Snaga Tvokuna https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

ponedjeljak, 24.05.2021.

24.05.2021. Blast from the past!!

Hello ekipa !!
U zadnjem.postu rekla sam da imam jos nesto za pisati a nikako uhvatiti vremena! Ludnica nam je zadnjih par dana stalno nesto negdje ... plus ako nema stresa u danu ja ga napravim i zaključam nas pred stanom sa oba ključa u stanu !! Hahahahhahahaha to je bilo zabavno !! Uspjeli smo sve riješiti bez rauvaljivanja vrata, kulturno i jos zavrsili kod susjeda na pivu!! Onda da se "oduzimo" zvali ih u subotu na druzenje. Pa nam je palo na pamet da bi mogli raditi burgere ... pa je to ispalo sve skupa genijalno!! Jaako jaaako haaaaako volim ljude koji xe probat nove stvari, pojest popit .. nema onog "Na dijeti sam ja ti to ne jedem!" "Rakija jaaooo paa nisam.ti ja bas za rakiju!" "Jedva sam.pola burgera pojeo di ces minjos drugi radit?!" NEMA TOGA !! Sve moze, sve zele probati sve je bas kao da sebi radimo ... sta im se scida kazu sta im se ne svuda kazu !! Predobro ! Meni osobno takav stav odgovara u potpunosti! Toliko je bilo lijepo opusteno pricali smo 4h bez prestanka neme glupe tisine, kao da se 100000 godina druzimo! Jako jako sam sretna!!

To nije ono o cemu sam danas htjela ... o rostilju i ljudima ce biti posebni post !!

Netflix! Serija Crown! Toliko razvikana, toliko hvaljena ... a ja i razvikane stvari smo na Vi! Ali sve sam pogledala vrijedno gledanja na Netflixu i ostala Kruna! I sta sad ajde .. ajmo vidjeti !!
Četiri sezone sam.pogledala za 2 tjedna ! Nisam mogla stat ali sam morala ... jer K. Je tu hahaha a noj je u 6h ujutro debeelo jutro! Odusevljena !!

Često sam čula koliko svi vole Lady Di ... kolioo j3 svima.zao i tuzni su i sve to skupa. To je biko nekad prije mog vremena i ja nikafa nisam pogledala niti jedan njen intervju. Nista! Niti me se ticalo realno jer sam.u nekom.drugom điru totalno! Ali gledajuci ovu seriju ... sve me.zanimalo!! Serija započinje sa ocem trenutne kraljice ... njegovim dolaskom.na prijestolje i odlaskom te njenim nasljedivanjem svega!! Znaaaci pocetak ove konkretno obitelji koja vlada! Svasta se tu ima za vidjeti. I ta kraljica ..... ne znam eto da ne ispada da pametujem ali to je malo poremecena osoba! Zapravo sve te osobe koje su se odlučile krunu staviti iznad svega i svih! Jedna institucija je kroz godine toliko života unistila da je to zbilja zalosno!! Jako zalosno! Vlastitog sina je unistila a posredno je on unistio jos nekoliko zivota ... sestru je unistila i ona nekoliko njih povlaci za sobom .... i padaju okolateralne zrtve u svrhu cega ?!?!

Lady Di ... fascinantna osoba !! Toliko sam se zakacina na nju da sam.pigledala jos 3 dokumentarca o njoj! Plakala sam ! Zamisljala sam Harrya i Meghan i malenoga Archia i koliko bi im zivot bio ljepsi da je ona s njima! A dozivjela je nepravdu neopisivu ... pristala na stvari na koje nije trebala ... alu kao da je imala opcija! Taj Charles .. nisam znala da je to bio macan ... otkako znam da ta osoba postoji je ruzan i klempav ... ne znam kako je on imao.toliko zena .. a onda opet pa to je faking princ! Svejedno! Bljak! Ali zaljubis se i sutis i lijepo ti je ! Njoj nije bilo lijepo! Fascinantno koliko samo jedna osoba moze promjeniti svijet! A mislimo da nista ne mozemo! Pffff !!

Nekoliko puta se u povijesti ove kraljevske obitelji dogodilo da im se ponudi izlaz. Ili ce biti dio kraljevske.obitelji i odreci se prave ljubavi koja nije prikladna kruni ili ce se odreci svega sto posjeduju i titule i novaca i palaca i otici sa ljubaci scoga zivota!! Nekoliko puta se nudilo, svaki puta je bilo.odbijeno ... jer eto palaca i novci su vazniji bili pa onda to mozda i nije vila orava ljubav! Samo je jedna osoba prihvatila .... princ Harry!! Spasio se !!
Pobjegao iz tog pakla ... zivi sa svojom zenom i sinom i zdrav je! Zavrsit ce zdrav! Bas mamin sin!

Emocije su me.drzale nekoliko dana na zalost nisam stigla pisati kad sam trebala pa sad ovo sve nije toliko napucano emocijama ... nije toliko zivopisno kao u mojoj glavi! Ali malo mi se gadi stara bakica Lillibeth ... malo ne mogu shvatiti kako je institucija bitnija od obitelji! Smatram da je zastranila odavno!! Barem je Charles dobio sto je zasluzio ... nece biti kralj vjerojatno nikada !! I onda smo na Williamu i Kate .. oke ... i oni su mi ekstra antipatični ... ali oke ja ionako zbilja nisam bitna !! Hahaha
Na koju foru je Camilla ipak zavrsila u palači ne znam, čekam.5. Sezonu!! Ali pokusavam samo zamisliti Williama i Harrya koliko je bilo tesko odrastati na nacin na koji su odrasli !

