Snaga Tvokuna https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

četvrtak, 10.08.2023.

... Story time ... long time ago ...

****


Ona je bila jedna od onih osoba koje misle da mogu kontrolirati svoje osjecaje, koje mogu raditi i ponasati se sukladno razumu.
Tako se i predstavljala drugima. Svi su ju dozivljavali kao snaznu, samostalnu zenu koja nikada nije, a ni nece ovisiti o drugima. Trudila se "ispuniti njihova ocekivanja". Radila je kao ugledan odvjetnica u ne tako velikom gradu tako da su svi dobro znali tko je ona. Zbog poslovnih usavrsavanja i uspjeha, cesto je putovala u vece svjetske gradove kako bi bila u toku, informirana o svim trenutnim dogadanjima u svijetu politike. Nikada nije odustala od politike.
Odvjetnicki posao joj je savrseno isao, ali nije ju toliko ispunjavao i zabavljao, bio joj je cesto dosadan i monoton. Zato nikda nije odustala od svoje ljubavi prema politici i velikim svjetskim politickim previranjima. Kretala se u drustvu bogatih i obrazovanih doktora znanosti, ali isto tako druzila se i sa skroz obicnim ljudima.
Ona sama je potjecala iz skromne i moglo bi se reci financijski prosjecne obitelji, iako je tijekom svoga odrastanja zajedno sa svojim obitelji, dozivjela mnogefinancijske uspone i padove gdje se cinilo kao da ima vise padova nego uspona.
Sva negativna iskustva smatrala je pozitivnima jer je iz svakoga nesto naucila. Opekla bi se jedanputa pa bi drugi puta puno ranije izvukla pandze i izborila se za pozitivniji zavrsetak.
Vise puta se razocarala u ljudima i nije imala ni malo pvjerenja u nove lkjude koji bi ulazili u njen zivot. Zato je uvijek bila okruzena malim brojem ljudi, oduvijek je imala dvoje troje ljudi kojima je onda bila u stanju dati se 100%, otvoriti se i pokazati svoju njezniju stranu koju je itekako posjedovala ali vjesto skrivala.
Smatrala je da u zenskom svijetu kojim jos uvijek vladaju muskarci mora biti snazna, realna i cvrsto stajati na zemlji. Nije se prepustala osjecajima. Zatrpavala bi se poslom i odvracala misli od cinjenice da ce uskoro 32. godina a nema ni potencijalnog decka, a kamoli obitelj o kojoj u dubini duse sanja od djetinjstva.

****

Ena je trenutacno radila kao samostalni pravni zastupnik u svom privatnom odvjetnickom uredu. Imala je jos troje zaposlenih odvjetnika koji su sa jednakim zarom dolazili ujutro na posao i ostajali do kasnih vecernjih sati u uredu. Nisu marili previse za privatan zivot jer im je posao pruzao ogromno zadovoljstvo. Svima osim jednoj, najmladoj odvjetnici.
Maja je jos od prve godine fakulteta bila poznata posvudusa. Svi razuzdani partyi bili su njeni, cesto je putovala i pratila poznate DJ-eve elektronske scene. Maja je uzivala u vecernjim izlascima, dobroj glazbi i deckima. Iako nitko nije moga spojiti tu njenu avanturisticku stranu sa studijem dosadnog prava, Maja je uvijek govorila da se studenti prava najbolje zabavljaju i da je to njima u svakom slucaju najpotrebnije. Maja je zbog te svoje vrckave naravi bila savrseno osvjezenje u uredu gdje su radili ovisnici o poslu. Nije bila zabusant, imala je jako dobar prosjek na fakultetu i stvarno je imala "zicu" za posao. Odvjetnistvo joj je savrseno islo i iako je imala samo 30 godina, iza sebe je vec imala brojne pobjede u parnicnim bitkama. Zbog toga ju je Ena i zaposlila u svome odvjetnickom uredu.

