Pomozimo Ivani i Marku

28.02.2009.

Prenosim sa facebooka.
http://www.facebook.com/group.php?gid=66923295897

Ivana i Marko imaju samo 19 godina, previše da bi ostali u Domu za nezbrinutu djecu, gdje su odrasli, premalo da bi završili u Domu za beskućnike, gdje su prošlog mjeseca pronašli svoj jedini smještaj. Iako puni optimizma i želje za životom, trenutačno nemaju ni posao, ni novac, ni topli dom i obitelj, a hrabri ih samo ljubav koja je planula još prije dvije godine u Dječjem domu Klasje. Marko je tamo završio s 12 godina, kada mu je umro otac, a majka se preudala, dok je Ivanu u Dom Klasje smjestio Centar za socijalnu skrb, i to nakon što ju je majka napustila, a oca je bila prisiljena prijaviti za seksualno zlostavljanje. Ovo dvoje mladih Osječana svjedoče što se događa s djecom koja po sili zakona s navršenih 18 godina moraju napustiti jedini dom, i to onaj najtužniji, onaj za napuštenu djecu.

Kada su završili u Domu za beskućnike Markova rodbina pokušala ga je odvojiti od Ivane. Naime, njegovi su bratići došli po njega i pod izlikom poziva na piće strpali ga u automobil te ga odveli u obližnje selo. Tamo mu je strina rekla kako će ga ona primiti, ali za Ivanu nema mjesta. “Takvo nešto nije dolazilo u obzir te sam pobjegao i vratio se Ivani. Ona se strašno uplašila jer je mislila da sam je napustio, a sada kada idem po ručak u pučku kuhinju svaki put se boji da će me oteti i da se neću vratiti”, priča Marko.

Pozivamo sve osječke poduzetnike koji bi konkretno mogli pomoći ovom mladom paru, i to na način da im pruži zaposlenje, da se jave našem listu na broj 223-200. Marko je KV mesar, s prekvalifikacijom za zidara, dok Ivana ima dva razreda srednje škole i spremna je na sve NK poslove za žene, osim konobarenja. “Želimo samo posao da možemo platiti stan, da se konačno dobro naspavamo, jer smo umorni od svega"

- Ovi mjeseci su nam strašni, ali imamo jedno drugo. Kako po punoljetnosti nismo dobili domski stan, doslovno smo završili na ulici. Završio sam srednju školu za mesara i radio sam tri godine tijekom prakse, a onda je vlasnik shvatio da ima višak radne snage i otpustio me. Potom sam otišao na prekvalifikaciju za zidara i mjesec dana radio taj posao, ali gazda me nije prijavio te me na kraju otjerao - priča nam Marko.
Nakon izlaska iz doma za napuštenu djecu Ivana se pokušala vratiti majci, ali majka joj je bešćutno odgovorila kako za nju nema mjesta, pa su Ivana i Marko postali najmlađi korisnici Doma za beskućnike u povijesti ove ustanove.

- Ta noć kada smo završili među beskućnicima bila je strašna. Cijelu sam noć plakala. Uz pomoć Centra za socijalnu skrb, Caritasa i Lions cluba pronađen nam je privremeni smještaj, odnosno plaćen nam je najam jedne sobe, gdje se sada nalazimo. Hranimo se u pučkoj kuhinji, nismo izbirljivi, jedino smo gladni nedjeljom kada kuhinja ne radi. U Centru su nam već obećali platiti i jednomjesečni najam jednog malog skromnog stana koji smo pronašli, a nadaju se da ćemo do tada naći neki posao i stati na svoje noge - priča nam Ivana. Kao i u ljubavi, ovaj je mladi par složan u još jednom: "Želimo samo posao da si možemo platiti stan, te da se konačno negdje dobro naspavamo, jer smo umorni od svega".

Glas Slavonije - Nefreteta ZEKIĆ

Mail za kontakt je: mvolic@hotmail.com

NITKO MU NEĆE POMOĆI DOK NE PLATI 9760 KN

Prenosim iz 24 sata

Mirnes Omerhodžić (18) ostao je invalid 2006. nakon skoka u more u Opatiji. Nema zdravstveno jer nema ni hrvatsko državljanstvo. Neće ga ni dobiti dok ne plati 9760 kuna duga HZZ0-u. A roditelji mu nemaju toliko novca.

