti ta specifična znanja i vještine. S tim da je ovaj put sva odgovornost za pakiranje i nabavu prebačena na kadete, u stilu "svak za se travu pase". Nakon izvršene nabave po njihovim spiskovima, vozilo je parkirano na sigurnoj lokaciji, te je ukrcaj na trajekt izvršen u prastarom legionarskom stilu "sve svoje nosim sa sobom". Nakon desantiranja na otok, dočekuju nas domaćini, te transportiraju do taborišta.

Placenici

U narednim danima slijedilo je kupanje u prekrasnim uvalama, nastavak ribolovne obuke, te općenito obnavljanje znanja i vještina taborskog života. Pritom je vršeno olujanje mozgovlja na temu aktualnih svjetskih zbivanja i života općenito. Ponovljene su mnoge teme iz vođenja, zapovjedanja i personalnog upravljanja unutar specifično ustrojenih ljudskih organizacija. U svakom slučaju, dobro poznavanje principa funkcioniranja unutar tih kolektiva često je važnije od tehnike s kojom ista raspolaže. Pokazala je to povijest puno puta, a pokazat će na žalost opet svim onim budalama koje to zanemaruju...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.