Snaga Tvokuna https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

nedjelja, 31.12.2023.

31.12.2023. Zadnji!!

Hello ekipa ...

Evo želim samo napisati jedan Zadnji za ovu godinu.
I Zadnji su vazni! Zadnji opet predstavljaju da dolaze neki Novi Prvi i to je zapravo predivno!!

Moja prošla godina je bila čudo! Svašta se izdogadalo, popratila sam gotovo sve postovima. Toliko promjena toliko napretka toliko odlicnih ali i onih neodlicnih trenutaka!

Nasa 3. Godina u Njemačkoj, učenje jezika, 2 certifikata, odgoj ovog predivnog djeteta, zblizavanje udaljavanje ponovno zblizavanje i rast sa mojim D., postavljanje granica, mijenjanje vlastitih pogleda, otplata kredita!!!, rastanci sa nekim prijateljima, ponovno zblizavanje sa drugim prijateljima, upoznavanje novih ljudi, sklapanja novih predivnih prijateljstava sa ljudima sa drugog kraja svijeta ... odlazak u Hrvatsku 3 puta, nase prvo more, jako puno sitnih predivnih trenutaka koji su napravili bas predivan kolaz u protekloj godini !

Svasta se izdogadalo, dozivjela sam i vrhunac stres i panivne napade ... ali sam neki dan dozivjela i najvecu mogucu srecu nakon jako jako dugo vremena - cisto i istinsko uzivanje u trenutku i sitnicama ! Meni osobno najvece moguce pistignuce u ovome svemu!!

Ponosna sam na sebe. Ponosna sto sami 1230km dalje od kuce i svega poznatog napredujemo i idemo konstantno naprijed. Sretna i zahvalna na mojoj predivnoj malenoj vilinskoj princezi ratnici i svom čovjeku debelih zivaca i velikog srca lojeg nije sam ni svjestan!!

2024. Nam donosi nove izazove i nove prilike kojima se iskreno najiskrenije veselim od sveg srca !! Bit ce tesko bit ce cupavo ali se toliko veselim. Imam neki feeling da cu napokon "krenuti" da ne moram od sljedece godine nista vise cekati! Da je to to sto sam cekala evo 3 godine!!

Nadam se u 2024. Da ce meni napokon doci red na mene. Na moj vlastiti intenzivniji razvoj ...

Vama svima želim sve najljepse u sljedecoj godini i da ste zdravi zivi mirni sretni zadovoljni sobom!!
Sve drugo ce doci usput kao plus!!

Volim Vas sve i hvala Vam na svakom napisanom komentaru i postu koji ste procitali! Druzimo se i sljedece godinice!!!

Pisem brzo ... uzivajte i sve najljepse od vase Tvokunice !! <3

31.12.2023. u 23:05 • 4 KomentaraPrint#^

petak, 29.12.2023.

29.12.2023.

Hello ekipa ..

Evo ipak sam dosla ranije nego sam planirala ... ali kad sam sama doma ond ami nekako bas nedostaje ovaj svijet i tipkanje.

Nisam jos citala vase postove ali kad ovo zavrsim onda budem !
Vidim da je svima nekako lijepo zapravo i da uzivate u ovim izrazito visokim temperaturama i suncu bas kao i ja !!

Jucer sam osvijestila daa uskoro idemo natrag doma .. i onda sam shvatila da ono sto mi se cinilo kao ooo fuck 2 mjeseca sam dolje se pretvorilo u ajmee kako je brzo proslo sve !!

Svasta se izdogadalo u ova dva mjeseca ali ono sto je meni najdraze je to d aje sve nekako proteklo u harmoniji .. i miru ... vise manje! Mislim da nebi blagdani bili blagdani da nije bila i neka trzavica ali jbg .. proci ce i to sta da se radi ... ne mogu ja misliti i za druge, rekla sam da to necu raditi .. tako da meni je lijepo.