Prikovan je za krevet zbog skakanja na glavu u more

TRAGIČAN SKOK: Anton (25) je skačući u more slomio kičmu. S bratom (11), majkom i ocem živi u podrumu u Puli od samo 3000 kuna na mjesec
Prenosim iz 24 sata
Piše: Dijana Marić
Anton Živković (25) skočio je na glavu u more dubine metar, slomio vratni kralježak te ostao nepokretan i prikovan za krevet.
- Život mi se promijenio u sekundi. Prijatelj me u posljednji trenutak, kad sam već bio na izdisaju, izvukao iz vode. Nisam osjećao nikakvu bol. Pitao me idemo li na pivo, ali ja se nisam mogao pomaknuti. Bio sam šokiran. U bolnici sam proveo pet mjeseci, a svi prijatelji su mi okrenuli leđa - priča Anton koji se, nakon nesreće u Novom Vinodolskom u ljeto 2007. godine, preselio u Pulu. S majkom, bratom Petrom (11) i nezaposlenim ocem Jozom živi kao podstanar u podrumskom stanu od 30 kvadrata. Stan nema prozora i pun je vlage. Žive od 3000 kuna na mjesec, a 2000 potroše samo za režije.
- Prije nesreće sam trenirao tae kwan do. Ne gubim nadu da ću možda i pomaknuti noge. Živ sam i to je važno. Htio bih samo malo humaniji život, aktivna kolica koja mi trebaju stići od HZZO-a i skroman prostor za život prilagođen invalidu poput mene. Ovako, kad trebam na WC, svi moraju napustiti stan. Na prste jedne ruke može se izbrojiti koliko sam puta s majkom otišao u park - priča Anton, kojemu 11-godišnji brat pomaže pri služenju internetom jer on sam ni to ne može.
Antonu možete uvelike pomoći uplatom na žiro-račun broj 3330036376 otvoren kod Istarske kreditne banke, s naznakom za Antona Živkovića.

Molitva za Vida Furčića

27.02.2009.

Znajući za tvoje dobro srce, šaljem ti e - mail koji me strahovito potresao, pogotovo kad se radi o djeci koja su mala i toliko osjetljiva kao mala travka koju može i vjetar slomiti. E- mail govori najstrašnije stvari koje se mogu dogoditi; prvo jednom nedužnom malom biću, onda njegovim roditeljima i na kraju svima koji to dijete poznaju, a i onima koji imaju imalo osjećaja.
Duboko me dirnula ova strašna stvarnost i ponovo, i ponovo, i ponovo dolazim do zaključka da je u ovom strašnom naprednom svijetu najvažnije zdravlje. Ogorčena sam što se troše novci i novci na ludosti ( bit ću nježno fina). Zamislite da oni koji imaju milijune ( koje neće potrošiti u ovom kratkom životu, a mogu se teško razboliti), da daju samo jedan posto za istraživanja teških i neizlječivih bolesti.
Zato želim da svi koje znam i poznajem, sakupimo svoju pozitivnu energiju pretvorenu u snažne misli, želju i molitvu da taj mali pupoljak ipak doživi da se rascvate i pretvori u jedan dobar, lijep, pametan i prekrasan cvijet koji će sutra donositi radost svojim roditeljima i svima nama, koji smo svojim snažnim željama, energijom i molitvama za njegovo ozdravljenje pomogli da taj pupoljak poraste i postane snažan, snažniji od svih nedaća koje ga čekaju u ovom kratkom životu, da bude sreća i veselje svojih roditelja koji sada sigurno teško pate i strepe šta će biti sutra.
Želja mi je i da mislima, energijom i molitvom svih nas koji ćemo se ujediniti, pomognemo i tim mladim roditeljima koji toliko pate i žive u strepnji i nadi.
Zato molim da jednu snažnu pozitivnu energiju spojenu s molitvom posvetimo i roditeljima.
U nadi, da sam potaknula vaše nježno i osjećajno srce, pomozite!
Molim da ovaj e-mail pošaljete svima koje poznajete .
Ovo nije još jedan e-mail koji bi vas trebao nasmijati ili koji dugo kruži, ovo je poziv da molitvom pomognete malom Vidu Furčiću, sinu naše kolegice Nevenke Furčić.
Vid je dijete koje je do prije mjesec dana bio zdrav i zaigran kao i većina četverogodišnjaka, a onda jedno jutro jednostavno nije mogao stati na noge.
Slijedile su pretrage, dijagnoze, i onda ono najgore što se roditeljima može dogoditi: "Vid ima tumor kostiju", koji je metastazirao po cijelom tijelu, te bi ovaj tjedan trebao krenuti na kemoterapije.
Molim Vas da se pomolite za Vida onako kako znate najbolje, barem jedan "Oče naš" ili se pomolite onako kao vi znate najbolje, svaka molitva je dobro došla.
Pozdrav

NSK radi danas samo do 17 sati.

26.02.2009.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica danas radi do 17 sati i opet sutra od 8 sati.

Pokorničke večeri za Ruandu

25.02.2009.

Pokret salezijanske mladeži i ove korizme organizira pokorničke večere. Večeri se sastoje od molitve, kratkog filma i skromnog obroka. Dobrovoljni prilozi će ići za pomoć misijama u Ruandi. Pokorniče večeri će biti svaki petak, redom:
27. veljače u 19 sati u župi Svete Ane u Rudešu,
6. ožujka u 20 sati u župi Marije Pomoćnice na Knežiji,
13. ožujka u 20 sati u župi Duha Svetoga na Jarunu (u svetištu),
20. ožujka u 20 sati u župi Marije Pomoćnice na Knežiji,
27. ožujka u 20 sati u župi Svetog Ivana Bosca u Podsusedu.

LJILJANIMA NEBESKIM

24.02.2009.

Dragi prijatelji najmanjih,

Imam za vas najdivniju vijest.

Velika je radost danas u nebu, a vjerujem da će te tu istu radost osjetiti i u vašim srcima je prvi puta u povijesti čovjećanstva izašla je DEVETNICA ZA NEROĐENE, DEVETNICA ZA SVE NEVINE ŽRTVE.