Sve u svemu dosta sam ja to emotivno dozivjela!! Zao mi je sto nisam.iz prve mogla vidjeti Lady Di! Osjetiti tu njenu moc koju je imala!! Zao mi je sto se dogodilo to sto je ... jer smatram da bi svijet bio puno ljepse mjesto s njom na njemu malo duze !! Neopisivo sam sretna zbog Harrya i odricanja svega zbog zene koju voli i dokazivanja svima u toj obitelji sto pravi muskarac i bogat covjek je!! Bravo Lady Di!!

Da ne pricam o cinjenici da je na svijetelo dana isplivalo puno problema o kojima se do tad nije govorilo javno !! Koliko je to velika stvar !! Razmislite !!

Ne znam jeste gledali ili ne ... tko nije preporuka!! Ja ne mogu docekati 5. Sezonu!! Luda sam !!
Ako netko ima preporuke za jos nekakav dokumentarac o Windsorima ... pisite! Hvala !!

Pisem brzo .. o susjedima!! Pozdraav

24.05.2021. u 13:14 • 3 KomentaraPrint#^

nedjelja, 16.05.2021.

16.05.2021. Kako biti zauzet?

Hello ekipa .. današnji post nije o meni ... današnji post je samo razmišljanje i ne shvaćanje i pomozite mi shvatiti. Post je o meni neizmjerno dragoj osobi ali pisat ću u prvom licu čisto da meni bude lakše i da kroz tipkanje možda shvatim ...

Stiže poruka .. hej što radiš ? Imaš planove? Hoćemo na druženje? Klasika, početak ulet ... par nekih poluofucanih izjava, malo laskanja kako su fotografije koje fotkam savršene ..ajko zanimljiv pogled na svijet .. kaže dvije tri intrigantne upeca me i nastavljamo se dopisivati. Ne predugo jer meni baš nikad tipkanje nije bilo drago, volim popit kavu, pričati licem u lice, smijati se uživo a ne sa haha hehe preko ekrana mobitela. Stiže poruka hoćemo na kavu. Da može naravno, ovo dopisivanje je bilo previše. Kao zanimljiva sam ti i sve, ti si meni isto vrh jer si i jebeno zgodan i da, naravno da želim otići na kavu s tobom.

Kava je bila top, pričali smo, smijali smo se, smiješ se na moje malo pomaknute fore, shvaćaš što mislim kad nešto možda i krivo kažem, klikamo si, genijalno. Kroz razgovor spominješ kako nisi baš neki tip za veze !
PITANJE BR. 1 : Zašto si uopće otišao na kavu samnom nakon dopisivanja u kojem si mogao zaključiti da ne idemo u prijateljskom smjeru ako ti nisi za veze? Jel nema neka djevojka oko koje se manje moraš truditi za seks? Zar ti dajem signale da sam taj đir djevojke ? Mislim da ne dajem takve signale. Ali evo možda ne znam pa mi reci što to kod djevojke signalizira (možda) da je samo za neobavezan seks?

Ujutro nema poruke kao do sad. Znala me dočekati barem jedna poruka ujutro.. onako bezveze za dobro jutro, sada ništa. Oke u gužvi si nevažno, mogu ja tebi prvi puta poslati poruku jutro sta se radi.. najmanji problem. Pa u 21. smo stoljeću zar je bitno tko se kome javi prvi ? Nekako vjerujem da smo to već prerasli ako ništa drugo zbog naših godina. Izašli smo iz Teen faze odavno.
Odgovora nema do navečer. Iskreno takva sam da kada se događaju tako neke promjene na žalost prvo pomislim na najgore, tipa zgazio ga je auto, on je zgazio nekoga i ne može se javiti ili ne smije. No ti pišeš bila gužva na poslu, nisi se moga javiti (ali prošli tjedan si tipkao kao navijen ... valjda nije bila gužva prošli tjedan, ne znam...posao je isti, ne baš neki ekstra turbulentan pa ne razumijem ali oke pristajem). Aaaa umoran si onda oke ništa odmaraj, noć.

Prolazi tjedan dana. Lagano sam sve što sam mislila da si oke i zabavan i iskren i ispravan bacila u najcrnju rupu svoga mozga. Još se malo javlja optimistični posljednji leptirić u stomaku i kaže Ma u gužvi je .. i dalje si mu simpa. Pa nisi napravila ni rekla ništa baš da bi se samo tako okrenuo i otišao. Ako ste normalno pričali prije kave pričat ćete opet. Javljaš se petak navečer oko 21h. U gradu si, popio si pivo dva i baš bi sad da dođem i da se družimo. Oke! Kao što rekoh 21. stoljeće ... i ja bi izašla van, upoznala nove ljude i podružila se zašto ne. Doći ću!
Frendovi su ti smjeh. Vrištali smo od smjeha, popila sam dva piva bila sam opuštena maksimalno. Smijali smo se, zabavljali, pričali, ljubili i mazili. Možda si zbilja bio u gužvi. možda zbilja sam ja zabrijala malo prejako jer mi se full sviđaš. Oke, nećemo raditi dramu. Polako. Ne moramo se ni čuti ni vidjeti svaki dan ... dobri smo si za početak na jednom tjedno. Ionako ni ja ne želim juriti u vezu.

PITANJE BR. 2 Koji klinac?? Zašto me zoveš samo kad si na dva piva? Više ti nije bitno kako sam i kako sam provela dan? I dalje ne shvaćam zašto ne nazoveš neku svoju koji imaš u rezervi i ne kažeš joj da e skine i legne i ćao? Kako ti se da uopće za sat vremena ljubljenja trošiti vrijeme?