Jucer je K. bila na sisanju ... vratili smo siskice i ona je presretna .. siskice nekako joj pojacavaju taj njen karakter i meni je predivno kad ju vidim s tim siskicama ... kosa je morala ostat ipak malo duza nego inace jer smo u fazi da zeli biti Elza. Dobila je puno bebica i tih girly poklona i obozava sve i bas se lijepo igra. Imali smo i jedan dan gdje je bila skroz luda i totalno neko drugo dijete ali oke ... i to smo rijesili!

Kupila sam si 3 knjige i jos se moram zaletiti po barem dvije .. svakako planiram sljedecu godinu malo drugaciji zivot pa ce onda biti vremena za knjige! Vrijeme je da mijenjam neke stvari dok je jos na vrijeme.

Jucer sam osvijestila da uskoro se vracamo i da cu morati pronaci neki posao i slati papire za Ausbildunge ... i ne strasi me nego me veseli ... odmorila sam dovoljno sada iako smo vecinu vremena bili bolesni ... ali i to je nekakav odmor.

Cim je K. prestala sorat temperatura bilo je lakse .. tako da je oke .. 2 tjedna cistog odmora.

Bili smo neki dan na klizanju. Njeno prvo klizanje u zivotu i rasturila je ... ovdje imaju nekakve pingvine koji su za malenu djecu kao pomoc da mogu sami klizati iako jos ne znaju. Ona je to uhvatila i picila sama i padala i ustajala se i bila bas koncentrirana i bas se uzivila i bila je na kraju jako sretna a i umorna .. milina! I nama bi dobrodosao pingvin jer nismo jako dugo bili na ledu ali uspjeli smo se odrzavati bez padanja .. ja ponosna na svih troje.

Ceka nas jos docek Nove ... i to smo se ipak odlucili ostati dome ili otici do Trga familijarno ... i tako provesti ulazak u Novu.
Nekako osjecam da mi to bas treba i da ce mi tako biti najugodnije .. tako da se veselim !

Neki dan sam procitala na nekoj drustvenoj mrezi kao veselite li se jos biranju haljine i sminke za docek ... ili ste ostarili ?

Ne mislim da sam ostarila ako mi to trenutno nije veselje. Smatram da svako vrijeme ima svoje ... i tako mene trenutacno veseli vidjeti srecu na licu svoje male vile kad otvaramo djecji sampanjac za nazdravljanje ili kad gleda susjede kako pucaju vatromet ... njoj je to sreca a meni je Ona sreca!

Ne kazem da nekad kasnije opet nece doci vrijeme veselja zbog pripreme haljine i sminke za docek vani .. ali sad me ovo iznimno veseli i smiruje !

Kako vi stojite sa proslavama ili sa novogodisnjim odlukama ? imate li neke ili barem neki cilj prema kojem zelite ici sljedece godine ?

Pisem brzo ...

29.12.2023. u 10:06 • 2 KomentaraPrint#^

utorak, 26.12.2023.

26.12.2023.

Hello ljudi !!
Kako ste ?? Kako prolaze ovi familijarni dani ?! Dani prepunjenih stolova i stomaka ?!

Ja sam evo prezivjela 3. Dan hrane ... i realno sam jako ponosna na sebe i samokontrolu!
Sve je fino ... sve je top!

Bili smo na rucku za Badnjak na fišu i perkeltu i ajme kako sam uzivala!! Ne znam kada sam zadnji puta toliko uzivala u hrani! Dimljena paprika gdje osjetis sve svaku notu koju trebas ... i riba predivna! Znaci ... ja sam zadnja sjedila i jela i mislili su da se mucim s ribom i kostima ali ja sam samo uzivala! I ja volim kuhanu ribu jesti prstima i traziti kosti i onda da mi prsti tri dana mirisu na ribu .. pa neprocjenjivo. Nikada do sad nisam uzivala ni u jednom jelu kao neki dan!

Jucer mamin rucak - predivnooo, puretina i domaci mlinci
Danas Sveki rucak - njamač, jaretina i onaj predivni krumpir iz pecnice!

Predivno!!

Osim toga 3 dana smo svi skupa ... i muzeva strana obitelji i moja .. i lijepo je! Nekakav sklad koji do sada nismo imali!
Bas sam zapravo sretna!!

