Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

vijesti iz Sirije 


Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

23.03.2020., ponedjeljak

Krize i Plaćenici

Tijekom desetljeća postojanja u Plaćenicima se njeguje brija oslonca na vlastite snage. Zaboravljeni koncept općenarodne obrane ili "totalnog rata" kako to nazivaju nazadni Švicarci. Koncept je to koji je nebrojeno puta argumentiran i razmatran od utemeljenja Plaćenika kao airsoft pokreta, tako i kroz povijesne okolnosti i pojavnosti na ovim prostorima poput Uskoka. Iako su kroz povijest mijenjali razna nazivlja, način djelovanja oružanih skupina na našim prostorima bio je isti sve do trenutka kad je pogažen Ustav i RH zbog volje velikih ušla u vojni savez zvan Nejto. Od tada je sustavno uništen tisućljetni model obrane ovih prostora, dok su OSRH pretvorene u sićušni kotačić koji u prvom redu služi stranim, a ne nacionalnim interesima. Naravno vladajući poltroni to ne vide, niti žele vidjeti i znati.

Placenici

Mnogobrojni pozivi građana za izlazak vojske tijekom migrantskog proboja granica RH, ostali su neuslišani. Građani su trpili i još uvijek povremeno trpe štetu na rutama njihovog prolaska. Nakon toga nam je stigao Covid-19. Umjesto da tad pošalju vojsku na granice kao uostalom svi u okruženju, vladajući praktično raspuštaju Oružane snage. U vojarnama ostaju samo službujući i straža, dok su svi ostali poslani doma u strahu od zaraze. Pitam se što je danas sa osnovnim sredstvima NBK zaštite poput gasmaske i zaštitne kabanice, a koja su do 2000-ih bila sastavni dio opreme svakog vojnika? Ako smo izloženi virusu ili ti ga biološkom napadu valjda bi vojska trebala biti prva na ulicama sa ozbiljnom zaštitom na licu? Umjesto toga mi na livadi pored KB Dubrava vidimo vojnike ZzL-a kako podižu šatore sa higijenskim maskama na licu. Kk? Vrh je što i takvu djelatnost za koju je sposoban i Savez izviđača, pred kamerama pohodi pola Vlade.

Placenici

Nakon obustave škole, praktičnog raspuštanja vojske, u četvrtak nam zapovijedaju i prestanak rada uslužnih djelatnosti i većine trgovina. Samim time nestaju naši razlozi boravka u gradu, pa se već u petak selimo u bazu Romeo Papa. Netko bi rekao dobar tajming jer je baš tijekom pojačavanja mjera karantene, Šef svemira u nedjelju odlučio doslovno zatresti tlo pod nogama te iste Vlade. Ne želeći umanjiti strah i štetu koju su pretrpili objekti i građani osobno, činjenica je kako su uglavnom stradali stariji objekti građeni prije 1965. tj. razornog potresa koji je pogodio Skoplje. Gradnja je s državnim propisima nakon toga postrožena, uz izuzetak neke poludivlje gradnje tijekom 90-ih do ponovnog funkcioniranja građevnih nadzornih mehanizama. Kako god, u Zagrebu se srušilo to što se srušilo. Tek tad na teren izlazi vojska. Prvi dan čak 235 vojnika s lopatama, a drugi je navodno trebalo izaći 500, ali to se nije dogodilo. I to vam je sve što glavni grad jedne države ima na rapolaganju u slučaju ne daj Bože scenarija. Vojske nam je izašlo maltene koliko i inžinjera statičara. Kk? Ako vam još nešto nije jasno, razmislilte još jednom...

Oznake: covid-19, potres


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.