Devetnica se zove LJILJANIMA NEBESKIM.

Devetnicu možete nabaviti u knjižari Sv. Antuna na Kaptolu i cijena je zaista simbolična 10-15 kn, tako mala cijena za nešto što je neprocjenjivo, ili možete nazvati patera Marka Glogovića na 091/788-5340.

Predstavljanje zvučne Biblije u Velikoj Gorici

23.02.2009.

U dvorani Nazaret u Velikoj Gorici u nedjelju 1.3. u 19:45 sati predstavit će se zvučna Biblija.
Sve ovo je u sklopu štovanja Biblije u župi Navještenje B.D.M. koja počinje na Pepelnicu i traje do subote 7.3.
U tom vremenu će se čitat Biblija dan i noć.
Svaki čitač čita po 10 minuta.
Informacija o ovome nema osim plakata po Velikoj Gorici.

Doniranje dječje odjeće i obuće i volontiranje

22.02.2009.

Udruga ''Svjetlo života''
D.Vrapče 17
Zagreb
www.svjetlozivota.com

Doniranje dječje odjeće i obuće i volontiranje

Udruga ''Svjetlo života'' provodi slijedeće aktivnosti:

-provodimo emocionalnu i psihičku rehabilitaciju djece bez adekvatne roditeljske skrbi, oboljele djece i djece s poteškoćama u razvoju kroz kreativne radionice crtanja, slikanja, kolaža, modeliranja, pripovijedanja i sl., uz što veći individualni pristup djeci

85 kreativnih radionica, 400 djece u 2008.godini

-pružamo materijalnu i financijsku pomoć socijalno ugroženim obiteljima s malodobnom djecom i samohranim majkama

80-ero djece materijalno i financijski potpomognuto u 2008.godini

-pružamo pomoć oboljeloj djeci u procesu ozdravljenja i rehabilitacije

30-ero djece u 2008.godini

Više o aktivnostima udruge možete saznati na www.svjetlozivota.com

Udruga trenutno ima potrebu za dječjom odjećom i obućom za slijedeći uzrast:
-za dečke starosti 1, 8, 10 i 14 godina
-za curicu starosti 1 godine

Ako istu imate molim nazvati na tel 091 797 0 343 ili 099 191 37 36 (Damir) ili pošaljite mail na damir.barui1@gmail.com

Udruga također traži zainteresirane volontere za:
-volontiranje u provođenju kreativnih radionica sa djecom 3-15 godina,
-volontiranje kroz ažuriranje web stranice udruge ( 2 sata mjesečno)

Pozivam i sve ostale ljude dobre volje, da nam se svojim savjetima i dobronamjernim kritikama, znanjem i talentima, financijskom potporom, vremenom i voljom, pridruže u nastojanju, da tračak dobrote i radosti dotakne što veći broj djece.

Molim Vas da ovaj mail pošaljete svima koje imate na svojim mailing listama, kako bi što više ljudi imalo mogućnost sudjelovanja u pomaganju nezbrinute, napuštene,siromašne i oboljele djece.

Hvala Vam svima koji ste i do sada pokazivali velikodušnost, humanost, suosjećanje i dobrotu!

Predsjednik Udruge
Damir Barušić

Natječaj za festival duhovne glazbe Tonkafest 2009

21.02.2009.

UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU
BERNARDINA FRANKOPANA 13
47 300 OGULIN



Treći festival duhovne glazbe Tonkafest 2009. održati će se u nedjelju 3. svibnja 2009. godine u Ogulinu u organizaciji humanitarne Udruge Oda prijateljstvu. Riječ je o Festivalu natjecateljskog i humanitarnog karaktera jer sav prihod od prodanih ulaznica odlazi za teško bolesnu djecu i mlade ogulinskog kraja.

U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje :

NATJEČAJ
za Tonkafest 2009.



Natječaj je otvoren do četvrtka otvoren do 16. ožujka 2009. Radovi prispjeli nakon tog termina neće se uzeti u obzir.

Uvjeti natječaja su sljedeći:
- skladbe tematski trebaju imati kršćanski karakter;
- skladbe trebaju biti nove, neobjavljivane, niti javno izvođene;
- skladbe ne smiju biti dulje od 4 minute;
- uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana

Prijava na natječaj dostavlja se isključivo na CD-u, a mora sadržavati sljedeće:
- Oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno- produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Pjesma može biti poslana i u MP3 formatu, s minimalnom rezolucijom od 192 kbps
- Tekst pjesme u Word formatu;
- Kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, mobitel, e-pošta, web i sl.) na CD-u;

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete neće uopće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva.

Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti neće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene Pravilnikom Tonkafesta.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 6. travnja 2009. u medijima i na web stranici Udruge.



Radovi se mogu slati na adresu:
UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU
BERNARDINA FRANKOPANA 13
47 300 OGULIN
«Za Tonkafest 2009.»

Sve dodatne informacije ili vijesti možete saznati na www.odaprijateljstvu.net u rubrici posvećenoj festivalu duhovne glazbe Tonkafest. Na istoj stranici možete pronaći i Pravilnik Festivala sa svim bitnim detaljima kao i kontakt brojeve za dodatne informacije.


Organizacijski odbor
« Tonkafesta 2008.»