K. Se razbolila taman prije Bozica, mislili smo da je skupipa koronu od D. Ali na kraju je gnojna angina bila u pitanju ...

Dezurna ambulanta u Domu zdravlja, jako jako jako nadrkana i neugodna pedijatrica, najgori pregled u njenom zivotu ... i dobije antibiotik koji moram nadoplatiti. Taj antibiotik ja nebih mogla progutati a ni D. Koliko je uzasan i gorak i uzaasan okus.
Savjetovala sam se sa jednom.pedijatricom kaze ako dodes u bolnicu mi cemo ju stabit u dnevnu bolnicu i mora dolazit na inekcije... ali odi trazi drugi antibiotik ako od ovoga povraca!

Moja mama je isla traziti drugi, ova je ponovno bila nadrkana i odvratna krava koja je rekla d ona ne moze znati koji je antibiotik fin a koji odvratan i da gdje bi ona dosla kad bi na to mislila ..... pedijatrica!
Dobili smo drugi koji se, gle cuda, ne mora nadoplatiti!!! Cim sam izasla iz ljekarne probala sam ga i okus zvake mi je izazvao osmjeh!! Znala sam da je to sad to i da ce K. Brzo biti bolje. I dalje ne shvacam zasto to radr djeci? Tko proizvodi uopce tako odurne siruoe za djecu?+

Em su bolesni em im je tesko, K. Uvijek roka 40 temp ... i maleni su i onda im apicis jos najodurniji sirup ikada! Zasto ovdje tako prema djeci?!

Ide na bolje.... jede i nema temp. Ja happy !!

I tako smo u poklonima 2 dana vec i svi skupa!

Eto jedan kratki samo o Bozicu a sljedeci cemo za kraj ove godine malo o postignucima i zahvala i osjecajima !!

Nadam se da ste svi dobro i zelim vam sve najljepse !!

Pisem brzo ...

26.12.2023. u 22:07 • 4 KomentaraPrint#^

subota, 16.12.2023.

16.12.2023. Subota u mom gradu !

Hello ekipa ..

Subota, i to u mom gradu okupanom suncem!
D. Nam je dosao u srijedu popodne. Vrisak srece kada je parkirao pred zgradu su culi svi u krugu 5 kilometara! K. Je bila toliko toliko sretna da se to ne moze opisati rijecima. Samo je vristala.i vikala moj tata je tu moj tata je tu to je moj tata!! I ja sam bila presretna iako nisam vristala ali oci su mi zasuzile ... bas nekako jedva sam cekala da dode!!
Zagrljaj poljubac osmjeh .. covjece koliko je nedostajao!

Meni se u ovih mjesec dana dogodio rollercoaster svih emocija i dogadaja a on nije bio tu. I da je bio sama bih ga odradila ali nekako je lakse kad te on na kraju dana zagrli ili ti kaze da si luda i da olabavis! Ali sam i malo ponosna na sebe zbog toga.
I dalje sa malenim strahom da mi se ne vrati ta anksioznost jer sad trenutno tablete (nisu snazne i nisu opasne) kontroliraju kolicinu mojih misli. Nekako me usmjere na vazne stvari a ne da mi glavu napada overthinkanje i razni scenariji. Ali opet sam.nekako dovoljno snazna trenutno da i taj mali strah poklopim i ovim novim.iskustvom uvjerim samu sebe da ce sve biti oke i ako se vrati nekad taj feeling.

K. Je bila 3 dana zalijepljena za Tatu! Nije mogao nikuda bez nje a i njemu je bilo lijepo. Danas je Mama otisla rano n trznicu i druzenje s prijateljicama nakon mjesec dana u kuci ... a nas 3 smo ostali sami sa svojom klasicnom subotnjom jutarnjom rutinom !
Sunce nas je izvuklo u setnju i na kavicu u grad!
Predivno je setati svojim gradom sa svojih dvoje najdrazih ljudi. Opusteno, neoptereceno, u miru i sretna!

