Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

27.07.2020., ponedjeljak

Simulacija i prava stvar


Izostanak s kontinenta v.d. političkog komesara Plaćenika odrazio se i na izvještaje o provedbi bojnih simulacija. Prvu nedjelju je izostalo pisano izvješće, drugu slikovno, a treću oba dva. Znači ne znamo koliko ih se okupilo, kako je bilo, koliko je trajalo, ali nekekavog okupljanja je definitivno bilo na zapadnoj strani Medvednice. Majke mi... Placenici
Kako god, zbog tog i drugih okolnosti oko airsofta posljednjih godina, komesar je odlučio osim tog simulacijskog lova na ljude, okušati se i u lovu na životinje. Razlog tome je uz usporavanje airsoft scene zadnjih godina, bila i najezda invazivnih vrsta na naše prostore. Prazan i nenaseljen prostor postao je pravi raj za divlje svinje, čagljeve i ostale živine koje do sada tu nisu obitavale. Šteti koju isti čine, treba nekako stati na kraj.

Placenici

Stoga se komesarski boravak na jugu iskoristio za rješavanje birokracije oko registracije oružja. Nakon polaganja lovačkog ispita, vađenja lovačke iskaznice, podnošenja zahtjeva i odobravanja nabavne dozvole, liječničkog pregleda, kupovine i odjave oružja 14.7., već dan kasnije je podnesen zahtjev za njegovu registraciju i izdavanje oružnog lista. Ovo posljednje zbog raznoraznih "objektivnih" okolnosti (Kovid, godišnji odmori, aljkavost administracije) traje već puna dva tjedna. Naravno bez oružnog lista nije moguće kupiti streljivo, otići na streljanu upucati optiku i otići u lov. No strpljen-spašen. Ako se za ovu (drugu) registraciju oružja čekalo punih 18 godina, može se strpiti još koji dan. Nakon toga se može krenuti i u lov na invazivne vrste.

19.07.2020., nedjelja

Unatoč...


Placenici

...početku ljetnog raspada prouzrokovanog sa sve učestalijim migracijama prema obali, već drugi vikend za redom nam se na kontinentu uspjeva okupiti kritična masa ljudi potrebita za odrađivanje airsoft treninga. Ponajviše zahvaljujući friškoj krvi u našim redovima, sjeverna strana Medvednice je kao mobilizacijsko središte ujedno bila i mjesto njihovog okupljanja. Iako nam nisu poznati detalji same provedbe treninga, iz dostavljene slike vidljiva je nazočnost 14 boraca.

Placenici

Za to vrijeme "drug politički" je boravak na jugu iskoristio za obilazak ruralnog zaleđa i upoznavanje podmlatka sa vjekovnim tradicijama tih prostora. Jedna od njih je nadaleko poznata "Bikijada" u Radošiću, koja je i ove godine okupila brojne ljubitelje tog tradicionalnog natjecanja. Šesnaest bikova ukrstilo je rogovlje, dok su brojni posjetitelji uživali u pečenoj janjetini i ostalim bogatstvima ovih naših prostora.

Placenici

11.07.2020., subota

Ljetu unatoč...


...desetak najupornijih odradilo je danas trening.

Placenici

06.07.2020., ponedjeljak

Dan poslije


Po definiciji demokracija je vladavina priproste (glupe) većine. Isto tako politika je definirana kao umijeće mogućega. Sve što politika ne može dogovoriti, pokušava se potom riješiti kroz sljedeće stanje društva zvano rat. Naime po definiciji rat je nastavak politike oružanim sredstvima. Znači imajući u vidu sve navedeno, priprost i izmanipuliran narod bira svoje predstavnike, koji se u njihovo ime dogovaraju, a ako se ne dogovore, onda ti mali za njihove ideje ratuju. Narod je jučer rekao svoje sa izlaznošću. Disciplinirano i uhljebljeno članstvo taj luksuz nije imalo. Zato je rezultat takav kakav jest. Dio krivnje snose i oni koji nisu znali iskoristiti slogan "Sigurna Hrvatska". Pa je 7. izborna jedinica koja trpi najviše štete na rutama osvajača, dala samo jedan mandat pokretu koji je do sada jedini najavio izvođenje vojske na granice.

Placenici

U danima koji slijede imat ćemo političke pregovore i dogovore oko formiranja vlade. Ako dogovor bude postignut, možda narod konačno prestane trpiti štetu na imovini između Bosanske i Slovenske granice. To je projekcija možebitnih budućih zbivanja, dok je sadašnjost sljedeća. Jučer smo obišli već jednom napadnutu nekretninu i promjenili baterije na nadzorno-dojavnom sustavu. Usput smo naložili malo vatre i gore stavili meso, a dolje u žar mlade krumpire. Slijedili su radovi oko kuće i ubiranje plodova naše zemlje. Jer zemlja je ono što nas hrani i ono za što se borimo. Tisućljećima smo se borili za svoju zemlju, a ta borba se na žalost i danas nastavlja. Neki su počeli uzimati zakon u svoje ruke, dok se još čeka odgovarajuća reakcija političara. Igra se nastavlja...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.