Izvršni ravnatelj Festivala
Hrvoje Magdić, prof.



Vidimo se u Ogulinu!

Natječaj za festival duhovne glazbe Krapinafest 2009.

KRAPINAFEST 2009.
Samostanska 3
Krapina

13. festival duhovne glazbe Krapinafest održat će se 31. svibnja 2009. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini u organizaciji Zbora mladih Bolji svijet, Franjevačkog samostana i Franjevačkog svjetovnog reda Krapina i Radija Kaj, te pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

U tu svrhu Organizacijski odbor Festivala raspisuje:

NATJEČAJ
za nove skladbe

UVJETI NATJEČAJA:

SKLADBA TREBA BITI:
• Kršćanskog duhovnog karaktera s jasnom vjerničkom porukom
• Neobjavljena na nosaču zvuka i službeno neizvođena
• u trajanju (dužini) do 3:30 minuta

PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:
o Notni zapis osnovne melodijske linije skladbe s potpisanim tekstom, te natpisanim akordima
o Tekst skladbe
o Demo-snimku skladbe
o Biografiju izvođača
o Imena (s potpisima) autora skladbe – tekst, glazba i aranžman
o Kontakt osobu, adresu, broj telefona, e-mail, web

Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2009., cjelovite snimke predaju se do 30. travnja 2009. a festival će se održati 31. svibnja 2009..


RADOVE SLATI POŠTOM NA ADRESU:
FRANJEVAČKI SAMOSTAN Krapina
(za Krapinafest)
Samostanska 3
49000 Krapina

KONTAKT:
p. Petar A. Kinderić
091 564 5843 i 049 371 455
Darko Fiket
099 215 11 86 i 091 5986 295
krapinafest@gmail.com


Napomene:
Prijave koje neće ispunjavati gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane stručne komisije.
Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost.
Radujemo se novim skladbama i susretu s vama!

Organizacijski odbor

Natječaj za festival duhovne glazbe Papafest 2009

PAPAFEST 2009.
Don Vinko Sanader
Gospin otok br.1
21 210 Solin
Tel. 021/210-646

NATJEČAJ

za jedanaesti po redu PAPA-FEST 2009
Papa-fest je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Sv. Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine. Festival se održava već deset godina i nije natjecateljskoga karaktera.
Natječaj je otvoren do 19. travnja 2009.
Jedanaesti Papa-fest održat će se 4. listopada 2009. godine u 19 sati u športskoj dvorani u Solinu na Bilankuši.
Za one koji žele sudjelovati na 11. „Papa-festu“ važne su sljedeće propozicije:
Pravo sudjelovanja na Papa-festu imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi koji se do 19. travnja 2009. godine prijave organizatoru festivala : Župa Gospa od Otoka, don Vinko Sanader, Gospin otok 1, 21210 Solin; tel. 021/210-646.
Sastav sudjeluje na Papa-festu s jednom autorskom skladbom koja ne smije biti već objavljena niti javno izvođena. Skladba mora imati kršćanski karakter i ne smije trajati više od četiri minute. Kod prijave svaka grupa treba priložiti:
a) dvije kopije notnog zapisa osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima;
b) tekst pjesme u dvije kopije;
c) uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana;
d) ogledna demo snimka pjesme na audio-kazeti ili CD-u. Snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji;
e) kraća biografija sastava sa svim potrebnim podatcima (gdje redovito pjeva, koliko godina nastupa, nastupi izvan župe, s kojim instrumentima izvodi odabranu pjesmu za „Papa-fest“ te koliko solista i pratećih vokala pjeva odabranu pjesmu te adresu i kontakt tel/mob.odgovorne osobe).
f) autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti ne će biti razmatrane od Stručnog festivalskog odbora
g) o rezultatima natječaja bit će obaviješteni svi koji su se prijavili na natječaj
h) poslane materijale ne vraćamo
i) preporučuje se snimiti prezentacijski spot o svojoj glazbenoj grupi s trajanjem do dvije minute
Tekstovi pjesama moraju biti u potpunosti na hrvatskom jeziku osim izraza koji su univerzalnoga crkvenog-liturgijskog karaktera (npr. aleluja, hosana, shallom…). Na festivalu moraju nastupiti «u živo» solisti i prateći vokali uz glazbenu podlogu (matricu koja je studijski snimljena)
Pjesma koju Stručni festivalski odbor odobri za izvođenje treba biti studijski snimljena i predana organizatoru najkasnije do 30. lipnja 2009. kako bi se na vrijeme mogao snimiti CD Papa-festa i pripremiti CD za nastup, znači pjesma u tri verzije: 1. cjelovita izvedba (glazba, solisti i prateći vokali); 2. instrumentalna izvedba s pratećim vokalima; 3. instrumentalna izvedba
Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete ne će biti razmatrane od Stručnoga festivalskog odbora. Redoslijed izvođenja na „Papa-festu“ određuje Stručni festivalski odbor.
Članovi sastava moraju biti dolično i pristojno odjeveni, a svaki sastav treba odabrati dio odjeće uniformno-jednak (npr. majice).
Kao završetak i finale Papa-festa svi sudionici festivala (VIS-ovi) pjevaju himnu Papa-festa, koja se može dobiti kod organizatora.
Pokrovitelji „Papa-festa“ su Nadbiskupski ordinarijat u Splitu i Poglavarstvo grada Solina.