Hranile smo golubove! Inace ih smatram letecim stakorima i ne volim kad se sa obliznjih zgrada slete na Trg kad Katedrala odzvoni ali danas su mi bili najslade malene zivotinjice. K. ih je zeljela hraniti pa smo kupili dvije malene kiflice i za trenutak bile okruzene svim golubovima sa zgrada! Slijetali su nam na ruke i kljucali kiflice. K. Je bila odusevljena. Ta sreca na njenom licu je bila neopisiva!! A kad vidim tu srecu ja sam u sedmom nebu!

Popodne smo isli kupiti bor. Bome ove godine su cijene paprene! 80€ za bor ... to me bas onako sokiralo ali oke .. svatko gleda da zaradi koju kintu i podeblja Bozicnu trpezu! A i svaka roba pronade kupca ...
Mi smo uspjeli nac predivan bor za 15€ !! Veliki raskosni .. predivno!!

Sutra mislim da cemo ga okititi ... ili mozda prekosutra!

Dobili smo i poziv za rodendan, zapravo K. A mi cemo se prislepat! I to ce biti dozivljaj. Idemo na selo gdje ima konja! Mislim da ona mozda nece ni htjeti ici kuci !! Kad se docepa konja sve drugo bit ce nevazno!

Eto napokon u miru uzivamo i odmaramo i bas nam.je lijepo.

Prstic je dobro! Ne znam kako i sto se tocno izdogadalo ali izgleda skrou dobro i bas lijepo zarasta! Nadam se da ce biti sve oke i kad do kraja izraste !!

Eto to je ukratko to. Zeljela sam podijeliti s vama da je nastupilo stanje srece i veselja !!

Nadam se da ste svi dobro i barem upola sretni kao ja !!

Pisem brzo ...

16.12.2023. u 17:50 • 7 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 11.12.2023.

11.12.2023.

Hello ekipa ...
Evo moram ispustit malo stvari iz glave i duse pa tipkam.

Danas je bio lijep pocetak dana, sunce toplo ..sve nekako skroz oke. Sve do trenutka u kojem je K. Uspjela otkinuti i iscupati si nokat pa smo jurili na Hitnu da provjere je li nesto slomljeno ili samo iscupano ...

Nokat je jos na prstu, pola ga je nekako iscupala ne znam kako ali da .. i opet u Osijeku i opet u Hitnoj.
Prosle godine je spalila prste ovdje .. sad je otkinula nokat ... i isli smo na novi hitni prijem u Osijeku.

Lijepo je i brzo smo bili na redu, poslikali prstic i dobila je samo nekakav zavojic. Kaze doktor da je sve oke .. otpast ce s vremenom ali je u globalu sve oke. Na mladom je zarast ce kako kazu!!

Meni naravno opet stres.

Svi na Hitnoj su ju pohvalili kako je super kako racionalno i trezveno se ponasa i kako slusa i kako nije ko vecina djece koje cmizdre i vriste nego slusa razgovara i ponasa se lijepo prema doktorima. Rekli su da mogu biti jako ponosna mama na svoju predivnu djevojcicu!!

I jesam ! Jako jako ponosna na nju i kako je sve prihvatila i shvatila .. i kako me slusa i kako mi vjeruje!! Jako sam ponosna sto sam to napravila. Izgradila takav odnos s njom!
Ponosna do bola !!

Zivcira me sto ovdje svi misle da znaju bolje od mene. Da znaju moje dijete bolje od mene. I sto kad objasnjavam i kazem sta i kako me svi gledaju kao da sam luda .. i kao da izmisljam toplu vodu! Svi znaju bolje od mene o mome djetetu. Voli ona bake i sve ali joj jako jako znaju ici na zivce i kad se ona nazivcira jadna jer ju ne shvacaju i ne slusaju oni ne znaju ju smirit nego ju jos zivciraju jer je to bas zabavno kad se malo dijete nervira i vristi.
Moje dijete se ponasa skorz sukladno svojim godinama. Ima svoje zute minute klasicno imam ih i ja. Ima svoj stav i svoje navike .. a ovdje bi ih svi mjenjali. I to me nervira. I onda kad ima ona kaze aj molim vas sutite ispada da je neodgojena. Al znate sta? Boli me dupe! Da kaze nesto ruzno u neloj sitiaciji bez razloga naravno da bih odreagirala, ovako, samo se nasmijem u sebi i pravim se da nisam cula!

