Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Simulacija i prava stvar


Izostanak s kontinenta v.d. političkog komesara Plaćenika odrazio se i na izvještaje o provedbi bojnih simulacija. Prvu nedjelju je izostalo pisano izvješće, drugu slikovno, a treću oba dva. Znači ne znamo koliko ih se okupilo, kako je bilo, koliko je trajalo, ali nekekavog okupljanja je definitivno bilo na zapadnoj strani Medvednice. Majke mi... Placenici
Kako god, zbog tog i drugih okolnosti oko airsofta posljednjih godina, komesar je odlučio osim tog simulacijskog lova na ljude, okušati se i u lovu na životinje. Razlog tome je uz usporavanje airsoft scene zadnjih godina, bila i najezda invazivnih vrsta na naše prostore. Prazan i nenaseljen prostor postao je pravi raj za divlje svinje, čagljeve i ostale živine koje do sada tu nisu obitavale. Šteti koju isti čine, treba nekako stati na kraj.

Placenici

Stoga se komesarski boravak na jugu iskoristio za rješavanje birokracije oko registracije oružja. Nakon polaganja lovačkog ispita, vađenja lovačke iskaznice, podnošenja zahtjeva i odobravanja nabavne dozvole, liječničkog pregleda, kupovine i odjave oružja 14.7., već dan kasnije je podnesen zahtjev za njegovu registraciju i izdavanje oružnog lista. Ovo posljednje zbog raznoraznih "objektivnih" okolnosti (Kovid, godišnji odmori, aljkavost administracije) traje već puna dva tjedna. Naravno bez oružnog lista nije moguće kupiti streljivo, otići na streljanu upucati optiku i otići u lov. No strpljen-spašen. Ako se za ovu (drugu) registraciju oružja čekalo punih 18 godina, može se strpiti još koji dan. Nakon toga se može krenuti i u lov na invazivne vrste.


Post je objavljen 27.07.2020. u 10:01 sati.