Kontakt telefoni članova festivalskoga odbora su:
- don Vinko Sanader 021/210-646
- Darko Božanić 098/ 447-255
- don Božo-Bobo Delić 021/220-983

Natječaj za festival duhovne glazbe Hosanafest 2009.

FESTIVAL HRVATSKIH DUHOVNIH PJESAMA
”HosanaFest”

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Subotičke biskupije u nedjelju 6. rujna 2009. održat će se četvrti po redu Festival hrvatskih duhovnih pjesama – ”HosanaFest” u Subotici. Ovaj Festival je natjecateljskog karaktera.
U tu svrhu Organizacijski odbor HosanaFesta raspisuje

NATJEČAJ
za prijem novih skladbi za HosanaFest

Natječaj je otvoren od 01.02. i traje do 01.04.2009.
Uvjeti natječaja su sljedeći:
– skladbe tematski moraju imati kršćanski karakter;
– skladbe ne smiju biti već objavljene niti javno izvođene;
– trajanje skladbe ne smije prijeći 4 minute;
– uredno potpisani autori glazbe, teksta i obrade;
– autor i glavni izvođač pjesme ne smije biti mlađi od 16 godina;
– u vokalno-instrumentalnom sastavu ne smije biti više od 15 osoba.

Prijava na natječaj dostavlja se na CD–u ili putem elektroničke pošte, a obavezno mora sadržavati sljedeće:
– oglednu demo snimku pjesme (snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno–produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji). Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps;
– tekst pjesme u Word formatu;
– notni zapis osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i natpisanim akordima na CD–u (skenirano u JPG formatu) ili ČITKO ispisan ili otiskan u dvije kopije;
– kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e–mail, web i sl.), te navesti zajednicu u kojoj se djeluje;
– potvrda svećenika.

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete, kao i skladbe upitne originalnosti neće uopće biti razmatrane od strane Stručnog povjerenstva.

Napomena: Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost, te daju svoju suglasnost za izdavanje skladbe na festivalskom CD–u. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene pravilnikom ”HosanaFesta”. Prijavljene skladbe ne mogu se povući, niti će biti vraćene.
Rezultati natječaja bit će objavljeni 20.04.2009. u web prezentaciji HosanaFesta, a moći će se naći u i drugim medijima. Izvođači čije skladbe Stručno povjerenstvo uvrsti u program Festivala, trebaju studijsku snimku dotične skladbe, te njenu matricu dostaviti najkasnije do 20.06.2009.
Redoslijed nastupa na ”HosanaFestu” određuje festivalski Organizacijski odbor.

Radove slati ili dostaviti na adresu:
”HosanaFest”
Gajeva 2
24000 SUBOTICA, Vojvodina-Srbija
tel. +381(0)25/482–496
e–mail: hosanafest@yahoo.com

Radosno očekujemo Vaše sudjelovanje!
Organizacijski odbor ”HosanaFesta”

Susreti za usmljene ili one koji još nisu u vezi.

Svake subote se održavaju susreti za usamljene u dvorani kraj crkve sv. Josip na Trešnjevci.
Početak je u 20 sati.

Dan Nacionalne i sveucilisne knjiznice

20.02.2009.

Danas se slavi dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice.
Iako je službeno to 22.2 (što pada u nedjelju) ovaj dan se danas slavi.
Svečanost je točno u podne u predvoriju knjiznice.
Što napisat..
U UNK radim od 1994 godine nesluzbeno a sluzbeno od 1996 godine.
Ponosan sam što radim u toj ustanovi.

Korizmene tribine petkom

19.02.2009.

Bazilika Srca Isusova u Palmotičevoj ulici 31 u korizmi će svaki petak orgarnizirat tribine.
Ukupno će se održat 7 tribina na tenu korizma.
Sve informaciije kao i teme čim dobijem raspored.

Oglas

Vodim zapisnike na sastancima svaki dan iza 18 sati.
Iza sastanka odmah drugi dan dostava na dogovorenu adresu.
Cijena po dogovoru.
Samo ozbiljne ponude primam na mail.

Ipak ništa od H-epicentra u veljači

Na jučerašnjem sastanku odlučeno je da ipak neće biti H-epicentra u veljači. Razlog je taj što kreče još jedan mali projekt a to je donatorski telefon za koji bi se htjeli dobro pripremit.
Službeno telefon kreće 1.travnja, a kampanja kreće 30.3.
Sada se traži mjesto održavanja jer se dvoumimo između Saloona i Piranje na Jarunu.
Sve informacije na vrijeme.

Maškare na Knežiji

Animatori Zupe Marije Pomocnice
Vas pozivaju na

MAŠKARE
Za mlade

21.2. od 20 sati
U Dvorišnoj dvorani

Najbolje zamaskirana osoba osvaja jednodnevno putovanje po Slavoniji 6.6.2009.

43. Planinarski križni put u orgarnizaciji bratovštine sv. Bernarda

18.02.2009.