Jako joj fali njena kuca i nasa rutina i jako joj fali tata. Dolazi nam tata za 2 dana ne mozemo docekati!!
A jos malo pa idemo i doma! U nas mir i nas sklad!!

Lijepo je doci kod rodbine ali je jako jako naporno!

Sve drugo je realno oke .. i cak se svi dobro slazu .
Mama i Sveki komuniciraju i piju kave konfrendice i svida mi se to ! Drugacija je atmosfera i to mi pase! Ne moram birat strane, odaberem svoju i od svoje kcerke !! I onda mi je sve nekako lakse!

Eto malo sam pisala samo da mi bude lakse u dusi i glavi ..

Bit ce sve oke kad nam tata dode !!
Jel uzivate u prosincu?! Meni su ove lampice zakon, razvesele me odmah !

Pisem brzo ...

11.12.2023. u 21:08 • 5 KomentaraPrint#^

četvrtak, 07.12.2023.

Sjedim i cekam !

Hello ekipa!
Kako ste?

Ja sam napokon ozdravila. Jos malo kasljem ali realno sam super nakon jako dugi vremena!

Trenutacni sjedim u kaficu pored gimnasticke dvirane i cekam svoje malo stvorenje da odradi trening.
Sveki je istrazila i upisali smo ju na mjesec dana gimnastike dok smo u Osijeku! Pogodite je li odusevljena? Samo cu vam reci da ponedjeljkom i cetvrtkom od kad otvori oci dok ne ide na trening me pila kad udemo kad idemo, ja zelim na trening.
Kod Sveki joj je sv.Nikola donio triko za treni ge i sad paradira i doma i na treni gu sva sretna u svojoj novoj opremi! Radi spage po stanu i samo je sretna !
Predivnooo!!

Mama je dobro, izvadili su joj i one klamerice s kojima po novom te zaklemaju nakon operacije... meni je to toliko ruzno i toliko morbidno ne znam ... ko svinja zaklamana .... bas ruzno ali oke jednostavije je za pivaditi to nego sto izgleda. Tako da to sve super zarasta. Rez od preko 20cm od iznad pupka pa preko i jos malo. Komica ali rralno ne boli ju i sve moze samostalno raditi skoro osim nositi ista tezr od malo veceg pileta. Tako da dobro joj dodemo ipak iako se cinilo kao da smo se tu dosle razboliti i da nas ona pazi.

K. Je super happy. Sa dvije bake i samnom koja ju napokon mogu voditi svugdje okolo, s kumovima je samo rekla ti mozes sad ici doma ja cu tu sama ostati. Toliko o povezanosti i klikovima!

Panike i napada nema jer pijem tablete i onda se mogu i odmoriti i s K. Je sve oke i s mamom je sve oke ... i onda nekako sve je uredu. Pomirila sam se s cinjenicom da ne gubim nista i da ce sve biti oke i onako kako mora biti .. i nekako sam.mirna. E sad je li to samo zbog tableta ili sam stvarno oke sa sobom ne znam al znam da se osjecam dobro i da sam odlicno postupila sto sam odmah reagirala! I sto sad mogu uzivati u ovom vremenu!

Cekam da D. Napokon dode i dolazi sljedeci tjedan iii vise mi stvarno nedostaje i jedva cekam viae da ga zagrlim i izljubim ! I K. Nedostaje vec i kuca i tata i svee hahah ali uzivamo ovdje .. u trenutku !!
I lijepo joj je s bakama tako da sam ja sretna !!

Eto samo kratki osvrt na dosadasnje vrijeme ovdje i nadam se da ste svi dobro !!

Pisem brzo ...

07.12.2023. u 17:13 • 3 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.