PUT DO DJEČJEG SRCA

25.12.2008., četvrtak

BOŽIĆ




NOVI SVIJET U ŠTALI SVIJETA

Četvrtak, 25. prosinca - Rođenje Gospodinovo, Božić


Čitanja:

Iz 62, 11-12


Za Izraela je tipično to da ono što se njemu događa biva znakom za sve narode. Stoga je Izrael za sva vremena primjer Božjega djelovanja u ljudskome životu. Tu ima ruševina, boli, razočaranja, no tu je i Božje obećanje da nismo izgubljeni. Jer on je sama sebe predao za izgubljene te nas više ne želi izgubiti. To danas slavimo.


Tit 3, 4-7

U času Božjega rođenja ponovo se rađa naš život. Ono što mi živimo i jesmo sami po sebi, ne zaslužuje se zvati život u punom smislu te riječi. Jer to je život bez perspektive i smisla. No u životu koji je ponovo rođen sve su bolne i lijepe dionice našega života usmjerene prema njemu te se zato nalazimo u ozračju sigurnosti. Jer imamo pred očima cilj: život vječni, po nadi!


Lk 2, 15-20

Pastiri su pronašli sve onako kako su anđeli navijestili. Vidjeli su Novorođenče, dijete, koje izgleda kao i svako drugo novorođenče, samo što je položeno u jasle jer na svijetu nema nijednog drugog mjesta gdje bi se mogao roditi. Potom su se pastiri vratili na svoje pašnjake, baš kao što su se i anđeli vratili na svoja nebesa. Gledano izvana, sve je kao što je i prije bilo. Pa ipak, pastiri su otkrili "novi svijet u štali svijeta" (W. Willms). Taj ih je novi svijet zahvatio. Njegov su sjaj u sebi sačuvali i ponijeli ga u tešku svakodnevicu. Njihov život ide dalje - ali drugačije nego prije. Jer sada ga promatraju očima koje su vidjele ni više ni manje nego anđele. - Nakon Božića i naša je stvarnost preobražena, jer su i naše oči u malome čovjeku otkrile velikoga Boga. Bog nam je došao posve blizu, prije svega onima koji moraju živjeti u bijedi, oskudici i strahu. Upravo se na tim područjima želi objaviti slava Božja i donijeti spasenje i oslobođenje. U svakome čovjeku Bog čeka da iznova i na nov način otvori oči.


Molitva

Bože, mi te hvalimo i slavimo zbog tvojega Sina Isusa Krista koji je postao našim bratom. Daj da u srcu budemo radosni te se divimo veličini tvoje ljubavi prema nama ljudima. I pošalji nas kao svoje svjedoke u ovaj svijet. To te molimo po Kristu, našemu Gospodinu, koji je ušao u ovaj svijet kao dijete, u slabosti. Amen.


- 10:17 - Reci što ti je na srcu (0) - Stavi blizu srca - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari DA/NE?

Put do dječjeg srca?

DA!
Pomoć kod putovanja do dječjeg srca, ali ne samo do njega!!



"BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO.
SAMO SE SRCEM DOBRO VIDI."

(Mali princ
Antoine de Saint-Exupery)




Ako netko želi reći nešto od srca k srcu može to učiniti na sljedećoj adresi:

djecjivrtic@gmail.com




free web counter
Visit Now




srce traži put




Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


RAZLIČITI PUTOVI

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!

Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude!

Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!


(knjiga Brojeva 6, 24 - 26)