Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.09.2020., petak

Bitka za SAD


U nedostatku vijesti sa airsoft i svjetskih bojišnica odradit ćemo analizu predstojećih US-izbora zakazanih za 3.11.2020. Ovogodišnji US-predsjednički izbori zaista su presudni za određivanje budućih svjetskih kretanja. Amerika je odavno shvatila kako se ne može istodobno boriti protiv Rusije i Kine. Znači mogu odabrati samo jednog od ta dva protivnika. Trump kao poslovnjak kuži da ih Kina danas puno više ugrožava u ekonomskom smislu, te pokušava s njima postići bolje trgovinske sporazume. Naravno sa time Trump izbija novce iz džepa krupnom Američkom kapitalu, koji zarađuje milijarde ekstraprofita sa prebacivanjem svoje proizvodnje u Kinu i Meksiko s jeftinijom radnom snagom. Taj krupni kapital je ona "duboka država" koja kontrolira medije, banke i sve ono što napada Trumpa tijekom cijelog njegovog mandata. On koji nije započeo ni jedan rat, te je gospodarski stabilizirao SAD, nije im po mjeri. Zašto? Trump je na vlast došao s vlastitim kapitalom i ne duguje im ništa kroz sustav "financiranja kampanje". Jer taj njihov model "Fund-raisinga" je visoko-korupcijski sustav prodaje udjela u budućoj vladi SAD-a. Tako se kroz politiku "hrani" njihov vojno-industrijski i naftni lobi.

Placenici

S druge strane, Biden je tipičan igrač po mjeri "dubokih". Što mu se kaže, on odradi. Obama je unaprijed dobio Nobela za mir jer je obećavao zaustavit ratove u Afganu i Iraku. Naravno da nije izvršio obećano. Uz to su za njegovog i Bidenovog madata, zapaljene Libija, Sirija i Ukrajina. Bidenov sin Hunter osobno je bio uključen u privatizacijsku pljačku Ukrajinske "INA-e". Ta struja nastavlja plan i program započet još 90-ih, a to je nadiranje na "mainland" ili ti ga Rusiju, kao najveću državu svijeta koja se prostire kroz 11 vremenskih zona. S druge strane Rusija neće dozvoliti nazočnost Nejtoa (njima novog Rajha) na svojim granicama, pa će svaki pokušaj uvlačenja u NATO neke zemlje s kojom graniči, tu istu državu kazniti sa građanskim ratom. To su iskusile Gruzija 2008., Ukrajina 2014., dok se Bjelorusija upravo razvija. Jer temeljem statuta NATO-a, država koja je u građanskom ratu ne može postati njenom članicom. Rusija neće ponoviti Staljinovu grešku iz 1939. godine na primjeru podjele Poljske.

Placenici

Zaključno što možemo očekivati od jedne i druge struje? Pobijedi li Trump imat ćemo mir i trgovinsko nadmudrivanje s Kinom. Dobije li Biden, imat ćemo nastavak dosadašnjeg nadiranja na Rusiju i posljedično građanski rat u Bjelorusiji. Na temelju obrambenog saveza ODKB/CSTO u Bjelorusiju će ući Ruski tenkovi. Umješa li se u taj sukob Nejto kroz izravno zainteresiranu Poljsku i Baltičke državice, to vam je po definiciji otvoreni početak Trećeg svjetskog. Ponovit će se u puno gorem obliku situacija iz Sirije, gdje se na kontra stranama nalaze Američki i Ruski vojnici. Rusi na poziv legalnih vlasti, dok Ameri tamo borave potpuno nelegalno. Nakon toga stekli su se svi preduvjeti i za ostvarenje one Putinove izjave iz 2018. godine - Mi ćemo u raj jer smo napadnuti, a oni će biti mrtvi. Ukratko, tad smo svi skupa na*ebali...

Placenici

Za to vrijeme, neki od nas u tišini pohode susrete bez obavještavanja ostatka plaćeništva putem foruma. Iako u našem anarho kolektivu ne postoji nikakvo ograničenje po pitanju odabira replika i odora, te oblika udruživanja u timove i klubove, tj. slobode odabira pojedinca u svakom smislu... uskraćivanje informacija o susretima predstavlja upravo uskraćivanje slobode izbora svakog od nas. Jer ako ne znamo za nešto, onda ne možemo ni birati želimo li to ili ne. Informacija je ključna stavka za donošenje svih osobnih odluka. Bez informacije, nema ni slobode pojedinca. Nadajmo se podizanju svijesti o tome...

18.09.2020., petak

Barut četvrti


Placenici

Na forumu se opet ponovio slab odaziv za nedjeljni trening. Pa se par starih Plaćenika odlučilo odraditi zamjensku aktivnost na strelištu LAS. Iako su nam zalihe pištoljskog streljiva pri kraju, odvojilo se pet spremnika za odraditi pet meta na desetak metara. Dok je prošli put naglasak bio na preciznosti, ovaj put smo dvojica dijeleći stazu naglasak stavili na brzinu paljbe. Sve je bilo gotovo već na pola 15-minutnog termina uz zadovoljavajuću preciznost, pa je bilo vremena i za poziranje. Nakon toga odrađujemo i ritualnu pivu poslije treninga.