Termin 3 korizmeni vikend
Trasa: Čučerje - Marija Bistrica - Belec .
Termin: 28 i 29.3.2009
Kreče se iz Čučerja u 7 sati
Prvi dan se završava u Mariji Bistici gdje se i spava.
Drugi dan se hoda od Marije Bistice do Belca gdje se završava oko 20 sati.
Prijaviti se može do 17.3. župnim animatorima.
Davorove novosti će predstavit cijelu trasu za one koji planiraju ići.

43. Planinarski križni put u orgarnizaciji EKOSSPIRITUS

43. Planinarski križni put
održat će se u četvrtom korizmenom vikendu,
21. i 22. ožujka 2009.
na dionici puta Kapela – Pleternica – Požega.

Susret animatora bit će zadnji tjedan u veljači.

Predstavljanje sudionika Uskrsfesta 2009: VIS Izidor iz Splita

17.02.2009.

VIS Izidor dolaze iz župe sv.Andrija iz Splita. Postoje 10 godina.
Po informacijama koje imam nastupaju u sastavavu:Jelena, Božo, Milan, Sandra, MIrela, Silvija, Ana i Marija. (sve ispravke prihačam). Možda se ovaj sastav i promjeni do Uskrsfesta.
Nastupali su na mnogim festivalima duhovne glazbe diljem Lijepe naše. Ovo im nije prvi puta da nastupaju na Uskrsfestu.
O ovom vokalnoinstumentalnom sastavu ima puno informacija o nastupima ali malo informacija o njima samima. Nadam se da će konačno biti bolje nakon ovogodišnjeg Uskrsfesta.
Na ovogodišnjem Uskrsfestu nastupaju s pjesmom: Dolaziš mi.
Za želimo im puno uspjeha na ovogodišnjem festivalu.
Na kraju donosim njihovu piesmu s kojom su nastupili na Marijafestu u Molvama.

POD TVOJIM PLAŠTOM

Kad bljesak novog jutra
otkrije mi zlato i blato,
utječem se tebi, Marijo,
ja pogledam u nebo.
Da me ne ponesu mutne rijeke
u meandre, krive kolosijeke,
pomolim se tebi, Zvijezdo mora,
jer ti čuješ vapijućih jeke.

Pod tvojim plaštom
ne može zloća svoje gnijezdo sviti.
Pod tvojim plaštom
pravedni mir se širi.
Pod tvojim plaštom
ljubav je tvoga milosrdnog Sina,
poškropi nas, Marijo, milošću s visina.

Kad velegradska svijetla
otkriju mi crno i bijelo,
utječem se tebi, Marijo,
ja pogledam u nebo.
Tad svi puti u sigurnost vode,
Nisam statist jedne epizode.
Tisuć scena ovaj život nutka,
Samo dobra djela nebu brode.

Pod tvojim plaštom…

Davorove novosti medijski pokrovitelj Uskrsfesta 2009.

16.02.2009.

S obzirom da ovo prelazi u web portal, Davorove novosti postaju medijski pokrovitelj Uskrsfesta 2009.
Na ovim stranicama predstavit sve koji će nastupit kao i orgarnizatore.
Ako uspijem djelit ću i karte za ovaj događaj.

Možda ipak bude H-epicentra u veljači

U srijedu će se definitivno znati dali ćemo održat H-epicentar u veljači.
Došla je ponuda sa Jaruna oko orgarnizacije same večeri koju ćemo u srijedu razmatrati na sastanku.
Želja je da se H-epicentar vrati na veću razinu tj na onu na kojoj je nekad bio.

Chat sa Drinom Čavar

Pocječam sve da je chat sa Drinom Čavar koja je sada u Ekvadoru u nedjelju 22.2. od 16 sati (po Ekvadorskom u 10 sati).

KMNL Zagreb

15.02.2009.

Po rasporedu KMNL Zagreb počinje 7.3.
Predstavnici ekipa bi ovih dana trebali dobit obavijest oko sastanka i novih termina.

Rezultati natjecaja za Uskrsfest 2009

14.02.2009.

Izabrani sudionici Uskrs festa 2009.Natječaj, Rezultati 13. veljača, 2009.
Najstariji festival kršćanske glazbe Uskrs fest 2009. dobio je konačno dvadeset sudionika natjecateljske večeri koja će se održati 19. travnja 2009. godine u Zagrebu u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’.


Glazbena komisija od 11 članova izabrala je sljedeće skladbe:

Zadnja riječ (Zakon neba - Dugo Selo)
Milostiv budi (Marijana Zovko - Lupheim, Njemačka)
Himna Stvoritelju (Zbor mladih Nebeski znak - Nova Gradiška)
Vjera u Gospodina (Maja Tadić - Opatija)
Primi ruke (Franko Krajcar i Orijana Rosezin - Pula)
Moja snaga (Magdalena Tomić - Rijeka)
Hvalospjev Bogu (Quartet Noa - Rijeka)
Druga obala (Zbor mladih sv.Eufemije - Rovinj)
Večernji susret (Tamburaški sastav Šokački cvit - Slavonski Brod)
Dolaziš mi (VIS Izidor - Split)
Jutro Uskrsa (Sperantes - Split)
Korak bliže (Jelena Barić - Split, Tugare)
U Tvojim rukama (VIS Proroci - Subotica)
Najbolji prijatelj (Emanuel - Velika Gorica)
Ti si moj Kralj (Emanuel Majstorović Enko - Velika Gorica)
Vodiš me (VIS Betlehem - Zagreb)
Tragom Radosti (Ivo Šeparović i Bljesak - Zagreb)
Ti si živ (Monolit - Zagreb)
Vjera moja nosi me (Apostoli mira - Zagreb, Mađarevo) i
Tvoj me križ otkupio (Sve boje ljubavi - Zagreb).
Natjecatelji dolaze iz Rijeke, Splita, Zagreba, Velike Gorice, Dugog Sela, Opatije, Pule, Nove Gradiške, Rovinja i Slavonskog Broda, te u inozemstvu iz Subotice u Srbiji i Lupheima u Njemačkoj. Zanimljivost ovogodišnjeg festivala je da se po prvi puta kvalificirao veliki broj debitanata, njih 11. Rezultati su objavljeni u četvrtak, 12. veljače, u emisiji Sacro ritam na Hrvatskome katoličkom radiju (HKR). Na natječaj za Uskrs fest 2009. prijavilo se 85 skladbi. Članovi komisije su dobili zadatak da izaberu najmanje 15, a najviše 30 skladbi kojima su trebali dati ocjenu 4 i 5. Ostalim skladbama mogli su dati ocjene 3, 2 i 1. Natjecatelji koji su se kvalificirali na festivalsku večer dužni su do 06. ožujka dostaviti studijsku snimku i notni zapis svoje skladbe. Nastupat će uživo uz instrumentalni sastav Uskrs festa koji će pratiti sve izvođače. Uz natjecateljsku večer, sudionici su obvezni i dan prije u subotu, 18. ožujka, sudjelovati u prigodnom programu u Pastoralnom institutu na Kaptolu.

Glazbenu komisiju su činili: Anet Lesić, glavna urednica u Croatia Recordsu, Franjo Horvatek, glazbeni urednik na HKR-u, Andrian Vinković Rangel, član grupe Otkrivenje i glazbeni urednik na HKR-u, fra Petar Filić, glazbenik, Mario Perestegi, profesor glazbe, zatim Željko Valjak, Ivana Petrak, Zvonimir Zelenika i Anita Ivanović, svi oni su dosadašnji tajnici festivala, te Meri Jaman iz grupe Meritas i Jacques Houdek, pjevač.

Tekstove su ocjenjivali: Vladimir Lončarević, Katarina Varenica, profesorica hrvatskog jezika, Fra Ivan Bradarić, glavni urednik mjesečnika Veritas, i Miro Radalj, direktor izdavačke kuće Verbum.

Dodatne informacije radnim danom od 9.00 do 17.00 na telefon: (01) 48 14 699
ili na e-mail: uskrsfest@hbk.hr

Tribina udruge 'GROZD'

13.02.2009.

Postovani,

Pozivamo Vas na tribinu pod naslovom "Sto je sa zdravstvenim odgojem?" u srijedu, 18. veljace 2009. u 19.30h u Zenskoj opcoj gimnaziji u Zagrebu, Gunduliceva 10.

Na tribini ce gostovati Ladislav Ilcic, prof., koordinator programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD.

Dobro dosli!

Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD

U veljači neće biti H-epicentra

12.02.2009.

Na jučerašnjem sastanku upravnog odbora udruge H-epicentar odlučeno je jednoglasno da u veljači neće biti H-epicentra.
Novi termin H-epicentra je 21. travnja.
Ovaj H-epicentar posvetit ćemo našem počasnom članu Tomislavu Tonkoviću koji nas je prerano napustio.
Njemu u čast to će biti večer sa živom glazbom, sa mnogo iznenađenja.
Mjesto održavanja je izgleda Saloon.
Ovo će ujedno biti i preokret u samoj orgarnizaciji večeri jer kreču neke nove stvari.

Valentinovo

10.02.2009.

Dragi mladi!

Naše će povjerenstvo u povodu blagdana sv. Valentina organizirati misu i klanjanje za mlade u subotu, 14. veljače s početkom u 20 sati u župi sv. Obitelji (križanje Držićeve i Vukovarske).

Misu će svojim pjevanjem uveličati novoosnovani bend "Makabejci", a nakon klanjanja bit će i druženje u prostorijama ispod crkve.

Pozivamo vas da nam se pridružite na misi i programu.

Do subote, pozdrav
Domagoj Matošević
povjerenik

Web portal Davorove novosti

Ovih dana krečem u jedan malo veči podhat (naravno uz popravak svog katastrofalnih zubiju). To je objedivanje mojih blogova u jedno s time da sve ostaje po starom ali će biti sve na jednom mjestu.
Razlog je taj što obavijesti stavljam na ovaj blog, fotke na drugi blog, a misli su na trečem blogu. Uz to povremeno uređujem i katolički blog.
Planova je puno.
Nadam se da ću uskoro i do Međugorja jer doslovce velike odluke donosim upravo tamo. Barem na jedan dan (dvije noći na putu).
Hvala svima koji me posječujete i radi kojih idem upravo u ovaj podhat. Upravo će Vama biti lakše.
Isto tako da Vas potaknem na humanitarnost u planu je i donatorski telefon (koji istina košta 100 kuna mjesečno), a koji će ići za potrebite.
Sve ove novosti na vrijeme.
Naravno sve košta ali danas se za mlao novaca može puno toga dobit.