*** Uslijedilo je još nekoliko random vikenda sa pivom i ljubljenjem. Preko tjedna muk. Petak ili subotu u 21, 22h se javi i dođe ili se nađemo vani, ljubimo se i to je to!***

Četvrtak, 21h želiš da dođem. Pivo dva je gotovo. Sorry ne želim. Zoveš me samo kada si zuja i neda mi se. Odmaraj se četvrtak je radiš još sutra. A gužva ti je pa bolje spavaj. Noć.


Sljedeći vikend je prošao bez poruke, kao i cijeli tjedan. Ali lajkaš mi sliku na Instagramu, reagiraš mi na story ... tu si. Lagano i "suptilno" daješ to do znanja. javim se. Odgovaraš tri dana poslije. Oke sad mi je zbilja dosta. Ne razumijem. Čemu?
Moj problem je da se zaletim ok. Prihvaćam i svjesna sam i toliko mogu kontrolirat svoje osjećaje. I ne zaletim se da ti pričam o braku i djeci, zaletim se sama u sebi, u svojim mislima ali ti to ne znaš. Znači nije te to maknulo od mene. Da ti nisam zabavna kontam da se nebi javljao ni vikendom. Ne seksamo se a ti se javiš vikendom. Zar misliš da ću zbilja zbog jedne poruke tjedno reći da seksu s tobom? Nope, nisi glup. Znaš da mi se sviđaš i da mi nisi one night stand .. seksa neće biti ako nastaviš s jednom porukom tjedno, pijanom.
PITANJE BR.3 Zašto se javljaš? Zašto si u startu rekao nisam za veze? Nisam za ozbiljno, sjeban sam. Zašto? Zašto i dalje si tu ? Zašto me dražiš?

Zelim razgovarati otvoreno s tobom sljedeći puta kada se vidimo. 21. stoljeće. Mogu ti reći sve u facu bez srama, bez straha, reći što mislim i kako se osjećam ! Reći ti što želim i kako vidim stvari.
Mogao bi mi reći što misliš. Kako se osjećaš i osjećaš li se uopće. Jer što god da mi kažeš je bolje od ovoga glupog osjećaja nedovoljnosti koji imam.
Ja sam osoba koja uvijek prvo pomisli da samnom nešto ne valja. Šta sam sad napravila? Što sam sad rekla? Jesam ispala glupa? Nisam mu zgodna jer sam premršava ... ma ja sam sjebana osoba to se osjeti, svi to vide kad me pogledaju. Iss imala sam super ekstra resting bitch face i pomislio si da me ne zanimaš i da sam nezainteresirana .... ne ne, smijala sam se kao idiot na šale tvog frenda i onak kontaš da sam idiotkinja .. Poslala sam ti previše poruka prva. Čekaj ... prvo si ti meni prvi, pa ja tebi prva, pa onda ... isss tko je onda se prvi javio? Ma ja sam garant, glupača idiotska odmah se zakačim i otjeram likove. Koliko sam glupa ...

Mozak radi sto na sat. Ništa se nije dogodilo. Bila sam ti super i preko noći nisam. Zašto?
Nebi mi bio problem da to već nije postao obrazac ponašanja muškaraca prema meni.
Znaš kome se sviđam? Znaš tko me cijeni? Muškarci puno puno stariji od mene. Skinuli bi mi sve zvijezde s neba a meni iskreno to jako jako ide na živce. Ne želim nekoga tko će ne sve moje reći DA. Ne želim idiota i grubijana koji će zahtjevati da ja na sve kažem DA. Želim normalnu i najnormalniju osobu s kojom ću se dogovarati. Hodati pokraj njega a ne naprijed ili iza njega. Pokraj. Normalnu osobu!

Kako sam od super ekstra samouvjerene osobe postala ovo?
Zašto se uvijek osjećam ja kriva za idiota koji ne zna glasno i jasno reći što želi?

Nikada se nismo našli. Nikada ti nisam rekla kako se osjećam. Nikada mi nisi rekao što se dogodilo u tebi. Na žalost si mi i dalje jebeno zgodan ali si ubio sve ono što sam mislila o tebi. Za mene si govno od osobe. Možda si najbolji na svijetu i možda bi si bili top frendovi.. da si rekao što želiš. Da si rekao kako želiš.
Možda bi bili jebena filmsak ljubavna priča ... da si samo bio iskren.
Možda bi se rastali na svim poljima ali bi mislila da si ljudina. Da si iskren i izravan i da sam se ja zaletila ali ti si imao muda i rekao si da me ne želiš, da ti ne klikam i da bi htio da se ne družimo više. Bio bi ljudina, ne moj ljudina ali ljudina!!

Da si rekao bilo što trijezan, bez dva tri piva u sebi. Otvoreno.

Zašto je muškarcima sve fun and games a kada djevojka pomisli razgovarati o tome u smislu, reci mi što i kako osjećaš pa makar mi rekao ti si mi samo za druženje subotom, oni nestanu. Ispare. Ne razumijem što je toliko teško reći na glas što želiš?

Ja sam htjela reći. Nisi mi dao priliku.

Jebiga, to je bilo to.
Na žalost još jedna jebeno zgodna šupčina hoda svijetom.


