Molitva dokazano liječi

05.05.2008.

Evo ljudi, friško sa portala javno.com. Dokazali su u čemu je "štos" kod utjecaja molitve na zdravlje. Ateisti, tko vam je kriv kad ne znate pritisnuti prekidač za eliminaciju stresa. wink

RUSKI ZNANSTVENICI DOKAZALI
Molitva je put do izlječenja tijela i duše

Znanstvenici su dokazali da vjernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa.

Ruski znanstvenici iz St. Petersburga napokon su materijalno dokazali da su čudesna izlječenja povezana s duhovnošću istinita te su otkrili mnoge tjelesne i duševne promjene koje čovjek može doživjeti u trenutku molitve ili vjerskog obreda.

- Molitva je snažan lijek te ne samo da regulira sve procese u ljudskom organizmu, nego i obnavlja uništenu strukturu svijesti – tvrdi Valery Slezin, direktor Laboratorija za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u St. Petersburgu.

Redovnik koji moli potiskuje stres

Profesor Slezin uspio je izmjeriti moć molitve te je ustanovio da redovnik koji moli potpuno isključuje moždanu koru što je zabilježeno još jedino kod djece do tri mjeseca koja su sigurna u blizini svoje majke. Kako ljudi rastu, osjećaj sigurnosti se sve više smanjuje, a povećava se moždana aktivnost. Aktivnost se smanjuje jedino tijekom dubokog sna i molitve, a to dobro utječe na ljude.

Većina bolesti uzrokovana je negativnim situacijama i problemima koji tište naš um. Ti se problemi tijekom molitve povlače ili čak potpuno nestaju. Znanstvenici su dokazali da se nakon mise i drugih vjerskih obreda normalizira krvni tlak i druge vrijednosti izmjerene u krvi.

Dokazano je i da zvuk zvona ubija viruse, a i da sveta voda mijenja svoja svojstva izlječenja ovisno o stupnju vjerovanja vjernika.

Pa sada neka netko kaže da nema znanstvenog dokaza za postojanje Boga.

Objavljeno: 03.05.2008. u 14:42h
izvor: http://www.javno.com

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.