Duhovne vježbe preko interneta - DVonline

09.02.2009.

Draga sestro, dragi brate iz molitvene obitelji Prostora Duha,

ovim ti mailom predstavljamo novu priliku za razvijanje i učvršćivanje tvoje osobne molitve na stranicama Prostora Duha. Ove korizme krenut ćemo s novim projektom – duhovnim vježbama preko interneta – Dvonline (www.isusovci.hr/prostorduha/dvonline). Dvonline će se održati kroz vrijeme korizme od 25. veljače do 12. travnja. Zbog toga one neće biti samo kratka inicijacija u školu molitve temeljene na duhovnoj tradiciji sv. Ignacija Lojolskog već i dublja molitvena priprema za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Ove DVonline obuhvaćaju vremenski period od sedam tjedana. Kroz to je vrijeme svaki sudionik koji se odluči na ove duhovne vježbe, pozvan prema vlastitim mogućnostima i ritmu svakodnevno si osigurati vrijeme potrebno za prepoznavanje znakova Božje prisutnosti u svome životu.

Kako funkcioniraju DVonline?

Svaki će sudionik koji se prijavi za ove duhovne vježbe tjedno primiti mail s uputama, tekstovima i meditacijama za tjedan koji slijedi. Kako vježbati znači nastojati, osoba koja sudjeluje u ovim DVonline nastojati će pronaći vremena kako bi proučila dobivene smjernice i kako bi pronašli, tijekom dana, vrijeme u kojem će osluškivati posebnu Božju poruku za sebe za taj dan.

Kada molimo nikada nismo sami. Tako ćemo tijekom ovih DVonline imati priliku podijeliti svoja iskustva s drugim osobama preko foruma koji će biti postavljen upravo za ove duhovne vježbe. Forum DVonline mjesto je gdje će sudionici moći međusobno podijeliti doživljaje vezane uz svoje proživljavanje DVonline, potražiti pomoć i savjet vezan uz eventualni problem u molitvi, suhoći ili, naprotiv, posvjedočiti milost(i) koju je osoba kroz molitvu primila.

Kako se prijaviti za DVonline?

Sve osobe koje su zainteresirane za ove duhovne vježbe, dodatne informacije o njima kao i potrebne upute kako izvršiti prijavu mogu pronaći na web stranici Prostora Duha (www.isusovci.hr/prostorduha).

Riječ za kraj.

Ove su duhovne vježbe prilika da dopustimo Božjoj ljubavi da nas ispuni onako kako je ispunjavala Isusa. Neka naša glavna briga bude natopiti se ljubavlju koja je bila ishodištem Njegova djela – dati se prožeti Duhom koji je bio izvorom svega što je On govorio i činio.
Započnimo ovu korizmu sa srcem otvorenim onom Duhu koji je nadahnjivao Isusa Krista, svaku Njegovu misao, riječ i djelo i dopustimo Mu da oživi naše 'suhe kosti' i udahne u nas novi Život. Na to te poziva cijela ekipa s Prostora Duha!

Božji blagoslov! Čujemo se u molitvi...

Tvrtko

----
www.isusovci.hr/prostorduha
www.isusovci.hr/prostorduha/dvonline

Koncert za afričke misije

05.02.2009.

U crkvi Svete Ane u Rudešu u nedjelju, 8. veljače, s početkom u 19 sati održati će se humanitarni koncert od kojega prihod ide za afričke misije. Koncert organiziraju salezijanci suradnici i salezijanska mladež iz Rudeša. Nastupaju bendovi ANimA i Aves Dei, a posebni gosti su Rafael Dropulić, Jeronim Marić iz grupe Adastra i Mihaela Majcinić, bivša članica benda koji je prije animirao mise u Rudešu. Održati će se i prigodna aukcija predmeta iz Afrike. Ulaznice se neće naplaćivati, već će se prikupljati dobrovoljni prilozi. Nakon koncerta biti će prigodno druženje na kojemu su svi dobrodošli.

Do crkve u Rudešu dođete tako da uđete na glavnu cestu (rudešku i zatim peta ulica desno. Ulica se zove Toplnica.

Susret dopisne teologije.

04.02.2009.

Kao svaki mjesec tako će se i ovaj put susret dopisne teologije u Zagrebu biti u petak 6.2. u Franjevačkoj crkvi na Kaptolu iza mise koja počinje u 18:30 sati.
Pozvane su sve godine da dođu.

Bdjenje zajednice Emanuel na Dolcu

03.02.2009.

Bdjenje zajednice Emanuel bit će u petak u crkvi na Dolcu u Zagrebu s početkom u 19:30 sati.
Ovo je dio priprema za sve koji bi željeli ovog ljeta zajedno otić na njihov susret u Francusku.
Detalje kada doznam.

Gotov je natječaj ua Uskrsfest 2009.

02.02.2009.

Natječaj za ovogodišnji Urkrsfest je gotov.
Trenutno ocjenjivačka komisija ocjenjuje skladbe koje su stigle.
Pokušat ću da web portali Davorovenovosti budu medijski pokrovitelj ovog događaja.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.