P.S. malo sam skratila priču, nije bila riječ o tri vikenda ili četiri. Mislim da možete vidjeti obrazac ponašanja. Mislimda možete shvatiti što me muči. Ne shvaćam jel to sad neka ova fora? Jel to sad kao normalno da se žene tretiraju super samo dok ih ne odvedete u krevet? Mislim dobre cure. Uvijek je bilo i bit će djevojaka kojima seks nije toliko emocionalno iskustvo i koje su otvorenije ideji seksa za jednu noć. Osobno ne osuđujem. Imala sam ga i ja u jednoj fazi svoga života. Mislim da svatko to ima ne znam. Ali ja osobno sam i bila u situaciji da neki random dečko u klubu ne želi ni zabrijat samnom jer: "Heej, nisi ti takva djevojka. Nije to tvoj đir. Taj kojem se inatiš je idiot ali ti nisi takva!". E to je bio lik. Hvala ti !
Zato sada ne shvaćam. Zašto super ekstra dobroj i samostalnoj djevojci ne polazi za rukom naći najnormalnijeg i najobičnijeg dečka??

Je li to kao sad tako da niti jedan muškarac/dečko ne želi ozbiljnu vezu nego samo te neke vikend atrakcije ? Jel to kao in sada ? Ne znam
Što da ja njoj kažem ? Kako da joj bilo što pametno kažem kad ja osobno nikada nisam sebi bila kriva zato što nešto niej uspjelo. U mom slučaju uvijek je ON bio kriv. A nikad čovjek rekao ne bi da ja imam više samopouzdanja od nje. Nikada.

Molim Vas nešto napišite. Jel to kao moderno sad? Postoji li normalna muška osoba a da je single??

Pišem vam sutra opet .. imam još neku Bibliju za natipkat!!
Sretan ponedjeljak ...

16.05.2021. u 20:05 • 11 KomentaraPrint#^

subota, 15.05.2021.

15.05.2021. Škodilak naš voljeni

Hello ekipa ... evo meee !!
Auto je napokon tu. Ponosno stoji u dvorištu sa hrvatskim tablicama Škoda iz 2015.g, karavan, crni .... jedva čeka provod i izlete :) Jedva smo ga dočekali, jedva! Imali smo problema, pisala sam vam, ali onda smo naletili na Slavonca .... to je bilo to! Znala sam da ce sve biti uredu! Znala sam da xu uskoro vidjwti svoj auto.

Kada smo dolazili ovdje savjetovano nam je ne ici autom jer dug je to put, nema potrebe, ovdje je sve blizu ne treba nam auto bla bla! NE! To su gluposti. Mislim bilo je lijepo doletjeti s bebom od 9mj za 4h a ne se vozit 16h ... ali NE!! Bas zato sto imam bebu od godinu dana bas zato nam auto treba! Bas u nasem selu vlak nema prilaz za kolixa, ni lift ni nista, ssamo 700 stepenica. Trgovine su nam na 6km s tim da od zeljeznicke stanice do trgovine jos moras hodati oko 15min .. s bebom i sa 1000 stvari ... no !

Nasa ideja bila je prodati auto u HR i ovdje si kupiti novi uz nadoplatu ... pfff dream! Ne mozes prodat Škodilaka jer zbog svih razloga zbog kojih smo ga mi kupili nitko ga ne zeli! Mi smo razmisljali kao mala slavonska familija bez kuce/stana sa prosjecnim poslovima ali potrebom za autom. Neki ne presnazan da te ne ponese gas ali i da je registracija jeftinija, sta ce mi senzori i kamera pa imam oči, kamera za parkiranje wtf sta ce mi to, navigacija ah koda cemo igdje moc ic a po gradu znam sve a i imaju mobiteli navigaciju ... bluetooth nadomjestili Aux-om i mi sretni! Vozi, grije, hladi ima električne podizače i dobri stari manualni mjenjač ... sta ce ti vise!!! Ispada da je nepozeljan ... jebiga! Nama je vrh i za po Njemačkoj!

Odmah smo otišli do grada, neki vrhunski Dino park! Vrhunski predivno prostrani uredeno ... odmor za dusu!! K. Je setala i bila sva ponosna i bitna jer ima tona djece a ona hoda, baby patkice su se kupale u potočiću, dinosauri gdje god se okrenes, predivno!! Baas smo uzivali. Morali smo raditi brzi test ... prvi puta su mi zabili stapic u nos! Kada smo doselilo testirali su nas gurajuci stapic u grlo. Ne znam sto mi je gore! Negativni smo usli u park i uzivali!

Jucer smo isli u grad u trgovinu! Covjece! Nebo i zemlja! Uredno slozeno pregledno ... teska kontra ovim trgovinama u selu. Smjesno ali istinito! Imamo jos toliko parkova za posjetiti, toliko suma i jezera, prijatelja tu po susjednim mjestima! Kakav bi nam zivot bio da smo samo zatvoreni u ovom selu?? Nase selonje predivno, šuma je dvorište, ave je zeleno sve je prekrasno ... ali treba ti auto. Trrbas imat moc maknut se malo, odvesti se, istrazivati. Pa mladi smo .. kako nam.ne treba auto?!

Mozda su svi mislili da sam ja jado! Ona zena zatvorena doma sto ceka muza s placom i sretna je kad je kuca cista spremljena kad je rucak na srolu i kolac u pecnici, kad je dijete nahranjeno i ustirkano! Ali ja nisam takva!! Volim ugodit sebi i muzu s dobrim ruckom ali ne svaki dan. Kucu cistimo skupa generalno jednom tjedno, preko tjedna samo.one svakadnevene stvari kao srediti kuhinju, pokupiti za K. Kad namrvi i obrisati stol poslije jela ... sami smo nas dvoje ne planiram lizat kucu svaki dan. Dijete mi je zapravo vise prljavo sa crnim ispod noktiju jer se igra u pijesku, jer istrazuje i kopa, usta su joj uglavnom prljava od pijeska, lisca, grancica jer sve se to treba malo gricnut da vidimo kakvo je. Nagranjena je sretna i vesela, i ja sam nahranjena sretna i vesela uglavnom (imam crne minute o kojima najcesce ovdje pisem ali sam sretna onako u globalu jako), D. Je sretan nahranjen (on voli jako sam isprobavati odredene komade mesa, zacine, priloge, uziva u tome tako da zbilja ne moram svaki dan ja kuhati!), placu njegovu cekamo skupa jer tek smo dosli beba je malena a on jedini trenutno ima.posao. Čim budem.mogla raditi odoh i ja ! Pa zar nije najbolji osjecaj trositi novce koje si sam zaradio??
Opasno su se prevarili samnom! Moja prednost!!