- Dobro jutro dosadnjakovici, zeli li tko kavu? - tako je Maja svakog jutra nasmjesena i vesela pozdravljala svoje kolege.
Ena bi joj se svaki puta razveselila jer ju je pocela dozivljavati kao mladu vrckavu sestru koju nikada nije imala.
- Opa netko nam je jutros jako dobre volje!- primjetila je Ena
- A ja sam mislila da je dokazano da je ponedjeljak najdepresivniji dan u tjednu!-
- Haha, znas da te znanstvene teze i rasprave nikako ne vrijede za mene.- nasmijala se Maja i ponovno pitala zeli li netko kavu.
- Danas imamo jako puno posla ekipa. Moramo se pripremiti za cak 3 parnice ovaj tjedan. Svi ste dobili svoje zadatke i znate sto trebate raditi. Molim vas da i ovaj puta budemo dostojni svoje reputacije.-
-Naravno sefice!- zadovoljno se smjeskajuci odgovorio je David.

David je bio jedan od poslovnih kolega koji je uvijek igrao na sigurno i njemu su uvijek u ruke dolazili bas takvi slucajevi kod kojih je bilo nemoguce izgubiti. Svejedno, David je bio savrsen u komunikaciji sa strankama. Tocno je znao sto, kako i kada treba reci kako bi zadobio njihovo povjerenje. To je sluzilo kao tajno oruzje za nagovaranje nesigurnih stranaka i uvijek je pobjedivao u tim svojim psiholoskim igricama, na obostranu korist naravno.

- Ajmo ljudi, pauza! Kava je gotova. Zelim jednu trac partiju, buran vikend je iza nas! Ajdeee! - vikala je Maja dok je posluzivala kavu u sobi za pauze.
- Daj Majo, kakav buran vikend?! Bila sam u papirima preko glave. Ovaj slucaj je prekompliciran, ne smijem si dozvoliti ni najmanju greskicu jer ce me obrana razapeti. - odgovorila joj je Nikolina, ambiciozna 31-godisnjakinja koja je radila svoj posao savjesno i precizno od jutra do mraka.
Privatni zivot joj je takoder bio koma kao i Enin. Obozavala je ponedjeljkom slusati Majine dogadaje proteklog vikenda.

-Joj Nikolina, vrijeme ti je da se odmoris od zakona i propisa i malo se opustis u narucju razuzdanih plesaca!!- odgovorila joj je Maja zamisljeno se vrteci u svojoj radnoj fotelji.
-Mos mislit. Samo si ti mozes pronaci zadovoljstvo u razuzdanim i nepouzdanim muskarcima.-
-Trebala bi i ti, jamcim ti da ces se osjecati puno bolje nakon samo jednog vikenda.-
-Da,da ... nego daj pricaj sto je to tako zanimljivo bilo za vikend?-
-Joooj necete mi vjerovati ...- nasmjesila se Maja i pocela prepricavati proslu subotu.


****

10.08.2023. u 17:01 • 6 KomentaraPrint#^

srijeda, 09.08.2023.

09.08.2023.

Hello ekipa!!
Ovo je dan koji ce se bome pamtiti!

MOJ NOVI LAPTOP JE NAPOKON TU !!!

Mojoj sreci nema kraja! Docekala sam i pare i laptop i sve ! Sreden je i spreman za nove radne pobjede !!

Nemam danas vremena nesto puno tipkati ali zelim da ovaj dan ostane zabiljezen u povijesti !!

Sada ce se neki planovi moci dalje razvijati i ostvarivati !

Morala sam opet mjenjat izgleda .. ja sam jedna od onih sto mi sve nekako brzo dosadi pogotovo kad je estetika u pitanju ! Mislim da ovaj dizajn nekako vie trenutno odgovara meni!

Sretna sam, mislim da je to understatement! Idem spakirati K. u krevet i odraditi zadacu. Kasnije treba istraziti torbu i misa za laptop jer sam ga naravno od prevelikog uzbudenja zaboravila kupiti danas! Ali oke ajde ... ima vremena za misa !

Lijepo vas sve pozdravljam i sad stvarno pisem brzo !!

09.08.2023. u 19:24 • 5 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.