Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

28.06.2020., nedjelja

Hrvatska i sigurnost


Placenici

Tjedan dana nakon "smaka svijeta" za trening nam izlazi 11 ljudi. No nekima od nas je smak svijeta svaki dan. Iz noći u noć nastavlja se najezda osvajača na naše granice. Na one koji ih čuvaju bez zadrške se potežu i noževi. Srećom noževe imaju i branitelji naših granica, pa kao rezultat borbe hladnim oružjem imamo ovo. Za usporedbu da netko u SAD-u na policajca potegne nož u 4h ujutro bio bi ustrijeljen trenutno. Kod nas policija mora odgovarati recipročno napadu. Osvajači koji se uspiju provući kroz te nepregledne šumetine, često padaju na našim drugim linijama obrane ili bolje rečeno prirodnim granicama poput rijeka. Prema javno dostupnim podacima iz Mrežnice je samo ovaj mjesec izvučeno šest tijela osvajača. Mrežnica koja se ranije mogla piti, sad nije ni za kupanje. Za to vrijeme sa ekrana slušamo priče za malu djecu kako je "Hrvatska danas sigurna zemlja". Onima koji se po njoj voze u blindiranim automobilima, ne vezani na zadnjem sjedalu, to vjerojatno jeste tako. No ljudima koji su na našim granicama svakodnevno izloženi napadima na imovinu i živote, to zasigurno nije tako. Za sedam dana imate priliku promjeniti nešto. Izaberite one koji će na naše granice poslati sve raspoložive snage, uključivo i vojsku. Birajte one koji svoje vole.

21.06.2020., nedjelja

Plaćenici i smak svijeta


Placenici

Prema novom izračunu koji je uračunao razliku zbog prelaska sa Julianskog na Gregorijanski kalendar, smak svijeta je s 21.12.2012. pomaknut na današnji dan 21.6.2020. Ni ta najava smaka svijeta Plaćenike nije spriječila odraditi trening. Pa smo u skladu sa najavljenom apokalipskom odabrali sličan teren. Nekoć vojarna i ponosna instalacija ZMIN-a, danas je spavaonica osvajačima koji preko naše teritorije nadiru prema zapadu. Pored toga je besplatni izvor građevinskog materijala, kao i svi ostali napušteni objekti. Dok na kraju ne ostane ništa od njih.

Placenici

I tako dok se diljem Bivše naše nastavlja krčmiti i rasturati, nas četrnaest odrađuje prvu borbu između objekata. Zbog gustoće vegetacije bilo je svega, pa i prijateljske paljbe. Pošto nismo imali nekakav konkrenti cilj, ne možemo ocijeniti rezultat ove borbe. Zbog više ljudi na obje strane koji su potrošili sva tri života, borbu na kraju završavamo i prebacujemo igru na nešto ćelaviji dio terena. Tu igramo na stijeg tj. komad stiropora koji treba srušiti i potom obraniti 20-ak minuta. To je već dalo određeni smisao igri koju završavamo nakon još dvije borbe sa zamjenama strana. Nakon raspremanja opreme, odlazimo na kraće druženje uz piće i razlaz.

14.06.2020., nedjelja

Šuma i pivo


Placenici

Dok čekam izvještaj iz šume, analiziram dostupne podatke. Ukupno 13 boraca je izašlo u šumu, dok su na pivo otišla petorica. Toliko od mene... Placenici

Placenici

07.06.2020., nedjelja

Plaćenici i nova lica


Nakon jednog treninga u gostima Kum na trening poziva nova lica. Dečki se znaju privatno, međutim nitko ih ne želi jer se ne furaju na loadout i kojekava klubašenja. Skupe se, obuku što imaju i igraju. Njih 13 i nas 11 izlazi na teren. Igramo na scenarij tri stijega. Prva borba se odužuje. Osvajamo stijeg u sredini, ali ne napredujemo nakon toga dalje. U jednom trenutku jedan njihov ulazi u naš respawn i odnosi jednu zastavu. Bilo je živih među nama, ali taj solo upad treba nagradit. Guramo opet prema sredini linijski, ali u jednom momentu zbog šetača/gljivara prekidamo borbu. Pauzu koristimo za dogovorit novi scenarij tj. skratiti teren kako bi bilo više borbenog kontakta. Druga borba je stoga puno žešća i dinamičnija. Četiri sata od okupljanja neki nam moraju ići, pa sve to lagano privodimo kraju. U drugom dijelu jednom mi stižemo do njihovog, a u nastavku oni do našeg respawna. To je to, pa krećemo lagano prema autima i najbližem kafiću. Četiri pive kasnije i najuporniji se razilaze. Do sljedećeg druženja...

Placenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.