Auto je vuse moj i baby K. ... nas dvije smo u Osijeku stalno bile na gasu ... vozale se na sve strane. Tako planiram i ovdje. Ne planiram vise biti zatocenik stana i dva parka. Treba istrazivati i.ispuniti dan. Treba upijati ljepote prirode dok mogu, dok sam doma i free ... skupljati inspiraciju udisati bogatstvo! Sretna sam !!

Prebrzo sam se trudila natipkat sve haha K. Je spavala pored mene pa se budila pa je post malo zbrckan. Sljedeci pisem u miru!!
Ne znam koristite li Instagram ?? Koliko vas ovdje bi otislo tamo pogledati slike kada bi ih obiavljivala? Priroda, krajolik, istrazivanja?? Ideja koja mi je pala na pamet cisto da docaram i vama sve sto.pisem ;)

Pisite mi !
Hvala vam na svim divnim komentarima! Presretna sam dok citam !

Pisem brzo ....

15.05.2021. u 09:25 • 10 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 10.05.2021.

10.05.2021. Nove djevojke

Hello ekipa ..
Zabavan i frustrirajuci vikend iza mene!! Krenimo sa zabavnim!
U subotu smo bili na roštilju!! Ha! Zamisli! Kod susjeda ilitiga Nahbara!

Trenutačno je ovdje vrijeme kao i u HR. Dva dana sunce osam dana kisa ... K. Je strasno nervozna po cijele dane doma i onda nekad kad vrijeme dozvoli pobjegnemo u park. Uglavnom je uvijek ona najmanja tamo pa ju nitko ne dozivljava ali K. Obozava pijesak, obozava i tobogan! D. Mi je rekao da oko 16h kada on ide doma s posla vidi u parkicu ispred skole dosta takvih malenih kao i K. I da probam.onda otici s njom - bebe imaju svoj termin u parku haha ! Ok otisla sam oko 16h! Upoznali smo predivne blizance L&L brat i seka, mama voljna pricat engleski, predivno!! Taman se K. Trebala cijepiti i bile smo u prici oko toga, kasnije je i D. Navratio i super oke nista posebno, da bi na neku shemu izmjenili brojeve mobitela. Ja kao nedavno definirani ekstrovertirani introvert sam bila i sretna ali i tuzna sto nekome dajem svoj br jer sto ako me nazove i pita da idemo u park?!

Nije tako jednostavno ovdje pricat s ljudima! Iskreno nemam pojma kakvu oni sliku imaju kada im kazes da si iz HR s Balkana ... nemam pojma! I ne znam kakva je moja slika o Njemcima ... citala sam da su oni dosta hladni ljudi, da nemaju bas te neke obiteljske veze snazne, ne znam eto ne znam sta sam citala sta znam i sto da mislim. Njihova kultura mentalitet pravila su mi daleka i nepoznata, o jeziku da ne pricamo! I onda sam se tu stvorila i onda kao zelim se druzit i upoznat a stalno prizeljkujem upoznat neke Amere jer, kao, njih znam s Tv-a pa je lakse! Mos mislit! S Njemcima pricam na engleskom koji je jako dobar ali nije savrsen, fale mi riječi nekada mozak zablokira pokusavam.objasniti osjecaje i misli s nekim ogranicenim riječima! Kako objasniti sve ono sto mi je u glavi na stranjskom jeziku strancu kojem je taj stranjski jezik stran?! ;) komplicirano jel?

Naravno da sam dobila poruku, naravno da smo se našli u parku ... pričali i pričali koliko su nam nasi bebači dozvolili ... i sutra sam.dobila poruku i preksutra i onda odjednom : " Pravimo roštilj u subotu, želite li nam se pridružiti?" FUUUCK , panika ... konzultacije, D. Odusevljen. "Jao, moze divno, što trebamo ponjeti?"
Gotovo je .. rostiljamo s njemcima i ja pravim kolac .. OMG jesam ispala iz nekog filma ? Jesam.li trebala napraviti slozenac i odnjeti susjedima.ispod nas, koji nas jedva pozdravljaju, kad smo dosli?! Sto pitanja. Kako se ponasari, kako se obuci, kako se saliti. Moj mozak je pregorio. Ali kazu svi chill ides bit ce top i cao! Pff idem !