Placenici

Što se dugog naoružanja tiče, u međuvremenu je otkriven razlog nekonzinstentnosti tijekom upucavanja postojeće optike 3-9x40. U servisu optika Etran otkrivaju kako joj je pukla končanica, a cijena popravka prelazi ekonomsku vrijednost iste. Stoga nije bilo druge nego investirati u novu optiku. Nakon nekoliko dana promišljanja naručena je optika 6-24x50 s osvijetljenjem končanice. Iako nastavak radova na dugom oružju tek slijedi, ipak se stvar kreće u pozitivnom pravcu. Stoga se nadam kako će uskoro biti ispunjeni uvjeti i za odlazak u prvi lov.

Placenici

12.09.2020., subota

Barut i "kerozin"


Placenici

Mrljav odaziv za trening na forumu, v.d. komesara je ponovno preusmjerio prema upucavanju optike na lovačkom naoružanju. Nakon prošlotjednog testiranja sa streljivom S&B HPC, ovu je na red došlo streljivo PPU Grom. Stoga smo se zaputili na drugi lovački teren, koji uz čeku ima pogodan prostor za upucavanje duljine 80 metara. Naravno i tu lokaciju ćemo zadržati u tajnosti, kako ista ne bi bila zlorabljena za nelegalne aktivnosti. Izlaskom na teren, postavljena je meta, a potom je djelovano sa ukupno devet metaka. Između opaljenja išlo se do mete i zatim su vršene korekcije končanice po pravcu i elevaciji. Ovaj put je paljbeno djelovanje bilo znatno olakšano zbog djelovanja sa stabilnog kamenog suhozida, za razliku od prthodnog djelovanja sa improviziranog tronošca.

Placenici

Koji dan nakon toga, na zahtjev jednog Plaćenika koji se u međuvremenu bacio u letačke vode odlazimo na livadu sa koje je v.d. komesar prije punih 30 godina napravio svoje prve letačke korake. Tri desetljeća kasnije na istom mjestu osjećaji su pomješani. Srećemo neke nove ljude koji danas sve to skupa vuku, ali i neka dobro poznata lica koja su nakon vojne karijere i umirovljnja, opet na livadi sa koje su počeli. U spomen na te dane ponosa i slave, podsjeća nas samo spomen ploča postavljena na hangaru. Došla su neka druga vremena i novi izazovi s kojima se danas sportsko zrakoplovstvo mora nositi. Nema više državnog sponzoriranja školovanja zrakoplovnog podmlatka, pa se danas sve svodi na surovu kapitalističku realnost. No iako je ta stavka još uvijek na čekanju, nikad ne reci nikad. Jer zbog tog "trulog kapitalizma", sad im nedostaje kadrova...

Placenici

05.09.2020., subota

Nastavak baruta

Placenici

Prethodno najavljeni planovi iznevjerili su se. Airsoft treninga opet nema, a tehnička potpora koja je trebala izvršiti montažu gumenog ublaživača trzaja na kundak, otišla je raditi u inozemstvo na nekoliko tjedana. Stoga je uslijedila prilagodba kao majka svih bitaka. Nakon što je prošli tjedan testirano kratko, moralo se obaviti i testiranje dugog lovačkog oružja. Na lokaciji koje lovci inače koriste za upucavanje i testiranje oružja, ispaljeno je pet metaka sa ciljem upucavanja optike na udaljenosti od 100 metara. Optika je već bila centrirana po smjeru, ali po visini je zahtijevala određene korekcije. Sukladno naputku s optike, po kojem jedan klik iznosi 1/4 inča na 100 jardi (čitaj metara), podignuta je ciljna točka optike za šest klikova što bi na toj udaljenosti iznosilo 1,5 inča ili 3,81 centimetara.

Placenici

Nakon upucavanja optike ugrađene na karabinu, sa udaljenosti od 20 metara na drugoj meti isprobano je opet i kratko lovačko oružje namjenjeno za samobranu i samilosni hitac prema divljači. Djelovanje sa udaljenosti od 25m po nešto manjoj meti od standardne (isprintanoj na listu papira formata A4), postignuti rezultati tj. grupiranje pogodaka bili su više nego zadovoljavajući. Nakon toga uslijedila je 30 minutna hodnja od lovačkog strelišta kroz nepristupačne predjele do vozila. Uvidom u špijunski uređaj prijeđeno je ukupno 12.921 koraka ili u grubo više od 10 kilometara. U civilizaciji je slijedila rehidratacija sa hmeljskim pripravcima, te razlaz po mrklom mraku. Do slijedeće prigode...

Placenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.