U Njemackoj je normalno da ako ti se posao ne svida ili ako ti doosadi ti kazes oke idem se zaposlit negdje dalje i kazes idem.ja i odes. Sutra pokucas na druga vrata oni kazu e super sto si dosao, mozes radit kod nas kreces sutra! Pojednostavljeno. Koncept koji je meni i dalje toliko tesko shvatiti. Hrvati se nadaju uguzat u drzavnu firmu i lapit na istoj stolici do penzije! Ovdje se to smatra iss jel ti ne bude dosadno? Oni cak se i zabavljaju na poslu i smatraju ga necim super, vole ga i veselo odlaze na posao. Cudno! M&J su tako u veljaci deselili u nase mjesto jer su promjenili posao. Doselili su poslije nas! Komedija! Promjenili su posao u koroni! Wtf?! Hahah

K. Je kao dobro dijete, znamo da je vrazica i da ima svoje fiks ideje ali je dobra i nije dosadna sto nam.je zapravo jako drago! L&L su blizanci, slatki su i dragi, stidljivi ali također nisu prevelike dobrice. Istrazivaci su! Brinula sam se kako ce to druzenje izgledati ... bojala sam see nekih gadanja kockicama ili tako nesto, ali je zapravo bilo super. Mislim K. Je dosla u igraonicu, porazbacala im kockice (nisam ponosna ali to je njeno prvo druzenje sa djecom u zatvorenom prostoru, naucit ce), za stolom je jela prstima jer je malena (i L&L su ostavili vilice i krenuli trpat prstima), penjala se gdje se ne smije penjat (i L&L su se poceli penjat) ... ukratko moje dijete je bilo ono dijete koje radi gluposti a sva dobra djeca krenu oponasati! Uzas! K. Mora biti glavna za stolom. I cak ne mislim da joj je bitna paznja nego ona to radi zbog sebe. Boli ju briga hoce ju netko gledat i oponasat, ona sebe zabavlja. Ne znam sta da kazem.o tome ... dat cu joj malo vremena jer ovdje je to bio prvi puta u civilizaciji! Jednostavno ne zna i mala je i oke! Nakon 4h se smirila i pocela normalno ponasati .. to me umirilo!

Rostilj je prosao genijalno, ugodno je bilo, imamo s kime popit pivo a K. Ima prijatelje! M&J su mladi, zabavni, dragi, dobri, topli, obazrivi, brizni ... mislim da ce to biti skroz oke druzenje! Imamo.od koga nauciti sve ono gore sto ne znamo o Njemcima. Iako oni smatraju da smo.ludi sto smo preselili iz HR u DE .. jer ljetovali su na Krku i Cresu ... i sve je bilo blještavo! Oke barem znamo da turizam ostavlja i lijepu sliku u srcima ljudi, brzo zaborave da su ih opeljesili! To je dobro! Valjda se zato vracaju !

Frustrirajuc vikend - ukratko! Auto sam trebala imati jutros kod sebe ! Nemam ga! Jucer u 10h ujutro pred maminom zgradom se NIJE pojavio covjek koji je trrbao nas auto natovarit na prikolicu i dovesti ga ovdje u De! Nije se javio, nije se pojavio .. nista! Zvali smo ga da bi nam covjek rekao da ne vozi on osobno, ima.ljude koji voze za njega i vozac koji je trebao nas auto pokupit se ni njemu ne javlja i on nema pojma gdje je! Nista vam drugo necu reci ... mozete zamisliti! Samo cu se javno zapitati zasto nam bas svaka stvar mora ici tezim putem? Zar ni jednu ne mozemo rijesiti iz prve ili barrm onako lakse? Ovako nam je slicno bilo i kad smo selili ... samo oke taj se covjek pojavio 5h kasnije i stvari dovezao u De pola dana kasnije ali dovezao je ... i javio se ... ali zasto sve mora tako? Jel.moze malo netko/nesto olabavit te uzice naseg zivota? Malo samo pinkicu? Bili bismo jako jako zahvalni!

Pisite ako imate iskustva sa pravilima, tradicijom i mentalitetom Njemaca. Kako se ponasati, kako ne uvrijediti? Sve prihvacam!

P.s. ajde pogodite jel mu kolac uspio? Spoiler: NIJE! Bio je jestiv ali nisam bila zadovolja nikako ... Švapska pita ... i nije uspjela . A pravila sam ju prije tjedan dana nama i bila je top .. msm to uvijek uspije ali .. ne i onda kad ti treba da uspije. Kore su bile uzas !! Pojela se oke ali sramota!!

Pišem brzo pišite i vi meni !!

P.s.s. od 1 do 5 koliko vas ubijaju moji tipfeleri? Trebam li se vratiti na laptop ili možete pratiti sa ovim silnim greškama? Trudim se ali znam da ih i dalje ima previse!

10.05.2021. u 08:10 • 12 KomentaraPrint#^

petak, 07.05.2021.

07.05.2021. Put do mene

Hello ekipa ...
jučer sam uspjela pola posta napisati .... i onda se K. probudila i počela svoj dan i nju ne zanima jel ja tipkam il ne ! Stavila sam post sa strane i kao sad ga krenula završiti, pokušala staviti ga u skice i rješit ga na kompu ali ..... naravno da se nije to odradilo kao što treba ! I sad moram krenuti s nekim novim mislima o isto temi i nisam sretna ... a ne znam što sam točno mislila jučer! A znam da je bilo dobro !

Događa mi se to jako često u zadnje vrijeme! Kao da se sve nekako ponovno upalilo u mojoj glavi. Toliko se misli pojavljuje toliko nekih novih zamisli se tu pojavi odjednom i krenem razmišljati o njima pa onda se dotaknem nekih drugih i onda odem na drugu stranu i zaboravim sutradan prve ...a jako rijetko mogu odmah zapisati sve što mislim ali moram početi. Mislim da ima previše svega toga što treba napisati pa makar samo na neki papir i onda staviti ovdje gore! Jer znaju mi se dogoditi toliki košmari i burnout da moram sve ugasiti i zamračiti sobu i leći u krevet makar na 5minuta! Jer u trenutku imam feeling da će mi se glava raspast!
Probat ću napisati što sam jučer započela ... pa ćemo onda dalje imam svašta novoga!

U zadnjih dva tjedna sam promijenila malo neke svoje poglede na svijet. I ono što sam Vam neki dan napisala se trudim nekako napraviti! Napraviti sama svoju sreću i baviti se stvarima koje volim i koje me smiruju i ispunjavaju i ne čekati da se sve posloži da bih ja bila sretna! Trudim se ! Moram reći da je drugačije totalno. Moj život je drugačiji, moj pogled je drugačiji, do mene dolaze neke informacije koje nikada nisu do sada uspjele naći put do mene a postoje odavno.
Sada ću napisati nešto i nemojte osuđivati, nemojte past sa stolice ili promijenit mišljenje u startu hahaha Prvi puta sam gledala i slušala Ted talk! I shvatila da to nisu neki IT seminari kako sam do sad mislila (sramotno znam .... ali nikada si nisam dozvolila vrijeme to istražiti) ... pogledala sam ih nekoliko. Jako jako jaaaako zanimljiva stvar! Toliko sam bila sebična prema sebi što si nisam dozvolila da te prezentacije ne dođu ranije do mene! Užas! Ako netko možda slučajno nije gledao i slušao ... pogledajte ... zbilja jako korisno i poučno !

Osim tog famozog Ted talka tražila sam i neke podcaste jer svi to gledaju i slušaju pa valjda ima nešto u tome .. pronašla sam Vlog Anđe Marić ... slučika. I zaljepila se !
Nju sam prvi puta u životu gledala u onom showu Hrvatska traži zvijezdu! Uvijek je imala lude frizure, ludu odjeću, kristale po rukama i super nokte .. vrištala je radost! Bila je oštrija na komentarima ali opravdano što se mene tiče jer pored svih tih talenata i anti talenata treba ostat i normalan! Bila mi je baš super ... drugačija od ostalih lica, osoba na javnoj sceni. Njeni vlogovi su čudo meni. Radi to za sebe, da sebi dokaže da može ... i to mi je predobro !

Prije šest godina kada mi je dijagnosticirana ova moja MS prijateljica trebalo mi je mjesec dana otprilike da prestanem plakat i da shvatim što se događa. U to vrijeme je nekako baš padao i Svjetski dan oboljelih od MS-a (kako prigodno) i iskočila je Anđa na internetu jer i ona ima dijagnozu MS prijateljice duže od mene. Ne znam kako i zašto je meni palo na pamet javiti joj se u inbox na Facebooku ali javila sam se. U nadi da će mi reći dvije tri o toj mojoj prijateljici jer ju ona duže poznaje. Žena mi je odgovorila. Pričale smo tri dana. Ispričala mi je o svojim saznanjima, o tome kako se ona postavila u toj situaciji, odgovorila na pitanja koja nisam n postavila jer nisam znala ni što da ju pitam iskreno. Sve mi je to bilo novo i nikada do tad nisam čula za tu dijagnozu. Približila mi je stvari, poslala nekoliko linkova i ispričala svoje iskustvo! Ljudi moji ! Tako jedna osoba mi je odgovorila na poruke. Meni je to bilo vrh. Pomoglo mi je da krenem u nekom smjeru. Ti videi koje je poslala samo su otvorili još sto drugih i znala sam puno o svome stanju ! Također mi je pomoglo u tome da to ne skrivam od drugih.

Moja mama se nekako iz straha htjela sakriti, tj. sakriti mene zbog straha od reakcije drugih. Nije htjela da me drugi gledaju drugačije. Da misle da sam jadna i nemoćna osoba. Nije htjela da to doživim. Velika većina oboljelih od MS-a koje sam kasnije upoznala ili čitala njihove priče su imali problem baš sa time. Odbacivanjem prijatelja. Odjednom se nakon dijagnoze njihov krug prijatelja/poznanika smanjio, obitelj ih je drugačije počela gledati ... jako ružne situacije i scene koje meni nisu shvatljive. I nije svima tako isto kao što i svačija MS nije ista.
Moji prijatelji su bili samnom 100% i još su ! Nitko nije nestao ! Tu su, što god nađu o MS-u šalju mi, čak i neki nepoznati ljudi su se javljali i slali linkove ... i to ne napadno. Samo iskreno i pažljivo da ja ne bih shvatila krivo. Nitko me nije forsirao na ništa, samo su mi davali i pomagali da istražim sve ! Podržavali me u mojim odlukama .. potrudili se shvatiti i "pomiriti" se s tom dijagnozom jednako kao i ja!

Ti Anđini vlogovi su mi genijalni. Žena svaki dan uzme jednu misao koja joj taj dan dođe na pamet i ispriča ponešto o tome, nenametljivo skroz. Da ti dovoljon da i ti počneš razmišljati o tome i dozvoljava ti da sam doneseš svoj zaključak o svemu ! Genijalno. Jako je malo ljudi koji ti ne nameću svoje mišljenje nego daju prostora za razmišljanje, jako malo! Volim to kod nje! Pratim svakodnevno Vlogove i slušam što govori. Ako ikoga zanima, Youtube i Anđa Marić vlog ... možda nekome bude odgovaralo kao meni! U meni osobno bude se svakakva razmišljanja i misli mi odlete na sto strana. Imam feeling kao da mi se mozak upalio nakon jako dugo vremena! I presretna sam !

Kao što sam rekla već, odjednom do mene dolaze neke informacije koje do sada nisu uspjevale pronaći svoj put do mene. Sinoć mi je kum pred mene stavio još jednog čovjeka za kojeg mislim da će mi ispričati čuda .. i još više otvoriti vrata u taj svijet istraživanja sebe i drugih oko sebe ! Jordan B. Peterson! Ne znam jeste li upoznati s njegovim radom ... ja sam sinoć prvi puta čula za njega i zalijepila se za njegove videe na Youtubeu jedno dva sata ... i ostala paf! Predivno nešto. I opet sam bila malo ljuta na sebe kako si prije nisam dozvolila da takve stvari i takvi ljudi dođu do mene ! Pogledajte i to ako nekoga zanima ... konkretno sam se zalijepila na ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=-5RCmu-HuTg&t=3420s

(nadam se da link bude radio jer ne znam stavljat linkove tu nisam jako dugo !)

Previše sam vam danas tipkala svega ...
Pišite mi ako imate neku neklasičnu osobu koju volite pratiti ... ostavite link ili ime ... u tim shemama sam sad skroz.

Komentirajte ako budete pogledali ljude o kojima sam pisala ... zanima me i vaše misljenje !

Pišem brzo !

07.05.2021. u 16:55 • 12 KomentaraPrint#^

srijeda, 05.05.2021.

05.05.2021.

Dobar dan ekipa!
Jutros se probudim naspavana!! Nakon toliko dugo vremena osjecam se naspavano! Meni je to trenutno toliko predivna spoznaja. Baby K. Niti jednom u toku npci nije trazila dudu. Niti jednom se nisam morala probudit, razbudit ... odlasci na wc za mene nisu budenje jer to radim u nekom posebnom modu i ne razbudujem se kao kad idem K. Dodat dudu. Naspavala sam se.
Iako sam sinoc pogledala 2 epizode serije, iako sam jucer vjezbala, iako sam jucer bila od 6 budna ... naspavana sam !!!
Koliko tako sitnice utječu a da nismo ni svjesni!!

Jučer sam htjela.pisati ali dan je bio toliko los! I plakanja i ljutnje i žalosti i umora i feeling kaonda.me temperatura proždire i glupa šugava glavobolja !! Ta glavobolja bas moze usrat sve qli sve!! Uvijeknsam govorila da ta boli koje me pogadaju konstantno (glavobolja i menstrualni grcevi) su zapravo dvije naaaajgore boli jer ako te boli glava onda te boli cijelo tijelo jer glava je "pocetak" tijela. I ako te glavni dio tijela boli nista drugo ne moze funkcionirat. Ako te boli stomak onda ti je "sredina" tijela onesposobljena ... i ovi drugi dijelovi nisu vise povezani jernje kvar u sredini. Uvijek sam smatrala da bol u ruci,nozi mozes izloirati. Bez jedne ruke ili noge (kad sunu bolobima mislim pa ih stedis) mozes funkcionirat normalno. Ali bez glave ili stomaka ... tesko!!

Ponovno sam na rezimu ljudi moji!! Ponovno sam izbacila slatkise i uvela red u prehranu ... počela raditi treninge. Od kad sam dosla u DE staalno mi iskače jedna trenerica na FB! Stalno. Rezultati koje postize sa zenama su genijalni. I eto na kraju sam.prihvatila tu ponudu koju mi svemir nudi, prijavilq sam se na treninge i.krenula! Prvi cideo koji sam pogledala, kao video dobrodošlice snimljen da se trenerica malo predstavi, me.oborio s nogu!! Prvi puta cujem od nekog trenera rijeci koje me dotiču! Riječi za koje ja napokon kazem ajde vise da.me netko razumije .. da jednom dodem do trenera da me cuje, da moze shvatiti da "ne mogu"! Kad je K. Zaspala upalila sam njen trening i pocela raditi. Nacin na koji ta zena motivira za vrijeme treninga .... nisam do sada niti jednog trenera poslušala kada bi krenuo s tim motivacijama .. ali ovu bome slušam. Idee duze se .. noge se odlijepe od poda i udaraaaj!!

Pocela sam post pisati u 7h ja mislim .. sad je evo 14h ... toliko o mom danu! Sve vam je jasno onda !!
Trening odraden, rucak odraden, cekam da baby K. Se umori i zaspe .. trebali bi do parka malo i tako. Kiša i neko.loše vrijeme stalno ali bit xe bolje !!
Sve me boli hqhaa upala na maks! Neka je dobro je !!

Daj je zapoceo super ... do sad je odlican ... i kraj xe biti !! Nadam se da je i vama lijep dan bez obzura na vrijeme!!
Pisite !!

I ja budem brzo !!

05.05.2021. u 07:11 • 6 KomentaraPrint#^

nedjelja, 02.05.2021.

02.05.2021.

Hello ekipa!
Dva puta sam već pokušala tipkati, svaki puta obrisala i zatvorila stranicu.
Treći pokušaj... neću komplicirati... imala sam danas neki mini burnout, glava mi se raspala!
Jedva se sastavih i reko samo da vas pozdravim i pitam kako ste proveli vikend?? Roštilj? Odmaranje? Radno?
Vidjela sam da je u Hrvatskoj sve skoro bilo otvoreno ... ovdje su i subota i nedjelja bile neradne!
Napravili smo mini roštilj najeli se spavali i bilo nam je super!!
Jutros druženje s nekim novim frendovima - o tome više neki drugi puta dok mi se glava posloži! Ali da, imamo čak i neke ljude za druženje! Bravo ja!

Eto samo toliko danas da ne prekinem niz!
Nadam se da će sutra bit lakše s glavom!!

Pišite mi što ima kod vas....kako ste ...
Za tjedan dana u ovo vrijeme ću bit ludo sretna jer će mi auto biti na pola puta do mene!! 

Pišem brzo ..

02.05.2021. u 16:25 • 6 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.